04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Ambargo kalkmalı

İsrail basını, Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırıda baş sorumlunun İsrail hükümeti olduğunu belirtti. Haaretz gazetesi “krizden çıkış stratejisi, başarısız bir politikayı sürdürmek yerine, Gazze’deki ablukayı kaldırmak” diye yazdı.

BM DE “KALKSIN” DİYOR

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşundan Filippo Grandi, Gazze ablukasını kaldırmanın krizin çözümünün anahtarı olduğunu söylerken, Tony Blair de, ablukanın bitirilmesi gerektiğini belirtti.

BM: Filistin’deki ambargo kalksın

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNWRA) yetkilisi Filippo Grandi, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kaldırmak ve İsrail’den gelen ürünlerin ithaline izin vermenin, krizin çözümünün anahtarı olduğunu söyledi. Grandi, UNWRA’nin başlıca bağışçılarından birisi Finladiya’yı ziyaretinde basına yaptığı açıklamada, ‘Yapılması gereken, İsrail’in ürünlerinin Gazze Şeridi’ne geçişine izin vermek’’ dedi. İsrail komandolarının önceki gün Gazze’ye yardım taşıyan gemilere kanlı baskınının, yürürlükteki sistemin savunulmaz ve bölgede bir gerginlik faktörü olduğunu gösterdiğini belirten Grandi, ‘’Bu boş yere yaşanmış bir trajediydi. Gazze’ye insani amaçlı ve inşaata yönelik ürünlerin geçişi gerektiği gibi normal geçiş noktalarından sağlanabilseydi, bunlar olmazdı’’ dedi. BM yetkilisi Filippo Grandi, Pazartesi günkü dramdan beri bütün dünyadan liderler tarafından yapılan Gazze’ye ablukanın kaldırılması çağrılarından memnuniyet duyduğunu ve karar alan herkesin artık gözlerinin açıldığını umduğunu belirterek, ‘’Bu sözleri somut eyleme dökelim. Zamanı geldi. Eğer beklersek, bu fırsatı kaçırırız ve böyle davranmamalıyız’’ diye uyarıda bulundu.

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail bilgi vermiyor

  DOKUZ ŞEHİDİN CENAZESİ DE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

  VAHŞETİ ANLATTILAR

  Ambargo kalkmalı

  ABD iki arada bir derede

  Abbas’tan Obama’ya: Daha cesaretli ol

  Haaretz: Çıkış stratejisi ambargoyu kaldırmak

  Arap Birliği de ablukanın kalkmasını talep ediyor

  Mısır, kapıları açık tutacak

  Blair’den çağrı

  İHH - El Kaide bağlantısı yok

  Adlî Tıp: Yakın mesafeden ateşli silâh kullanılmış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.