04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Haaretz: Çıkış stratejisi ambargoyu kaldırmak

İSRAİL basını, pazartesi günü Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırıda baş sorumlunun İsrail hükümeti olduğunu belirtti. Jerusalem Post gazetesinde Larry Derfner imzalı, “Kafesi Sallamak: Ülkemi suçluyorum” başlığıyla yayımlanan yazıda İsrail hükümeti eleştirilerek, “Mavi Marmara’dakilerin İsrail askerlerine saldırma hakkının bulunduğu” belirtildi.

Olayların bu noktaya gelmesinin bir sorumlusunun da Avigdor Lieberman gibi, İsrail yanlısı yazarlarca bile “neonazi” olarak nitelenen bir kişiyi dışişleri bakanlığı görevine getiren İsrail halkı olduğunun ifade edildiği yazıda, bunun, İsrail halkının geçmişte yaptığı pek çok hatanın tekrarı olduğu belirtildi.

Haaretz gazetesinin baş makalesinde ise, “İsrail için krizden çıkış stratejisinin, başarısız olmuş bir politikayı sürdürmek yerine, Gazze’deki ablukayı kaldırmak olduğu” belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, “kendisini toparlayarak, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediği baskın nedeniyle uğradığı zararı en aza indirmesi” çağrısında bulunulan yazıda, ‘’Netanyahu, bir yandan silâh kaçakçılığına karşılık verecek bir strateji geliştirirken, bir yandan da (Gazze’ye yardım götüren gemilere yapılan müdahale sırasında) ne olduğunu soruşturacak bir komisyon kurmalı ve Gazze Şeridi’ndeki zararlı ve gereksiz ablukayı kaldırmalıdır. Devlet adamlığı, önemli olan ile önemi bulunmayanı birbirinden ayırma yeteneğiyle ölçülür. İsrail’i Hamas ve Hamas yanlılarıyla yapılan bu aptalca prestij mücadelesinin içine sokan Netanyahu ve Barak, şiddete yönelik ve zarar veren eylemlerin içine girerek, hata yaptılar. Onlar bu haftaki devlet adamlığı sınavından kaldılar” ifadeleri kullanıldı.

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail bilgi vermiyor

  DOKUZ ŞEHİDİN CENAZESİ DE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

  VAHŞETİ ANLATTILAR

  Ambargo kalkmalı

  ABD iki arada bir derede

  Abbas’tan Obama’ya: Daha cesaretli ol

  Haaretz: Çıkış stratejisi ambargoyu kaldırmak

  Arap Birliği de ablukanın kalkmasını talep ediyor

  Mısır, kapıları açık tutacak

  Blair’den çağrı

  İHH - El Kaide bağlantısı yok

  Adlî Tıp: Yakın mesafeden ateşli silâh kullanılmış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.