17 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Gündem Nevşehir

İç Anadolu’nun peri bacaları ile meşhur şehri, bölgenin turizm merkezi… Yer altı şehirleri, kaya damları, soğuk hava depoları, güzel atları, tatlı üzümleri, toprak işlemeciliği ve bir çoğunu sayamadığımız güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken bir şehir Nevşehir...

Özellikle son dönemlerde ise gazetemiz Yeni Asya’ya da zaman zaman yansıyan haberlerden de malûmunuz olduğu üzere güzel faaliyetlere mihmandarlık yapan bir hizmet merkezi.

Hem talep eden illerin “okuma programlarına” ev sahipliği yapması ve cömertliği ile dikkatleri üzerine çekmekte, hem de iki yıldır “Kozaklı Buluşmaları” ile yayın hizmetimizin planlanmasına, bunun temsilcilerimizle paylaşılmasına ev sahipliği yapmakla ayrı bir iftihar sayfası açmakta. Ayrıca planlanan çalışmalara en üst seviyedeki katkısıyla hak ettiği sevinci yaşayan şehrimiz, her gün yenisini eklediği çalışmalarını en son Yeni Asya Nevşehir ekini hazırlayıp siz okurlarımızın beğenisine sunarak yaşadı.

Büyük ilgiye ve heyecana vesile olan ek, Yeni Asya’nın Konya ve Trabzon’dan sonra çıkardığı 3. ek olmanın yanında, bazı ilkleri de ihtiva etmekteydi. Diğer iki il eki sadece bu iller için belirlenen miktarda basılıp dağıtıldı. Nevşehir eki ise azımsanmayacak miktarda Nevşehirlilere, bunun yanında da Yeni Asya’nın yurt çapındaki her bir okuruna ulaştırıldı. Kapağı kuşe kâğıt olan dergimiz Nevşehir’in güzelliklerinden bir demeti sarmalayarak ulaştı okurlara… Bu da ayrı bir ilkti.

Her güzelin bir kusuru olduğu gibi belki ekimizin de ufak tefek eksikleri vardı ve bu da gayet normaldi. Çünkü insan “taallümle tekemmül”e 1 ulaşan bir canlı. Bu ilk üç talimden sonra daha kaliteli, daha noksansız bir ek çıkacak İnşaallah. İnanıyorum ki, bir sonraki ilimizin ekinde bizdeki eksiklikler olmayacak. Olgunlaşma, il ekleri birbiri ardınca çıktıkça devam edecek, bir sonraki bir öncekini imrendirecek.

Nevşehir olarak sizlere böyle bir çalışma sunmanın sevincini yaşamaktayız. Bunu bizlere nasip eden Mevlâ-yı Kerim’e hadsiz şükürler olsun.

İl eklerimizin çıkabilmesi için, il il bütün fedakârlığı ile dolaşan “reklâm uzmanı” İlker Karataş kardeşimize, gazetemizin bütün çalışanlarına ve Anadolu’da katkı yapan herkese selâm olsun.

Bu ek için bir takdim yazmaya zorlayan ve beni buna ikna eden gönül insanı İlker Bey başta olmak üzere yazımı okuduktan sonra “geribildirimde” bulunan bütün ağabey ve kardeşlerime de müsaadenizle şahsî şükranlarımı sunmayı bir görev biliyorum.

“Güzel atlar diyarının yazarına (!) saygılar, yazı dünyasının yeni yıldızına (!) merhaba” şeklinde taltif ve teşvik ihtiva eden sözleriyle sürekli yazmam, yazmam için de okumam gerektiğinin altını çizen Ekrem Akman’a…

“Yazında ben de yer almalıydım” diyerek şaka yollu takılıp, geçmişin güzelliklerini yâd eden Ahmet Çömçe’ye..

“Yazındaki dörtlükler Kırşehir’e aitti, nasıl Nevşehir’i yazarsın diyerek gönül koyan (!)”, ardından da “Kırşehir Nevşehir kardeş iki şehir” diye gönül alan, gönül bilir, kadirşinas insan Ercan Gündüz’e de özel teşekkürlerimi sunuyorum.

Dipnot:

1- Sözler, s. 503, Yeni Asya Neşriyat, yeni tanzim.

EŞREF MERT [email protected]

17.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.