04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail bilgi vermiyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsrail’den getirilen yaralılarla ilgili olarak, ‘’Maalesef İsrail tarafından doğru ve sağlıklı bilgi alamıyoruz. Tıpkı saldırı hususundaki hukuksuzlukları gibi, bu hastaların, yaralıların tedavileriyle ilgili detaylı dosyalarını alabilmiş değiliz’’ dedi.

Akdağ: İsrail bilgi vermiyor

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, İsrail’den getirilen yaralılarla ilgili olarak, ‘’Maalesef İsrail tarafından doğru ve sağlıklı bilgi alamıyoruz. Tıpkı saldırı hususundaki hukuksuzlukları gibi, bu hastaların, yaralıların tedavileriyle ilgili detaylı dosyalarını alabilmiş değiliz’’ dedi. Bakan Akdağ, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, İsrail’den getirilen yaralıların durumuna ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi. Akdağ, iki yaralının Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine başlandığını bildirdi. Akdağ, hastanede bu yaralılar için özel bir kat ayrıldığını belirterek, ‘’Bu yaralı kardeşlerimizin aileleri, yakınları hastanedeler. Onların da uygun şartlarda misafir edilmeleri, hastalarla ilgili bilgi almaları için gerekli tedbirleri almış durumdayız’’ dedi. Bakan Akdağ, ‘’Maalesef İsrail tarafından doğru ve sağlıklı bilgi alamıyoruz. Tıpkı saldırı hususundaki hukuksuzlukları gibi, bu hastaların, yaralıların tedavileriyle ilgili detaylı dosyalarını alabilmiş değiliz. Dolayısıyla burada sanki sıfırdan bir hastayı kabul etmiş gibi hastanede bütün incelemeler tamamlanacak ve tedaviler de bu şekilde devam edecek’’ diye konuştu.

Bakan Akdağ, ‘’Ambulans uçakların neden İsrail’de bekletildiğinin’’ sorulması üzerine de, ‘’Açıkçası yaralıların alınması hükümetimizin kararlılığıyla olmuştur. Mükemmel ve gerekli işbirliğini karşı taraftan gördüğümüzü söyleyemem. Bu kararlılıkla ancak yaralıları Türkiye getirmiş olduk. Kaldı ki uluslar arası sularda böylesine bir müdahaleyi yapan, masum, silâhsız insanlara ateş açan bir yönetimin başka türlü bir yaklaşım göstermesini bekleyemezdik’’ karşılığını verdi. ‘’Gelen yaralılardan birinde kanserojen maddeye rastlandığı’’ iddiasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Akdağ, bu iddiaya ilişkin bir şey söyleyemeyeceğini, ancak yaralıların çok yönlü gerekli tıbbî değerlendirmeye tabi tutulacağını belirtti. Akdağ, yaralı sayısı konusundaki bilgilerin bütün yaralılar geldikten sonra net olarak verilebileceğini de sözlerine ekledi.

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail bilgi vermiyor

  DOKUZ ŞEHİDİN CENAZESİ DE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

  VAHŞETİ ANLATTILAR

  Ambargo kalkmalı

  ABD iki arada bir derede

  Abbas’tan Obama’ya: Daha cesaretli ol

  Haaretz: Çıkış stratejisi ambargoyu kaldırmak

  Arap Birliği de ablukanın kalkmasını talep ediyor

  Mısır, kapıları açık tutacak

  Blair’den çağrı

  İHH - El Kaide bağlantısı yok

  Adlî Tıp: Yakın mesafeden ateşli silâh kullanılmış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.