22 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Haydi uykuya!

RTÜK’ün girişimiyle bir dönem usta sanatçı Adile Naşit’in “Uykudan Önce’’ programına benzer bir biçimde çocuklara televizyon ekranlarından uyku saati hatırlatılacak. Ekranlarda her akşam saat 21.30’dan itibaren yer alacak çocuklara yönelik spot film ve alt yazı yer alacak.

Haydi çocuklar uykuya

TELEVİZYON Yayıncıları Derneğine (TVYD) üye yayın kuruluşlarının gönüllü katılımıyla 2006 yılında ‘’Akıllı İşaretler’’ sembol sistemini hayata geçiren RTÜK, çocuklara yatma saatinin geldiğini hatırlatan bir spot film ve alt yazı için girişimde bulundu. Bütün televizyon kanallarında yayınlanacak spot film ve alt yazı uygulamasının, yayıncı sorumluluğu kapsamında TVYD tarafından hazırlıkları sürdürülüyor. Birkaç ay içerisinde hayata geçirilmesi beklenen uygulama ile çocukların geç saatlere kadar televizyon karşısında kalmalarını ve yayınlardan olumsuz etkilenmelerini önlemeyi amaçlanıyor. Uygulamayla aynı zamanda ebeveynlerin çocuklar üzerindeki kontrolünün arttırılması hedefleniyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna televizyon yayınlarının çocukları olumsuz etkilediğine ilişkin pek çok şikâyet gelirken, Üst Kurul tarafından verilen müeyyide kararlarının büyük bölümünün konusunu, çocukların fiziksel, zihinsel gelişimini olumsuz etkileyen yayınlar oluşturuyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) girişimiyle bir dönem usta san'atçı Adile Naşit’in ‘’Uykudan Önce’’ programına benzer bir biçimde çocuklara televizyon ekranlarından uyku saati hatırlatılacak. Ekranlarda her akşam saat 21.30’dan itibaren yer alacak çocuklara yönelik spot film ve alt yazı yer alacak. RTÜK Başkanı Davut Dursun, yaptığı açıklamada, çocuklar üzerinde televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinin televizyonların daha çok izlenirlik elde etmek için belli programlarda belli hassasiyetleri bazen gösteremediklerini söyledi. Bu durumun da çocukların ekran karşısında oldukları saatlere rastladığında çocuklar üzerinde olumsuz etkiler meydana gelebildiğini ifade eden Dursun, ‘’Bütün dünyada televizyon yayınlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek amacıyla belli programlar uygulanıyor. ‘Artık televizyonları yasaklayalım, madem ki olumsuz etkileri var’ deme şansınız yok. Çünkü televizyon, artık vazgeçilmez bir kitle iletişim aracı. Ama çocuklarımız da bizim geleceğimiz’’ dedi

22.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Madenciler dualarla

  CHP başkanını bugün seçiyor

  Erdoğan: Brütüslere baksınlar

  120 ülkeden 750 öğrenci “aynı dili konuşuyor”

  Rus basın heyeti Ankara’da

  Şehit polise veda

  Bütün sınırlar kalksın

  Umutla haber bekliyorlar

  Vize kalktı, ticaret arttı

  Gül, İstanbul’da cami açtı

  Liderler, yemekte buluşacak

  Eğitim uçağı düştü: 2 kişi öldü

  Samsun’da trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

  ‘Balyoz’da tuğamiral talimatla ifade verdi

  Haydi uykuya!

  İstanbul zengin, Kuzeydoğu mutlu, Batı Marmara tiryaki

  Gemiler Filistin’e doğru demir alıyor

  TRT vericisinde yangın

  Üzerine televizyon devrilen çocuk öldü

  THY uçağına inişte lazer ışığı tutuldu

  Tacikistan için 1 milyon Kur’ân-ı Kerim

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.