29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

1 kuruşluk borca şok icra

Afyonkarahİsar’In Dinar ilçesinde kahvehane işleten kişiye, 1 kuruşluk borcundan dolayı 2 bin 147 liralık icra takibi başlatıldı.


ÜLKE DÜNYADAN KOPARILDI

Yakın tarihimizin utanç sayfası olan 27 Mayıs darbesi 50. yılında sorgulanıyor. MAZLUMDER İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi.

Hocalı kurbanları Iğdır’da anıldı

AsIlsIz Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından Zübeyde Hanım Bulvarında kurulan ‘’katliâam çadırı’’ önünde toplanan bir grup vatand


  Anayasa paketi 3 Haziran’da

Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un bazı maddelerinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi talebinin ilk incelemesini 3 Haziran 2010 Perşembe günü yapacak.


  “Ergenekon”da hedef göstermeye 18 yıl

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı,Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve Celalettin Cerrah’ı “terör örgütlerine hedef gösterdiği” öne sürülen birinci “Ergenekon” davası sanıklarından Selim Akkurt için 6 ile 18 yıl arasında hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.


  Yargıtay’dan 6 yayın organına suç duyurusu

YARGITAY 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in yargılandığı davada, bazı gazetelerde yer alan ve Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin olarak, ‘’Yargı görevini yapanları ve adil yargılamayı etkiledikleri’’ gerekçesiyle, 5 gazete ve bir televizyon kanalı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.


  2B arazisi sanıldığı kadar büyük değil

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerinin sanıldığı gibi çok büyük bir alan olmadığını ifade ederek, “Kıymetli alanlar var.


  “Pontus” iddiası tarihî saptırma

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Yunanistan’da geçen hafta düzenlenen sözde “Pontus Soykırımı Anma Günü” etkinliklerinin, tarihî gerçeklerin saptırılmasından ibaret olduğunu belirtti.


   BDDK’dan dolandırıcılık uyarısı

BANKACILAK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada, son günlerde Kurum adına aradığını söyleyen şahıslar tarafından birçok kişinin telefon ile aranılarak, kredi kartı ücret ve komisyonlarının iade edilmesine yönelik çalışmalar ve benzeri diğer bahanelerle kredi kartları ve kişisel bilgilerinin istenildiği yönünde duyumların alındığı belirtildi.


  Samimî görüş alış verişi yapıyoruz

ABD’NİN Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye-ABD ilişkileri konusunda, ‘’Her konuda samimî görüş alışverişi yapıyoruz’’ dedi.


  Daima kuvvet kanunda olmalı

Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Bilgin ‘Kamu Etiği ve Etik Liderlik’ konulu bir konferansta, hiçbir kişi ya da kuruma herhangi bir ayrıcalık verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kuvvet kanunda olmalı yoksa kişiler adedince kanunlar olur” dedi.


  AB süreci Türkiye'nin tutkalı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’AB sürecini Türkiye’nin bir tutkalı olarak, Türkiye’nin farklı kesimlerinin buluşabileceği bir platform olarak görüyorum’’ dedi.


  Edirne’de bir asker nöbette intihar etti

Edİrne’de, vatani görevini yaparken nöbet sırasında intihar ettiği iddia edilen asker, Mersin’de toprağa verildi.


  25’inden sonra üniversite şansı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, çeşitli nedenlerle üniversite öğrenimi göremeyen veya ikinci bir üniversite diploması almak isteyen 25 ve üstündeki yaş gruplarına yönelik özel bir ‘’üniversiteye giriş sınavı’’ yapılarak, bu kişilere üniversitede okuma şansı verilmesini düşündüğünü bildirdi.


  Çapkın, merkeze atandı

Son valililer kararnamesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Iğdır Valiliği’ne atanan Hüseyin Çapkın, merkeze alındı.


  Başkan vekiline silâhlı saldırı

Tekİrdağ’In Çerkezköy ilçesine bağlı Kapaklı Belde Belediye Başkan Vekili Ayhan Aslan, uğradığı pompalı tüfekli saldırıda yaralandı.


  Yardıma Rum engeli

İsrail basını, Güney Kıbrıs’ın, Gazze’ye yardım filosuna katılan gemilerin kendi karasuları içinde toplanmasına izin vermeyeceğini açıkladığını duyurdu. İsrail ise Güney Kıbrıs’ın kararını “aklın sesi” olarak nitelendirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.