16 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ermeni katliâmı gözler önüne serildi

Erzurum’a 8 kilometre uzaklıktaki Tepeköy’de Ermeni çeteleri tarafından katledilen Müslüman Türklerin toplu mezarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarda ilk bulgulara ulaşıldı.


Gül: Nükleer enerji kaçınılmaz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, nükleer enerjinin Türkiye için kaçınılmaz olduğunu belirterek, Sinop’ta kurulacak nükleer santral için Güney Kore ile işbi

Agos avukatları Kafes’te müdahil olacak

GÜNEY Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün de aralarında bulunduğu 3


  Türkiye’yi kaybedemeyiz

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, AB açısından Türkiye’nin “önemli bir ortak” olduğunu belirterek, “Avrupa olarak Türkiye’yi kaybetme lüksümüz yok. Türkiye önemli bir ortaktır” dedi.


  Sungur Ağabey iyileşiyor

“Konuşma bozukluğu, sağ kol ve bacakta kuvvetsizlik” şikâyetiyle Pazar gecesi acilen İstanbul Sema Hastanesi’ne kaldırılan ve tedaviye görmeye başlayan, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinden Mustafa Sungur Ağabey’in sağlık durumuyla ilgili olarak Hastane Başhekimi İlyas Akdemir bilgi verdi.


  Meclis, Van’daki patlamayı inceledi

Van’in Özalp ilçesinde 25 Mayısta meydana gelen, 1 çocuğun ölümü, 5 çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nca görevlendirilen iki müfettiş, patlamayla ilgili incelemelerde bulundu.


  Sedefçi, CHP üyeliğinin askıya alınmasını istedi

Edırne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hakkında açılan davalarla ilgili yargıda aklanıncaya kadar CHP üyeliğinin askıya alınması için başvuruda bulunacağını, partisine zarar vermemek için böyle bir karar aldığını bildirdi.


  USAK’ın yeni başkanı Özden Sanberk

Uluslararasi Stratejik Araştırmalar Kurumunun (USAK) yeni başkanı, eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Özdem Sanberk oldu.


  GDAÜ Zirvesi İstanbul’da toplanacak

GÜNEYDOĞU Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Güneydoğu Avrupa Devlet Başkanları Kültürel Koridorlar Zirve Forumu Sekizinci Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün evsahipliğinde 23 Haziran 2010 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu zirve toplantılarının öncesinde, bu toplantıların son hazırlıklarını ele almak üzere 21 Haziran günü GDAÜ Siyasi Direktörler Toplantısı, 22 Haziran günü de Bölgesel İşbirliği Konseyi (BİK) Yıllık Toplantısı ve Kültürel Koridorlar Uzmanlar Toplantısı yapılacağı bildirildi. Ayrıca 22 Haziranda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun evsahipliğinde GDAÜ Dışişleri Bakanları Toplantısı yapılacağı belirtildi.


  Türk milletinin rotası bin yıldır aynı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk dış politikasının ekseninin kaydığı iddialarının ‘’palavra’’ olduğunu ifade ederek, ‘’Türk milletinin rotası bin yıldır değişmemiştir, bu rotayı değiştirmeye ne kimsenin niyeti vardır, ne de değiştirmeye kimsenin gücü yeter’’ diye konuştu.


  Çukurca’da taciz ateşi

HakkÂrı’nın Çukurca ilçesi Şine Dağı mevkiinde arama-tarama faaliyeti sürdüren askeri birliğe terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açıldı.


  Arabada kendini patlatacakmış

İzmır’ın Buca ilçesinde geçen Cuma günü bir piknik alanında bulunan otomobilin direksiyonunun yanında bir düğme bulunduğu, düğmeye basılınca araçtaki bombayı patlatacak bir düzeneğin olduğu bildirildi.


  Türk, talimatla ifade verdi

Kapatilan DTP’nin eski genel başkanı Ahmet Türk, hakkındaki 3 ayrı soruşturma ile müşteki ve tanık olduğu birer soruşturma dosyası kapsamında talimatla ifade verdi.


  Furkan'ın adı yaşıyacak

BAŞKAN Başkan Vekili Mehmet Savruk yönetiminde toplanan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail’in düzenlediği silâhlı saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Furkan Doğan’ın adının bir cadde veya parka verilmesi talebini değerlendirdi.


  Gazze’ye yardım durmamalı

Mavi Marmara gemisinde yer alan aktivistlerden Halit Çay'ın anlattıkları, kendi gördükleri ve yaşadıkları. Kalabalık olduklarından diğer yaşananlara şahit olmadığını söylüyor. Özellikle geminin arka kısmında olanları gördüğünü, ön kısmında yaşananlara şahit olmadığını ifade ediyor. Şimdi gelin, yaşananları, bir kez de onun ağzından dinleyelim:


  Bu sinavda zulüm var!

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu hafta sonu yapılacak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavında yine başörtüsü zulmü sahnelenecek.


  SBS KALDIRILSIN ÇOCUKLAR MUTLU KALSIN

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Yönetim Kurulunun yazılı açıklamasında, ortaöğretim kurumlarına yönelik Seviye Belirleme Sınavları’nın kaldırılması istendi.


  İTÜ, Teknokent için imar izni bekliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi’nde kuracağı 56 bin metrekarelik teknokentin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden imar izni çıkmadığı için inşaatına başlayamadıklarını bildirdi.


  Göçmenlerin ilk tercihi Avustralya

Global Vizyon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü Güler Taylan, vasıflı ya da vasıfsız göçmenliği düşünen kişilerin ilk tercih ettiği ülkelerin başında Avustralya’nın geldiğini söyledi.


  İtalya’da, 2 cami ve 164 mescit var

İtalya’da bulunan Kültürel İstihbarat ve Stratejik Analiz (ISCA) Vakfı’nın raporuna göre, Mayıs 2010 itibarıyla ülke genelinde Müslümanlara ait toplam 2 cami, 164 mescit ve 222 adet de ibadet salonu bulunuyor.


  MÜSLÜMANLARA İSLÂMÎ SAAT AYARI GELİYOR

İslÂm dünyası 662 metrelik kuleyle kendi saat dilimini kullanacak. Mekke’de yapımı devam eden saat kulesi için Suudi yetkililer ‘Greenwich yani GMT yerine, İslâmî saat dilimi olan IMT’yi kullanacak’ diyor.


  Olimpiyatlara tarlada hazırlanıyor

KahramanmaraşlI görme engelli millî sporcu Mustafa Çakmak, evinin önündeki tarlada 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarına hazırlanıyor.


  Yeni nesil ışık kaynağının mucidi mükemmeliyet ağında

Bİlkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir, nanoteknoloji kullanarak geliştirdiği ışık kaynakları teknolojisi üzerine yürüttüğü çalışmalardaki başarısıyla, Avrupa’nın ‘’Enerji Verimliliği İçin Nanofotonik Mükemmeliyet Ağı’’ üyeliğine seçildi.


  Bahçesaraylılar’ın Badminton merakı

Van’In Bahçesaray ilçesi halkı, Emniyet Amirliğinde 3 ay önce göreve başlayan polis memuru Mehmet Korkmaz’ın girişimleri sonucu, badminton ile tanıştı.


  Marmara’nın mavisi kahverengiye döndü

Gemlİk Körfezi’nde, denizde geniş kahverengi şeritlerin oluşması, balıkçıları ve vatandaşları endişelendirirken, bu durumun üreme döneminde bulunan midyelerden ve denizdeki diğer canlıların çoğalmasından kaynaklandığı sanılıyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.