08 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

İki beldeye dostluk kütüphanesi

GAZİANTEP Üniversitesi öğrencileri tarafından Adıyaman Besni İlçesi Sarıyaprak Beldesi ve Adıyaman Besni İlçesi Çakırhöyük Beldesi’ne birer kütüphane kuruldu.

Köy-Des Projesi kapsamında birer proje hazırlayan Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü birinci sınıf öğrencileri Doç. Dr Zeynel Özlü gözetiminde, Matematik Bölümü birinci sınıf öğrencileri Yrd. Doç. Mehmet Şahin gözetiminde, Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencileri ise Öğr. Gör Hacı Ali Şahin gözetimin harakete geçti. Öğrenciler hocalarının ve ünieversitenin desteğiyle Adıyaman Besni İlçesi Sarıyaprak Beldesi ve Adıyaman Besni İlçesi Çakırhöyük Beldesine birer kütüphane kuruldu. Kütüphane projesi Köy-Des Projesi kapsamında öğrencilerin, köylerde eğitimin ne şartlarda devam ettiğini görerek bu hususta duyarlılık kazanmaları için hazırlandı. Köylerdeki öğrencilere ise şartları ne olursa olsun başarmanın kendi ellerinde olduğu mesajının verilmesi hedeflendi. Bir ‘toplumsal duyarlılık projesi’ olan proje kapsamında Öğr. Gör. Hacı Ali Şahin gözetiminde 10 öğrenci, Besni Sarıyaprak Beldesi Sarıyaprak İlköğretim okuluna ve Besni Çakırhöyük Beldesi Çakırhöyük Lisesine gitti.

Proje çerçevesinde, Sarıyaprak İlköğretim Okulu ve Çakırhöyük Lisesine toplam 6 bin civarında kitap verildi. Aynı okula kütüphane hizmetleri için

4 adet bilgisayar, 5 adet bilgisayar masası, 5 adet dönerli bilgisayar sandalyesi, 2 adet ahşap kitaplık, 1 adet sürgülü camlı kitaplık, 1 adet müdür sandalyesi, 15 adet kolçaklı sandalye verildi. Çakırhöyük Lisesine 2 adet ahşap kitaplık verildi. Her iki okula kurulan kütüphanelerin kapısına “Gaziantep Üniversitesi Dostluk Kütüphanesi” yazılı pirinç levha asıldı. Daha sonra her iki kütüphane de düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

08.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mecidiye Tabyası ihya ediliyor

  Okuyucularımız Mersin pikniğinde buluştu

  ‘Kasırga’ operasyonunda 50 kişiye gözaltı

  İki beldeye dostluk kütüphanesi

  Çilek bir köyün çehresini değiştirdi

  Tarihî er meydanı kenelere karşı ilâçlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.