29 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

EURO 2016'YI KILPAYI FRANSA'YA KAPTIRDIK

UEFA Yönetim Kurulu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ev sahipliğini Fransa'ya verdi.

Cenevre'de Espace Hippomene Kültür Merkezi'ndeki aday ülkelerin yaptığı final sunumunun ardından oy verecek 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesi müzarekere ve oy verme için toplantıya geçti. İngiliz Geoffrey Thompson'un başkanlığında yapılan toplantının ardından, oylama sonucunu kendisine verilen zarfı açarak UEFA Başkanı Michel Platini açıkladı. Platini, zarftan çıkan ülkeyi salondakilere göstererek, Fransa'nın kazandığını açıkladı. Açıklamanın ardından sahneye çıkan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ''Bizim için çok güzel bir gün. UEFA'nın güvenini sarsmayacağız'' dedi. Açıklamanın ardından Fransa heyeti büyük sevinç yaşadı. UEFA'dan verilen bilgiye göre ilk tur oylamada Fransa 43, Türkiye 38 ve İtalya 23 puan topladı. Bu durumda İtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarıştı. Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.

Espace Hippomene Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, aday ülkeler Türkiye, Fransa ve İtalya'dan ilk final sunumunu Türkiye yaptı. Defne Samyeli'nin yaptığı 30 dakikalık final sunumunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngilizce bir konuşma yaparken, Brezilya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden kaydedilmiş mesajı da İngilizce altyazılı olarak videodan yayınlandı. (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in de videodan mesajı yayınlandı.Hiddink, artık Türkiye'de çalıştığını belirterek, ''Türkiye'de sahalar mükemmel bir şekilde hazırlanıyor. Yenileme çalışmaları yapılıyor. Türkiye bu etkinlik için Avrupa'nın şimdiye kadar hiç görmediği bir şekilde ev sahipliği gerçekleştirmek için çalışıyor. Türkiye mükemmel bir şampiyona için hazır'' diye konuştu.

29.05.2010


 

F1 araçları İstanbul Park pistine çıktı

FORMULA 1 Türkiye Grand Prix'sinde, Formula 1 araçları İstanbul Park Pisti'ne çıktı. Formula 1'de ilk antrenman turları yapılırken, en hızlı tur zamanına, McLaren Mercedes pilotları sahip oldu.

McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 1.28.653'lük tur zamanı ile ilk antrenman turlarını ilk sırada tamamlarken, takım arkadaşı ve vatandaşı Jenson Button ise 1.29.615 ile ikinci sırada yer aldı. Formula 1'e yeniden dönen F1'in efsane pilotu Michael Schumacher ise 1.29.750'lik derece elde edip üçüncü sıraya yerleşirken, takım arkadaşı Nico Rosberg de en iyi dördüncü tur zamanına sahip oldu.

BUTTON, 312 KİLOMETREYE ÇIKTI

Antrenman turlarında en yüksek hıza çıkan pilot ise Jenson Button oldu. İngiliz pilot 312 kilometre ile ilk antrenman turlarının en yüksek hızına ulaşırken, Force India takımının İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi ile Lewis Hamilton 311 kilometre hıza erişti. Ferrari takımı İstanbul Park'taki ilk antrenman turunda beklenen performansını ortaya koyamadı. Fernando Alonso 9. sırada yer alırken, Felipe Massa ise ancak 13. sırada yer aldı. Red Bull Racing'in geride kalan 6 yarış sonunda klasmanda ilk iki sırada yer alan pilotlarından Sebastian Vettel 5., Mark Webber ise 8. en iyi tur zamanına sahip oldu. Antrenman turlarında Force India takımının Alman pilotu Adrian Sutil, 1 saat 30 dakika süren antrenman turlarının son 2 dakikasına girilirken kaza yaptı.

29.05.2010


 

Millîler son maçını ABD ile oynuyor

ABD'DEKİ kamp programına devam eden (A) Milli Futbol Takımı, ilk kez ABD Milli Takımı ile deplasmanda mücadele edecek.

Karşılaşma bugün 60 bin kişilik Lincoln Stadında TSİ ile 21.30'da başlayacak. Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan Millilerin, ABD maçı öncesi oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Antrenman sonrası çift kale maçı galibiyetle tamamlayan takım, ''zafer fotoğrafı'' çektirdi. Milli futbolcular, antrenmanın ardından kendilerini izleyen Türk taraftarlarla fotoğraf çektirip imza verdiler.

ŞİMDİYE KADAR 52 BİN BİLET SATILDI

(A) Millilerin Amerika'da yapacakları en önemli hazırlık maçı olması beklenen ABD-Türkiye karşılaşması, ABD Milli Takımı için de ayrı önem taşıyor.Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası'nda (C) Grubu'nda mücadele edecek ABD Milli Takımı, ABD'deki son hazırlık maçını (A) Milli Takım ile yapacak. ABD basınında çıkan haberlerde, 60 bin kişilik Lincoln Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın yaklaşık 52 bin biletinin tükendiği açıklandı. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD takımı Güney Afrika öncesi son hazırlık karşılaşması olması açısından bu mücadeleye çok önem veriyor.

29.05.2010


 

Fenerbahçe yönetimi bugün hesap verecek

FENERBAHÇE Kulübünün yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek toplantı saat 10.30'da başlayacak.

Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu faaliyet raporlarının okunmasının ardından üyeler, raporlar hakkında görüşlerini açıklayacak. Toplantıda daha sonra, Yönetim Kurulunun, tüzüğün 19. maddesi gereğince Profesyonel Futbol Şubesi hesaplarının ve Denetleme Kurulunun ibrası için oylama yapılacak. Toplantıda 2010 yılı için hazırlanan 345 milyon liralık bütçe tasarısının oylaması da yapılacak.

29.05.2010


 

Türk Telekom Arena Stadında kaba inşaat bitti

GALATASARAY Futbol Takımı'nın maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'da inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken, ikinci çelik çatı makasının montajına yakın zamanda başlanacağı belirtildi.

Sarıkırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 29 Ekim'de tamamlanması planlanan Türk Telekom Arena inşaatıyla ilgili, ''Kaba inşaatın neredeyse tamamlandığı stadımızda, iki parça halinde kaldırılıp montajlanan ilk çelik çatı makasının kaynağı tamamlandı. Kaynak tamamlandıktan sonra, makasın altındaki destek kuleleri de çekildi. Kısa süre içinde, 2. makasın da montaj ve kaynak süreci başlayacak'' bilgisine yer verildi.

29.05.2010


 

Galatasaray Kulübüne yeni sağlık sponsoru

GALATASARAYKulübü, Medical Park Hastaneler Grubu ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, başkan yardımcısı Yiğit Şardan ve Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Swissotel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla 2 artı 2 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attılar. Medical Park Hastaneler Grubu, gerçekleştirilen anlaşmayla, sarı-kırmızılı kulübün bünyesinde bulunan tüm sporcuların sağlık hizmetlerini karşılarken, aynı zamanda bayan basketbol ve voleybol takımlarının da sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması gereği, Medical Park'ın Galatasaray bayan basketboluna ve voleyboluna aktaracağı miktar açıklanmazken, sarı-kırmızılı kulübün bu anlaşmayla grubun yeni sağlık projelerinden de faydalanabileceği öğrenildi.

29.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.