29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Trene sabotaj: 71 ölü

Hindistan’da demiryoluna Maocu gerillaların desteklediği bir grup tarafından düzenlenen saldırı sonrası, trenin raydan çıkması sonucu 71 kişi öldü ve 200’den fazla kişi de yaralandı.


Takas anlaşması planı Obama’dan

ABD'NİN saygın gazetelerinden New York Times, ABD Başkanı Barack Obama’nın geçen Nisan ayında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’ya mek

Yardıma Rum engeli

İsrail basını, Güney Kıbrıs’ın, Gazze’ye yardım filosuna katılan gemilerin kendi karasuları içinde toplanmasına izin vermeyeceğini açıkladığını duyurd


  Basra Körfezi’nde nükleer tehlike uyarısı

İRAN donanmasının Basra Körfezi karasularında ABD’ye ait bir nükleer denizaltıyı belirlediği bildirildi. İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, İran donanmasına bağlı devriye güçlerinin bugün Hürmüz Boğazı’nda, Amerikan donanmasına ait bir nükleer denizaltıyı tesbit ettiklerini duyurdu.


  Clinton: Brezilya ile görüş ayrılığı içindeyiz

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, diğer alanlarda ikili ilişkiler iyi olsa da ABD ve Brezilya’nın İran’ın nükleer sorununa yaklaşım konusunda “ciddî görüş ayrılığı” içinde olduğunu söyledi.


  Lavrov: Bu adımı selâmlıyoruz

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran-Türkiye-Brezilya arasındaki uranyum takası mutabakatının, uygulamaya geçirilmesi halinde önemli bir ilerleme getireceğini söyledi.


  ‘Bildirgenin arkasındayız’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın nükleer programıyla ilgili takas anlaşması konusunda ‘’İran’daki bizim belirlediğimiz o 10 maddelik sonuç bildirgesi, bunun altına imzayı koyan ülkeler olarak bizler bunun arkasındayız ve bunun arkasında da sonuna kadar olacağız.


  Uranyum takasına BM’DEN DESTEK

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran, Türkiye ve Brezilya arasındaki uranyum takası mutabakatını kapsamlı bir anlaşmanın izlemesinin, “sorunun müzakerelerle çözümü yönünde olumlu bir adım oluşturacağını” söyledi.


  ABD ile Japonya üs konusunda anlaştı

JAPONYA'NIN Okinawa adasındaki halkın tepkilerine sebep olan ABD üssünün, adada kalması konusunda Washington ile Tokyo anlaştı. İki ülke dışişleri ve savunma bakanlarının imzasıyla yapılan ortak açıklamada, iki müttefikin, Amerikan Deniz Piyade Hava Üssü’nün Futenma’dan, adanın daha az kalabalık olan Henoko bölgesine taşınması konusunda anlaştığı kaydedildi.


  Abbas, Obama ile 9 Haziranda görüşecek

FİLİSTİN lideri Mahmud Abbas’ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray’da 9 Haziranda görüşeceği bildirildi.


  Amerika'nın, Afganistan’da asker kaybı 1000’e ulaştı

AFGANİSTAN'IN güneyinde, yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda bir Amerikan askerinin daha ölmesiyle ABD’nin Afganistan’da kaybettiği asker sayısı 1000’e ulaştı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.