27 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hesap sormamak orduya kötülüktür

GAZETECİ Lale Kemal, başarısızlıklarda hesap sormamanın orduya kötülük etmek olduğunu belirterek, Türkiye’de siyasi iradenin hesap soramadığını savundu.


PKK’DAN AYRILANLAR, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KINADI

Bir dönem terör örgütü içinde faaliyet gösteren, daha sonra örgütün silâhlı mücadelesine karşı çıkarak ayrılan örgüt eski yöneticilerinin de aralarınd

Topluma ümit verildi, arkası getirilemedi

Demokratik açılımda hükümetin toplumun beklentilerine cevap veremediğini belirten Siirt Baro Başkanı Avukat M. Ali Özel, “Toplumun daha çok özgürlük,


  Kılıçdaroğlu: Başbakan isterse görüşürüm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme teklifi gelmesi durumunda kendileri için bir sorun olmayacağını söyledi.


  12 Eylül'ü protesto için 30 yıldır siyah giyiniyor

MALATYA Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevinde kalan 67 yaşındaki Şeyho Karakoç (67), 12 Eylül askerî müdahalesini, yıllardır baştan aşağı giyindiği siyahlarla protesto ediyor.


  Egemen Bağış: Rotayı kimse değiştiremez

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye’nin Batı’ya dönük rotasını değiştirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini” söyledi.


  Dursun Çiçek haftaya hakim önüne çıkıyor

“İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin haklarında dava açılan ve aralarında Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına 28 Haziran 2010 Pazartesi günü başlanacak.


  Gazze’de ambargo, Türkiye’de yasak kalkacak!

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu Adapazarı şehir merkezinde 250. eylemini gerçekleştirdi.


  Bu gençlere sahip çıkalım

TUİK’in verilerine göre, 15-24 yaş arası gençlerin üçte biri, hem okula devam etmiyor, hem de çalışmıyor. Konuyu değerlendiren Nüfusbilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hilal Özcebe, işsiz, eğitim imkânlarından yararlanamayan genç nüfusun sağlıksız toplum yapısının oluşmasına neden olacağını ve bu gençlerin alkol, madde bağımlılığı, sigara kullanımı, çeteleşme, hırsızlık, dolandırıcılık ve depresyon başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaşma riski altında olduklarını kaydetti.


  İmam-Hatipliler İstanbul’da buluştu

ÖNDER’in organizasyonu ile Anadolu’nun çeşitli illerinden İstanbula gelen imam-hatipli öğrenciler “Kardeşim Dedim!” organizasyonunda buluştu.


  Cezaevinde üniversite bitirdiler

EDİRNE Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversite eğitimini tamamlayan 4 hükümlü, törenle kep giyerek, teşekkür belgelerini aldılar.


  Asgarî ücret 22 lira artacak

Yetişkinler için uygulanan asgarî ücret Temmuz ayında 22 lira artacak. Yılın ilk yarısında 16 yaşından büyükler için yüzde 5,2 arttırılan asgarî ücrete, yılın ikinci yarısı için yüzde 4,3 zam yapılacak.


  LYS’de 635 bin öğrenci ter dökdü

ÜNİVERSİTE adaylarının katıldığı LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı sona erdi.


  Çağlayan: İhracattaki artış hızı düşecek

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatta bu yılın ilk aylarında ortalama yüzde 24-25’lerde bir artışın söz konusu olduğuna işaret ederek, ‘’Şimdi o hız biraz daha düşecek gibi gözüküyor” dedi.


  Türkiye’nin “sigortası” yok

Türkİye’de sigorta sektörüyle ilgili istatistikler, ‘’Türkiye’nin sigortası yok’’ dedirtiyor. Deprem ve trafik gibi zorunlu sigortalarda bile sigortalılık oranı çok düşük kalan Türkiye’de kişi başına toplanan sigorta primi ise Avrupa ülkelerinin 20’de biri kadar bile etmiyor.


  Silivri Cezaevi’nde “dumansız koğuş”

AstIm hastası olan bir tutuklunun verdiği mücadele sonucu Silivri Cezaevi’nde “dumansız koğuş” dönemi başladı.


  Patrik camiyi ziyaret etti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kayseri’nin Talas ilçesinde camiye dönüştürülen kilise ile Endürlük Mahallesi’ndeki kiliseyi gezdi.


  Trende patlayıcı madde ele geçirildi

Malatya Garı’nda yolcu treninde yapılan aramada çanta içinde patlayıcı madde ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.


  Hız sınırı 90’dan 110 km’ye çıktı

KarayollarI Genel Müdürlüğünün Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.


  Sendika başkanına “ağaç dikme” cezası

Eğİtİm-Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, ‘hakaret’ suçundan ağaç dikme ve 3 ay süreyle bakımını yapma cezasına çarptırıldı.


  Çin Büyükelçisi’nden ‘hadisli’ dâvet

ÇİN Büyükelçisi Gong Xiaosheng, resmi ziyarette bulunduğu Zonguldak Valisi Erdal Ata’yı, ülkesinde yapılacak yatırım ve ekonomi fuarına, “İlim Çin’de de olsa arayınız” hadisiyle davet etti.


  Vuvuzela oyun oldu

GÜNEY Afrika’daki Dünya Kupası’nda tartışmalara yol açan vuvuzela’nın oyunu çıktı.


  Uzakdoğu’da kirazın tanesi 1 dolar

TARIMSAL Araştırmalar Genel Müdürü Masum Burak, Türkiye’nin 2 yıl içinde kirazın tanesinin 1 dolar olduğu Japonya ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapmaya başlayacağını bildirdi.


  Edirne açıkhava oteline döndü

649. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Edirne’ye gelen pek çok güreş tutkunu, otellerde yer bulamadığı ya da konaklama ücretleri pahalı geldiği için geceyi açık havada geçirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.