24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

Dostça iletişim tebessümle başlar

Sunucu Vatan Şaşmaz, toplum önündeki insanların konuşması, hal ve hareketleri, mimikleri, giyim kuşamı ve düzgün konuşmasının çok önemli olduğunu belirterek, her zaman samimî tebessüm ve dostça tokalaşmanın her gönlü açacağına inandığını ifade etti.

16. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali için ilçeye gelen Vatan Şaşmaz, vatandaşlarla sohbet etti. Şaşmaz, konuşmalarında argo kelime kullanmamaya özen gösterdiğini aktardı. Şaşmaz, “İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmanın ilk önceliği içten bir tebessüm. Samimî ve bir tokalaşma ve gözlerinin içine bakarak konuşmadır. İnsanlarının gözlerinin içine tebessümle bakarak konuştuğunuz zaman karşınızdaki kişi mutlu olur. Bu hepimiz için geçerli. En önemlisi de samimiyet. ‘Tatlı söz, yılanı deliğinden çıkarır’ çok doğru bir söz. İçten bir tebessüm, samimî bir tokalaşma ve konuşurken ve dinlerken karşındakinin gözlerini içine bakma çok önemli. Bizim kültürümüzün temeli küçüğe sevgi ve büyüğe saygı oluşturur. Saygı ve hürmet toplumda kaynaşmayı sağlar” diye konuştu. Şaşmaz, Anadolu insanının özündeki, tabiîlik, samimiyet, içtenlik, fedakârlık ve sevginin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını da kaydetti.

24.05.2010


Tırnaklarımız niçin batar?

Uzmanların, ‘kişinin yürümesini, iş görmesini engelleyecek derecede rahatsızlık ve ağrı verebilen bir patoloji’ olarak açıkladığı tırnak batmasının birçok sebebi var.

Bunların başında yanlış tırnak kesimi ve dar ayakkabı giymek geliyor. Bursa Özel Bahar Hastanesi’nden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Saylık, “Tırnak batmaları parmak ucunun her iki yanında veya tek taraflı olabilir. Sebep, genellikle yanlış tırnak kesimi uygulamaları, tırnağın yapı olarak içe dönük olması, dar ve topuklu ayakkabı giyme alışkanlığı gibi sebeplerin birisi veya bir kaçı olmasıdır” dedi.

Bazen tırnak uç kısımlarının yan taraflardan deriye battığını ve bir yabancı cisim gibi reaksiyon başlattığını belirten Op. Dr. Murat Saylık, bazen ise tırnağın yalnızca köşelerde değil, tamamıyla tırnak yatağına batık hale gelebildiğini kaydetti. Her iki durumda da ilk bulguların ağrı ve şişme olduğunu dile getiren Dr. Saylık, batma bölgesinde kanama olabileceğini veya enfeksiyon gelişip iltihap gelebileceğini söyledi. Tedavi edilmediğinde ise iltihabın kemiğe ilerlemesi (osteomyelit) ve sistemik enfeksiyonlar oluşabileceğini anlatan Op. Dr. Murat Saylık, “Ayakkabı giymek ve yürümek çok zor olabilir. Tırnak batması birçok sebepten oluşabilir, en sık sebep yanlış tırnak kesimidir, tırnağı çok derin kesmek, tırnak uçlarını içeriye doğru çok kıvrık kesmek en sık yapılan yanlışlardır; bu durumda yeniden büyüyen tırnak batarak büyüyecektir. Çok dar veya sivri burunlu ayakkabı giymek de tırnak batmasına sebep oluyor” diye ifade etti. Tedavide tırnağın tamamen çekilmesinin geçici bir süre rahatlık sağladığını vurgulayan Dr. Saylık, tırnak tekrar çıkacağından, yeniden batma olacağının unutulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tırnak tamamen çekildiğinde hasta için daha ağrılı geçeceğine işaret eden Saylık, tırnak altı bölge yeniden tırnak çıkana kadar dış etmenlere karşı açık olacağından, hassasiyet ve ağrının da uzun süreceğini kaydetti.

24.05.2010


Zayıflamak isterken dikkat!

Yazin yaklaştığı bugünlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, kontrolsüz kilo kaybının tehlikelerine dikkat çekiyor.

Doruk Hastanesi Diyetisyeni Bengi Çetiner, hızla kaybedilen kiloların sağlıksız olduğuna işaret etti. Çetiner, bu tür sağlıksız diyetlerin ölümle sonuçlanabileceğini belirtti. “500 ile 800 veya daha az kalorilik diyetler kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiştir ve kontrolsüzdür” diyen Çetiner, şöyle konuştu: “Kısa sürede ağırlık kaybı sağlar, hızlı kaybedilen ağırlık; yağdan değil yağsız kitleden oluşur. Çeşitli minerallerin kaybı ve kişinin ölümüyle sonuçlanabilir.”

24.05.2010


Gazlı içecek yerine süt tüketilmeli

ADANA İl Tarım Müdürlüğü, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla bir dizi faaliyet düzenledi.

Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, başta çocuklar olmak üzere her yaştaki bireylerin gazlı içecekler yerine süt ve süt ürünlerini tüketmesini istedi. Coşkun, ailelerin bu konuda teşviklerde bulunmasını tavsiye etti. Faaliyette öğrencilere süt ikramı yapıldı.

24.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.