29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Altının saltanatı sürecek

1991 yılından bu yana İzmir’den İMKB, VOB, yatırım fonları ve yurt dışı emtialarda yatırımcılara hizmet veren Egemen Menkul Kıymetler AŞ Yatırım Uzmanı Dilber Hazer, Türk yatırımcısının özellikle yılın başından bu yana krizden çıkış emarelerinin görülmesiyle birlikte daha ‘’cesur’’ davranmaya başladığını ve yastık altında tutulan paranın piyasaya daha rahat girdiğini anlattı.

Hazer, ‘’İşlem hacimlerine baktığımızda kat be kat artış olduğunu görüyoruz’’ diye konuştu.

Hazer, yatırımcının dünyadaki gelişmelere paralel olarak parasını nereye yatıracağını şaşırmış durumda olduğunu dile getirerek, yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu: ‘’Aslında burada beklentilerin iyi şekilde tanımlanması gerekiyor. Ne kadar sürede ne oranda para kazanılmak istendiği, risk profili, bunlar net olmalı. Altında önümüzdeki dönemde çok büyük bir artış bekliyoruz yine. Arttı, ama hâlâ önü açık. Çin ve Hindistan’dan gelen büyük altın ve mücevher talepleri fiyatları daha da yükseltecek. Yatırımcılar da altın fiyatlarının artışına alışmış durumda. Halbuki teknik olarak ‘altın tarihi zirvelerini gördüğü anda dönüş yapar’ denir. Ama bu kez her seferinde kademe kademe yükselmeye devam ediyor. Bu artış, yatırımcının bu duruma alışmış olmasından ve parasını nereye, hangi borsaya yatıracağını şaşırıp, güvenli liman olarak altını tercih etmesinden de kaynaklanıyor.’’

Dövize yatırım yapmak isteyenlerin hangi döviz cinsini tercih etmeleri gerektiği yönündeki soru üzerine Hazer, doların kriz yılında ciddî değer kayıplarından sonra 2010 itibariyle değer kazandığını, hatta geçen yıl kaybettiğinden daha fazlasını geri aldığını, Yunanistan ile başlayan avro bölgesindeki sorunun devam etmesi halinde doların kıymetlenmeye devam edeceği öngörüsünde bulunduklarını ifade etti.

KISA, ORTA VE UZUN VADEDE

YATIRIM TAVSİYELERİ

Hazer, kısa vadede para kazanmak isteyen yatırımcıya hisse senetlerini tercih etmesi teklifinde bulunarak, geçen hafta borsalarda ciddî kayıpların yaşandığını, önümüzdeki haftadan itibaren yukarıya doğru bir toparlanma beklediklerini, dolayısıyla kısa vadede hisselerde kalmaya devam edilmesi gerektiğini anlattı. Orta vade içinse, emtia fiyatlarının yukarı seyretmeye devam edeceği için, altın taleplerini dikkatle izlemek kaydıyla, altına yatırım yapılabileceğini belirten Hazer, ‘’Uzun vade için baktığımızda, 2010’un son çeyreğinde altında sert düşüşlerin olabileceği öngörüsü var. Çünkü altında çok fazla talep var ve bu talebin düşmeye başlamasıyla büyük geri çekilmeler olabilir. Bu yüzden talepte kısılma olup olmadığını iyi izlenmeli. Bu süreç başladığında altın pozisyonları terk edilebilir’’ şeklinde konuştu.

29.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Altının saltanatı sürecek

  Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye 16 Haziran’a gün verildi

  Tatil trafiğine dikkat

  Petrol sızıntısının maliyeti artıyor

  Serada üzüm hasadı başladı

  “Karadeniz’in muazzam bir potansiyeli var”

  Vestel, Rusya’da LCD üretimine başladı

  T. Telekom 7’den 7’ye kampanyasını uzattı

  Gümrükten ihale ile eşya satılacak

  Projeye uymayan müteahhit Türkiye’de ruhsat alamayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.