22 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Madenciler dualarla

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında vefat eden madenciler defnedildi.

Alınan bilgiye göre, maden ocağında mahsur kalmalarının ardından cesetlerine ulaşılan 28 madenciden kimliği belirlenerek ailelerine teslim edilen 25’inin cenazeleri toprağa verildi. Devlet Bakana Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı bazı cenaze törenleri ile 13 madenci önceki gün defnedildi. Madencilerden 12’si de dün toprağa verildi. Patlamada vefat eden işçi İlker Bebek (32) için Kilimli Beldesindeki Merkez Camiinde kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak Valisi Erdal Ata ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Bebek'in Türk Bayrağına sarılı tabutu Yayla Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. Maden Mühendisi Kebapcı (30) ve işçi Sadık Kocakaya (24) için Karadon Site Camiindeki cenaze namazını, aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş kıldı. Cenazeler, namazın ardından Karadon semtindeki aile mezarlığında defnedildi. Defin törenlerine, Bakan Dinçer de katıldı. Maden ocağında çıkarılan cenazelerden 3’ü teşhis edilememesi sebebiyle ailelerine verilemedi. Bu arada, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, madende mahsur kalan 2 işçiye ulaşılamadığını, çalışmalarının sürdürüldüğü kaydetti. Bu arada BDP, Zonguldak havzasındaki taş kömürü ocaklarındaki sorunların belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi .

İki madenciye hâlâ ulaşılamadı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında vefat eden 30 madenciden 13’ünün cenazesinin önceki gün, 12’si de dün dualarla defnedildi. Bu arada, ocaktan çıkarılan cenazelerden 3’ü teşhis edilememesi sebebiyle ailelerine verilemezken, madende mahsur kalan 2 işçiye ulaşma çalışmaları ise sürdürülüyor.

22.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Madenciler dualarla

  CHP başkanını bugün seçiyor

  Erdoğan: Brütüslere baksınlar

  120 ülkeden 750 öğrenci “aynı dili konuşuyor”

  Rus basın heyeti Ankara’da

  Şehit polise veda

  Bütün sınırlar kalksın

  Umutla haber bekliyorlar

  Vize kalktı, ticaret arttı

  Gül, İstanbul’da cami açtı

  Liderler, yemekte buluşacak

  Eğitim uçağı düştü: 2 kişi öldü

  Samsun’da trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

  ‘Balyoz’da tuğamiral talimatla ifade verdi

  Haydi uykuya!

  İstanbul zengin, Kuzeydoğu mutlu, Batı Marmara tiryaki

  Gemiler Filistin’e doğru demir alıyor

  TRT vericisinde yangın

  Üzerine televizyon devrilen çocuk öldü

  THY uçağına inişte lazer ışığı tutuldu

  Tacikistan için 1 milyon Kur’ân-ı Kerim

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.