07 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Polise ‘zorunlu kan tahlili ve diş taraması’

Göreve başladığı günden bu yana, ‘’dinamik, verimli, disiplinli’’ polislik anlayışını yerleştirmek için genelgeler yayınlayan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, teşkilâtında yeni bir uygulama başlatıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan personel bundan böyle her ay kilo ölçümü, altı ayda bir ise kan tahlili ve diş taramasından geçecek. Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in talimatı doğrultusunda yayınlanan genelgede, sağlığın insan hayatında önemli bir olgu olduğu, bireyin iş kalitesini, performansını ve çevre ile olan ilişkisini doğrudan etkilediği belirtildi. Personelin her birinin teşkilât, anne, baba, eş ve çocuk gibi yakınları bakımından ‘’eşsiz değerde ve önemde’’ olduğu vurgulanılan genelgede, obezitenin günümüzde bir hastalık olduğu, insan sağlığını tehdit ettiği, hastalıkların oluşmasında büyük etken olduğunun altı çizildi. Kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına yolaçan obezitenin, bireylerin hayat kalitesi ve hayat süresini olumsuz etkilediği vurgulandı. Emniyet personelinin vücut sağlığının korunması, iş verimliliğinin arttırılması, görev başı yetisi, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılmasının kendisi, ailesi ve hizmet açısından önemli olduğuna işaret edilen genelgede, hayat kalitesi ile performansın daha üst seviyeye çıkarılmasına çalışıldığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen ‘’Sağlıklı Yaşam Projesi İşbirliği Protokolü’’nün imza aşamasına geldiği belirtilen genelde, bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Üst Kurulu oluşturularak söz konusu projenin bu kurul tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Proje kapsamında emniyete bağlı birimler aktiviteler planlayacak, bölgelerindeki spor tesisleri ile işbirliği yapacak. ‘’Yaşam Boyu Sağlık’’ felsefesinden hareket edilerek bütün personelin bina uyumlu hale getirilmesi sağlanacak.

Genelge doğrultusunda, görevli personel her ay rutin kilo ölçümü ile altı aylık periyotla kan tahlili, ağız-diş sağlığı taramasından geçirilecek. Emniyet teşkilâtında görev yapan personel arasında yer alan eğitimli veya lisanslı sporcu konumunda çalışanlar tesbit edilip, bölge kuruluşlarından destek alınarak işbirliğine gidilecek.

Spor aktivitesi sonrasında kişisel temizlik ve hijyen şartlarının programlanması, yaş, sağlık ve diğer faktörlerin bir eğitmen ve sağlık personeli ile koordineli yürütülerek her hangi bir sorun yaşanmamasına özen gösterilecek.

07.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Maden, işçileri 20 gündür vermedi

  Polise ‘zorunlu kan tahlili ve diş taraması’

  Bu köye 9 aydır su akmıyor

  Gökçeada Havaalanı açılıyor

  Cenaze yıkama aracını yayla evi yaptı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.