07 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE AVM YATIRIMI GELİYOR

Cenor Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran Khoi, temsilciliğini yaptıkları Aerium Fonu’nun Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde ilâve alış veriş merkezi (AVM) yatırımı planladığını bildirdi.

Khoi, yaptığı açıklamada, Cenor Group’un hem dünyada hem Türkiye’de alış veriş merkezleri (AVM) ve ticarî gayrimenkullerde yatırımcı, geliştirmeci ve yönetici olarak sektör lideri konumunda bulunduğunu söyledi. Temsilciliğini yaptıkları fonun son 15 yıldır AVM sektöründe dünyada 8,5 milyar dolar yatırım yaptığını ifade eden Khoi, 2006 senesinde Aerium fonlarının Türkiye’deki AVM sektörüne 240 milyon dolar yatırım yaptığını, bunun Türkiye’de AVM sektörüne giren ilk yabancı yatırım olduğunu belirtti. Grupları bünyesinde bulunan Cefic’in de Türkiye’de AVM’lerin yönetimi ve kiralanması konusunda sektör lideri olduğunu söyleyen Khoi, bu şirketin portföy olarak Türkiye’de 2 milyar dolarlık bir AVM yatırımını yönettiğini kaydetti.

Khoi, ‘’Yeni alış veriş merkezlerini yapmak ve geliştirmek üzere de Retfund Turkey şirketimiz var. Halen inşaat ve geliştirme aşamasında olan 6 AVM’miz bulunuyor. Bu 6 AVM yatırımının 3’üne başladık, 3’ünün de planlaması devam ediyor. Carrefour yatırımları. Bursa, Ankara ve Mersin’dekiler inşaat halinde, diğer 3 proje ise İçerenköy, Haramidere ve İzmit’te’’ dedi. Aerium Fonu’nun son finansal krize rağmen 2009 yılında Türkiye’ye mevcut alış veriş merkezlerinin yenilenmesi ve büyütülmesi için yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptığını ifade eden Khoi, şunları kaydetti:

‘’1 milyar doların üzerinde ilâve yatırım planlanmakta olup, idari izinlerin alınması sonrasında, 2010-2015 yılları arasında diğer projelerin geliştirilmesi için kullanılacak.’’

07.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Yakıtta tasarruf zor değil

  1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE AVM YATIRIMI GELİYOR

  Et fiyatları 5 lira daha düşer beklentisi

  Tavukçular yenilenebilir enerji yasasını bekliyor

  Fiskobirlik çıkış kapısı arıyor

  KOBİ'ler için işbirliği

  Taş ev yapıp inşaat sektöründe marka oldu

  Damızlık hayvan ithalatı yapılmalı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.