24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Türk dünyası çalgıları bu sergide

TÜRK Dünyası Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özaydın, 1980 yılından bu yana topladığı ya da imal ettiği 500’ün üzerindeki Türk çalgılarından örnekleri, Mersin’in Erdemli ilçesindeki ‘’Büyük Türk Buluşması’’ kapsamında meraklıları için sergiliyor.



Çeşmelerimize sahip çıkalım

Dolmabahçe Sarayı, bezeme ve minyatürleri ile Osmanlı Çeşmeleri sergisine ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un Osmanlı dönemi çeşmelerini konu alan san'atçılar, çeşme oymalarını kâğıda dökerek yeniden nakşettiler.



K. Maraş Yeni Asya Vakfı Hanımları gezideydi

Kahramanmaraş Yeni Asya Vakfı Hanımlar Komisyonu Malatya-Darende’ye bir gezi organize etti. Kırk kişilik bir kafileyle Malatya- Darende’ye yola çıkan hanımlar, Afşin ilçesindeki Ashab-ı Kehf külliyesini güneşin ilk ışıklarıyla ziyeret etti.



Özhaseki: Anıtlar Kurulu’nda bazı yanlış uygulamalar var

TARİHÎ Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Anıtlar Kurulu olmazsa olmaz. Ancak Anıtlar Kurulu’ndaki bazı yanlış uygulamaları da göz ardı edemeyiz” dedi.



‘’Dünya Kültür Sergisi’ Şanlıurfa’da açıldı

‘’ULUSLARARASI Halil İbrahim Buluşmaları’’ faaliyetleri kapsamında 27 ülkeden eserlerin yer aldığı ‘’Dünya Kültür Sergisi’’ açıldı.



“Duvarların Ötesi’ izleyicilerle buluştu

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Beş Minare Sanat Tiyatrosu’nun hazırlamış olduğu “Duvarların Ötesi” adlı oyun Bitlis’te başarıyla sergilendi.



Necip Fazıl Ankara’da anıldı

SERVER Vakfı tarafından ‘’Ölümünün 27. Yılında Necip Fazıl’ın Eserleri’’ konulu panel düzenlendi.



Ressam imam, tarihî medresede sergi açtı

KONYA’DA bir camide imamlık yapan Muhsin Kaleli, Müzeler Haftası kapsamında, Selçuklu dönemi eseri İnceminareli Medrese’de yağlı boya resimlerini sergiliyor.



‘’Şafak Çizgisi” Eminönü Meydanı’nda

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı, Fatih Belediyesi ve Thyssen-Bornemisza Çağdaş Sanat Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ‘’The Morning Line-Şafak Çizgisi’’ adlı sanat eseri, Eminönü Meydanı’nda izlenime sunuldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.