29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Nevşehir buluşması şevk ve heyecan verdi

Gazetemİzİn birim müdürleri ile il temsilcilerinin iştirak ettiği Nevşehir toplantısı büyük bir şevk ve heyecan uyandırdı. Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bulunan Divaibis Termal Otel’de geniş bir katılımla yapılan toplantı, büro temsilcilerimiz ve neşriyat sorumlularımız ile müessese yöneticilerinin buluşmalarına da vesile oldu.

Bütün katılımcıların heyecan ve morallerinin yüksek olduğu gözlenen toplantıda ihlâs, şevk ve motivasyon unsurları da zirve yaptı. Toplantı Yeni Asya Gazetesi yazarı Süleyman Kösmene’nin Kur’ân tilâveti ile başladı. Daha sonra Risâle-i Nur Yayıncılık Müdürü Malik Atom, Risâle-i Nur eserlerinden bir ders yaptı.

Mazeret bildiren birkaç il dışında hemen her mahallin temsilcisinin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, kurum çalışmaları hakkında genel bir değerlendirme yaparak, yeni projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. “Bu buluşmaların çalışmalarda teşvik edici olması temennisinde” bulunarak konuşmasına başlayan Taşcı, gazetemiz ve diğer yayınlarımızdaki gelişmeleri özetledi. Krize rağmen, faaliyetlerimizin hız kesmeden devam ettiğini, zararlı yıllardan kârlı yıllara geçildiğini ve yeni yatırımların planmasının yapıldığını söyledi. Yeni Asya Medya Grup olarak krizi iyi yönettiklerini ve bundan sonra da yapılacak yatırımlarla büyüme yönünde hamleler gerçekleştireceklerini müjdeleyen Recep Taşcı, temsilcilerimizin bölgelerinde yaşadıkları sorunları anlatarak bunlara çözüm bulunmasına katkı sağlamalarını rica etti. Bu türden toplantıların yeri geldiğince tekrarlanacağını da belirten Recep Taşcı, yarını planlamanın müesseseler için çok önemli olduğunu ve bu planların da en iyi ortak akıl metoduyla yapılabileceğini ifade etti. Bu bağlamda temsilciler ile birim müdürlerini buluşturma gayesi taşıdıklarını ifade eden Recep Taşcı, bu toplantıda ortaya çıkacak fikirlerin yönetim tarafından değerlendirilerek mutlak surette hayata geçirileceğini dile getirdi.

Gündem maddeleri üzerine müzakerelerin yapıldığı, dilek ve temennilerin dile getirildiği ikinci bölümde ise temsilci ve neşriyat sorumlularımız söz aldılar. Abone ve dağıtım çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran katılımcılar, yaptıkları saha çalışmalarından örnekler verdiler. Pazarlama çalışmalarının bilimsel yöntemlerle yapılması ve bunların bir broşür halinde yayınlanmasını isteyen temsilcilerimiz, esnafların dolaşılmasını, abonelerin abonelere tanıştırılmasını, hanımların gazete tanıtım faaliyetlerine aktif olarak dahil edilmelerini önerdiler. İnsana yatırım yapılmasını, eleman istihdamının gerekliliğini, pozitif hareketin önemini dile getiren temsilciler müşteriyle ilk karşılaşmanın önemine dikkat çektiler. Cihanşümül bir dâvânın temsilcisi olunduğunun bilinciyle hareket edilmesinin gerekliliği üzerinde durulan konuşmalarda, bütün çevrelerde müsbet diyaloğun önemli olduğuna da vurgu yaptılar.

RAMAZAN BEREKETİ KAMPANYALARA

YANSIYACAK

Temsilcilerimiz, geçmiş kampanyada yaptıkları orijinal çalışmalardan örnekler sundular. “Başarı öyküleri”nin paylaşıldığı konuşmalarda, saha çalışmalarının önemi bir kez daha vurgulandı. Bire bir çalışmanın, yakınlara, eski abonelere, mevcut abonelerin yakınlarına ulaşmanın gerekliliği üzerinde durulan konuşmalarda kalıcı abone bulmak için hal ve kal dilinin iyi kullanılması istendi. Bölgelerinde yaşadıkları çeşitli sorunları da detaylı bir şekilde ortaya koyan temsilciler ve neşriyat sorumlularımız bunlara çözüm teklifleri de sunarak her bölgedeki benzer sorunlara da örneklik teşkil etmiş oldular. Toplantıda temsilcilerimize Yeni Asya Medya Grup’un önümüzdeki dönemlerde yapacağı çeşitli kampanyalar hakkında da bilgi verildi ve bu kampanyaların nasıl olması gerektiği konusunda istişare ve müzakereler yapıldı.

Ramazan'la birlikte hediye edeceğimiz Kur’ân-ı Kerim kampanyası hakkında geniş bilgi verildi. Buna göre gazetemiz yaklaşan Ramazan ayında okuyucularına gül kokulu Kur’ân-ı Kerim ile birlikte Bediüzzaman Said Nursî’nin eseri Risâle-i Nur Külliyatı’ndan önemli bir bölüm olan Mu’cizat-ı Kur’âniye Risâlesi’nin hediye edilmesinin planlandığı aktarıldı. Bu iki değerli eserin, Ramazan ayının Kur’ân ayı olması münasebetiyle çok ehemmiyetli ve yerinde bir kampanya olduğuna yönelik görüşlerin ortaya çıktığı toplantıda, ayrıca bu eserlerin okuyuculara şık bir karton kapak ile takdim edileceği bilgisi de verildi. Ramazan ayında ayrıca her Cuma günü gazetemiz ile birlikte Namaz Hocası, Küçük İlmihal, Peygamberimiz’in (asm) Dilinden Duâlar gibi eserlerin okuyuculara hediye edileceği de müjdelendi. Böylece Ramazan ayındaki üç Cuma gününde de okuyucularına bir hediye takdim edecek olan gazetemizin, Ramazan ayının bereketini temsilen evlere Kur’ân bereketi getireceği ifade edildi.

BİR ABONE DE SİZDEN!

Bunun yanı sıra “Bir abone de sizden” kampanyasının bölgelerdeki çalışmaları, kampanyanın müzakeresi ve dağıtım sorunları da ele alındı. Her abonemizin kendilerine dağıtılacak abone fişleri ile birlikte en az bir abone daha getirmeleri mantığıyla düşünülen kampanyanın, okuyucular tarafından ciddî bir şekilde destekleneceği temsilciler tarafından deklare edilirken, bu kampanya ile birlikte bazı bölgelerimizde yüzde 100’leri de aşan artışların yaşanabileceği temennileri de dile getirildi. Bu sebeple temsilcilerimizden bu kampanyanın tahşidatının her bölge ve illerde güçlü bir şekilde yapılacağı ve kampanyanın yürütülmesine ehemmiyet verileceği taahhüdü alındı.

Toplantıya katılan il ve ilçe temsilcilerinden bazılarının kürsüye çıkarak başlarından geçen bazı olayları anlattıkları bölümlerde, fedakârca ve ihlasla yapılan hizmetlerin nasıl bereketli sonuçlar verdiği görülürken, toplantıda hazır bulunanlar bu anlarda gözyaşlarını tutamayarak heyecan ve sevinç duydular. Bazı bölgelerde son yıllara kadar hiçbir gazete abonesi bile bulunmazken, son dönemlerde büyük sayıda katılımların olduğunun müjdelerinin verilmesi ve gittikçe artan sayıda insanın gazetemize ve yayınlarımıza karşı ilgi duyduklarının anlatılması da ayrı bir sevinç unsuru oldu.

Bölgelerde maaş veya prim usulu çalışacak elemanlara ihtiyaç duyulduğu, bazı bölgelerde sözkonusu elemanların çalışmaya başladığı da duyuruldu.

BİRİM SORUMLULARI BİLGİ VERDİ

Toplantıda birimlerini temsilen Yayın Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş, Risâle-i Nur Yayıncılık Müdürü Malik Atom, Risâle-i Nur Enstitüsü Genel Sekreteri Şener Boztaş, Görsel yönetmen İbrahim Özdabak, Abone Dağıtım Müdürü Saim Çelenli, Kitap ve Dergi Grubu Satış Pazarlama Müdürü Faik Altun, Neşriyat Müdürü Alaaddin Temur, Bizim Radyo Genel yayın Müdürü Mehmet Yaşar, Reklâm Koordinatörü Mesut Çoban, Matbaa Koordinatörü Said Aydın, Satın Alma Müdürü Ahmet Gönüllü, Muhasebe Müdürü Hakan İbil, Türkiye Neşriyat komisyonu Sekreteri AliŞen Koç, Satış ve Pazarlama Müdürü Selahattin Ümütlü ve Ramazan Altunsu birimleriyle ilgili temsilcilere bilgi verirken, gelen soruları da cevaplandırdılar.

Toplantının sonunda iştirak edenlere, Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı tarafından çok özel hediyeler ile birlikte Kur’ân-ı Kerim kampanyasında dağıtılacak eserin ve diğer bazı başka eserlerin numuneleri takdim edildi. Toplantıya katılanlar müfritane irtibatın devam etmesi için bu tür faaliyetlerin daha sık yapılması dileklerini dile getirdiler. Daha sonra ise çekilen toplu fotoğraf ile program sona erdi.

ALAÇAM TEMSİLCİSİ HİSLENDİRDİ

ToplantIya Samsun-Alaçam Temsilcisi olarak katılan Serkan Dağlı (solda) yaptığı konuşma ile herkesi duygulandırdı. Hizmet geçmişini özetleyen Dağlı, Yeni Asya ile tanışma hikâyesini anlattı. Yeni Asya'nın misyonu ve varlık sebebinin kendisine hizmet aşk ve şevki verdiğini anlatan Dağlı hislere tercüman oldu. Dağlı'nın konuşması sonrasında duygularını gizleyemeyen Risâle-i Nur Neşriyatı Sorumlusu Malik Atom, Alaçamlı olduğunu, ancak daha öncesinde bir türlü istenilen neticelerin alınamadığını belirtti. Dağlı'yı tebrik eden Atom, gayret ve azminin devamını diledi.


TOPLANTIDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

29.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Toplumun sorunlarına Bediüzzaman çözümü

  Üstad’ın Emirdağ Yılları sergisi

  Nevşehir buluşması şevk ve heyecan verdi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.