24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Baykalcılara tırpan, politbüro ile devam

CHP, 33. Olağan Kurultayının ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçti. Baykal yönetiminde yer alan Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi aday gösterilmedi. Özyürek, ''Ben liste yapsam farklılıklar olurdu. Listede, partide uzun yıllar emeği olan bazı unsurların yeteri kadar değerlendirilmediğini gördüm” dedi.


Demirtaş: CHP’de zihniyetler değişmez

Bariş ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘’Biz biliyoruz ki, CHP’de Ali’nin Veli’nin değişmesiyle, zihniyetler değişmez’

Gül: CHP’deki değişim, Türk siyaseti için önemli

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına seçilmesiyle ilgili olarak, ‘’Ana muhalefet partisindeki genel başkan değişi


  Anayasa molası bitti

MECLİS, Anayasa maratonundan sonra ara verdiği çalışmalarına bu hafta yoğun bir gündemle devam edecek. T


  Milletin sevdiği insanları asarak aslında milleti astılar

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, ‘’1960 darbesinde bu milletin evlatlarını götürüp dar ağacında sallandırdılar. Aslında 1960’da dar ağacına çekilen o değerli insanların asılması bir anlamda halkın asılması demekti. O zaman halkı astılar.


  Malatya’da silâhlı baskın: 6 yaralı

MALATYA'NIN Akçadağ ilçesine bağlı Kotangölü Köyünde kimliği belirsiz kişiler tarafından bir eve düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.


  Terörü bitirmek sadece AKP’nin görevi değil

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, demokratikleşme konusunda, ‘’40 bin insanın öldüğü, 30 yıldır devam eden bu tabloya hepimizin beraber son vermesi gerekiyor.


  Sabih Kanadoğlu’ndan baskın seçim kehaneti

YARGITAY Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, demokrasinin insan onuruna en yakışan rejim olduğunu belirterek, ‘’Yaşanan siyasî gelişmeler, kısa süre içinde baskın seçim yapılacağını gösteriyor’’ dedi.


  Albay N. A. ifade verdi

“BALYOZ Planı’’ iddiaları soruşturması kapsamında, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İzmir’de görevli Albay N. A. ifade vermek üzere İzmir Adliyesine geldi. İzmir Adliyesine gelen Albay N. A. özel yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade vermeye başladı.


  Yargıyla hiç ilgisi olmayanların HSYK’ya seçilmesi doğru olmaz

ESKİ Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, yargıyla hiç ilgisi olmayan kişilerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) gibi bir kurula seçilmesinin doğru olmadığını savunarak, ‘’Bu, yargı bağımsızlığını zedeler’’ dedi.


  Sivil anayasanın yokluğu seçilmişlerin büyük ayıbı

TOROS Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Avrupa Birliği (AB)’ne girmeye hazırlanan Türkiye’nin hali hazırda sivil bir anayasasının olmamasının seçilmişler adına büyük ayıp olduğunu vurguladı.


  Erdoğan, Ahmedinejad ile telefon görüşmesi yaptı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki akşam İran’ın nükleer programı çerçevesinde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.


  Türkiye üye olursa AB’nin Orta Doğu’da etkisi artar

İRLANDA Dışişleri Bakanı Michael Martin, AB’nin Orta Doğu ve Orta Asya’ya erişiminin ve bu bölge üzerindeki etkisinin Türkiye’nin üyeliğiyle artırılabileceğini söyledi.


  KUR’ÂN KURSLARI İNSANLARI TOPLUMLA BARIŞTIRIYOR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Kur’ân kurslarımız, insanımızı toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevî mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekânlardır” dedi.


  CENNET ASA BAHARLAR RİZE’DE ÇİÇEK AÇTI

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin vefatının 50. yılı münasebetiyle Rize’de bilboardlarda Risâle-i Nur’dan vecizeler asıldı.


  Camiler ‘’elektrik borcu”nu ödeyemiyor

İMAMLARIN, elektrik dağıtımındaki özelleştirmelerin ardından camilerdeki elektrik kullanımı ve elektrik borçları sebebiyle sıkıntı yaşadığı belirtildi.


  ‘’Canlı cenaze”ye duyarlı morg

HASTALARIN ölmeden morga kaldırılması riskini sıfıra indiren, vücut ısısına duyarlı sistem geliştirildi.


  Engelli işçilere “ışıklı gelecek” eğitimi

METAL ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işçi ve işveren sendikaları, engelli işçiler için eğitim programı düzenliyor.


  Çerkez Sürgünü 146. yıl dönümünde anıldı

KAFKAS Kültür Dernekleri üyesi bir grup, Çerkezler’in 1864 yılında Rus-Kafkas Savaşı sonrasında sürgün edilmesinin yıl dönümünde, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde anma faaliyeti düzenledi.


  Gürültü denetiminde yeni dönem

YENİ düzenlemeyle, gürültü kirliliğiyle mücadelede daha etkili denetim için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanmasından valilerin sorumlu tutulacağı bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.