04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

VAHŞETİ ANLATTILAR

GAZZE'YE yardım götüren gemilerde İsrail’in saldırısına maruz kalan bazı aktivistler, Adlî Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yaşadıklarını anlattı.

Yenibosna’daki Adlî Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen aktivist Fevzi Çorluk, buradan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında İsrail’in karşısında silâhlı bir güç varmış gibi davrandığını belirterek, müdahale anında gemiye ses ve gaz bombası atıldığını ve gerçek mermiler kullanıldığını söyledi. Kendilerine zalimce yaklaşıldığını ifade eden Çorluk, ‘’78 milde saldırı yapıldı. İnsanlar şoka girdi. Çok ızdırap çektik. Ama asıl korkan onlardı. Bir kişinin alnının ortasına ateş etmişler. Hapishanede birçok eziyet yaptılar. Gemide bizi bir gün beklettiler. Yaklaşık 30-35 saat yemek vermediler. Krakerle beslendik. Tuvalet ihtiyacımızı gidermek için bir saat beklettiler’’ diye konuştu. Aktivist Halit Tekin de gemilerde silâh bulunmadığını, İsrailli askerlerin, gemilerdeki demirlerin silâh olarak kullanıldığını iddia ettiğini dile getirdi.

Çok kötü şartlar altında gözaltında tutulduklarını belirten Tekin, şunları söyledi: ‘’Limanda bizi 42 saat beklettiler. Uyku yok, yemek yok. Yaşadıklarımı anlatamıyorum. 100 kişinin kalacağı yerde 500 kişi kaldık. Cezaevinde 10 kişinin kalacağı yerde 50 kişi kaldık. Sağlığımızı bir tarafa bıraktık, artık canımızı düşünür olduk. Tekmelerin, silâh kabzalarının nereden geleceğini bilemiyorsunuz. 10 kişinin etrafında 100 tane İsrail askeri. Her yerde şiddet uyguladılar.’’

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail bilgi vermiyor

  DOKUZ ŞEHİDİN CENAZESİ DE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

  VAHŞETİ ANLATTILAR

  Ambargo kalkmalı

  ABD iki arada bir derede

  Abbas’tan Obama’ya: Daha cesaretli ol

  Haaretz: Çıkış stratejisi ambargoyu kaldırmak

  Arap Birliği de ablukanın kalkmasını talep ediyor

  Mısır, kapıları açık tutacak

  Blair’den çağrı

  İHH - El Kaide bağlantısı yok

  Adlî Tıp: Yakın mesafeden ateşli silâh kullanılmış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.