08 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Okuyucularımız Mersin pikniğinde buluştu

YENİ Asya Mersin Temsilciliği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel piknik Erdemli Ak Kum Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi.

Yeni Asya Mersin okuyucularının aileleriyle birlikte katıldığı, çevre il ve ilçelerin de davet edildiği pikniğe bu yıl gazetemiz yazarlarından Lâtif Salihoğlu da katıldı.

Piknikte konuşan yazarımız Lâtif Salihoğlu “Demokrat misyona sahip çıkmak Yeni Asya’nın varlık sebeplerinden biridir” dedi. Yeni Asya’nın Demokrat misyona neden sahip çıktığını örnekler vererek anlatan Salihoğlu, “Biz hakiki mânâda demokrasiye, hürriyete, cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Hürriyet imanla irtibatlı olarak anlatılır. Bediüzzaman Hazretleri eserlerinde bunu nazara verir. İmana inbisat eder hürriyeti, meşrutiyeti şeriatla ibka etmeye çalışır. Kur’ân’ın meşrutiyetle sürtüşmediğini reddetmediğini bağdaştırarak anlatır. Bu yüzden Demokrat misyonun desteklenmesi, Yeni Asya’nın yayın politikası olmuştur” şeklinde konuştu.

Salihoğlu, bir başka soruya verdiği cevapta şu görüşleri dile getirdi: ”Senelerden beri tartışılan Güneydoğu ve Ermeni meselesi ile son yıllarda tartışılan demokratik açılım ve AB meseleleriyle ilgili Bediüzzaman Hazretleri’nin reçeteleri vardır. 1907-2000 yılları arasında, bütün Meclis ve hükümetler dönemlerinde, emin olunuz, Bediüzzaman şu veya bu şekilde Meclis’in gündemine gelmiş ve tartışılmıştır. Son on yıllık dönemde Bediüzzaman’ı ademe mahkûm etmişlerdir. Çare de çözüm de Bediüzzaman’da, ama Bediüzzaman Meclis’te yok. Hiç bir partinin hiçbir milletvekili hiçbir meselede Bediüzzaman’ın görüşünü dile getirmemiştir” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Fen ve Muhasebe bölümlerinden mezun olacak olan M. Said Turgut ve Sultan Sarıcan’a başarılarından dolayı birer plaket verildi.

08.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mecidiye Tabyası ihya ediliyor

  Okuyucularımız Mersin pikniğinde buluştu

  ‘Kasırga’ operasyonunda 50 kişiye gözaltı

  İki beldeye dostluk kütüphanesi

  Çilek bir köyün çehresini değiştirdi

  Tarihî er meydanı kenelere karşı ilâçlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.