17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İttifak, dünyaya açılacak

İCRA merkezini Konya’dan İstanbul’a taşımaya hazırlanan İttifak Holding 2009 yılında 787 milyon lira olan konsolide cirosunun 2011 sonunda 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

22 yıl önce Konya’da 20 girişimcinin bir araya gelerek kurduğu İttifak Holding, bugün 18 şirketi, 5 bini aşkın çalışanı ve marke değerleriyle büyümeyi sürdürüyor. İttifak Holding, tüzel kişilik merkezi Konya’da kalmak üzere holding ve bağlı büyük şirketlerin İcra Merkezlerini İstanbul’a taşıma kararı aldı. İttifak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, Yönetim ve İcra Kurulu üyeleri Konya’da basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda bir süre önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) kote olduklarını hatırlatan Buğa, “Konya’nın merkez şehir olmasını arzu ediyoruz. Ancak görüşmelerimizin çoğunu Türkiye’nin dünyaya bağlantısı olan İstanbul’da yapıyoruz. Bu aksaklığı engellemek için de icra merkezimizi İstanbul’a taşıma kararı aldık” dedi. Ana merkezi de taşımanın gündemde olmadığını ifade eden Buğa, Ramazan’dan önce taşınma işlemlerini tamamlayacaklarını duyurdu. Holding yer olarak da en büyük iştiraki Adese’nin Üsküdar’da bulunan genel müdürlüğü binasını seçti. 22 yıl önce 19 genç girişimci tarafında kurulan şirketin bugün 19 bin ortağının olduğunu; Adese, Seha Yapı ve Selva gibi markalar oluşturmayı başardıklarını anlatan Buğa, az olan bilinilirliklerini arttırmak için imaj noktasında çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Toplantıda iştirakler hakkında bilgi veren İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser de, holdingin kriz yılı olan 2009’da yüzde 12 büyüme gerçekleştirerek 787 milyon liralık konsolide bütçeye ulaştığını belirterek, “Konsolide ciromuzu 2011 yılında 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Keser, iştirakler hakkında şu bilgileri verdi: “Grubun en büyük iştiraki Adese, Türkiye’nin en büyük 8. perakendecisi konumunda. 145 şubesinin yüzde 40’ı Konya’da bulunan şirket, geçen yıl 517 milyon lira gelir elde etti. 1988’de grubun ilk şirketi olarak kurulan Selva Makarna da son 4 yılda gelirlerini yüzde 115 arttırarak 92 milyon lira satış gelirine ulaştı. 2008’de 152 milyon lira ciro ile 2,5 milyon lira faaliyet kârı elde eden Seha Yapı geçen yıl 39 milyon lira satış geliri ile 4,4 milyon faaliyet kârı elde ederken 24,6 milyon lira satış gelirine ulaşan İmaş satışlarının yüzde 70’ini 40 ülkeye ihraç etti.” Kriz senesinde 70 milyon dolarla tarihlerindeki en büyük yatırım miktarına ulaştıklarını vurgulayan Keser, krizde yatırım bedellerinin ucuzlamasından faydalandıklarını, ilerleyen yıllarda meyvelerini toplayacaklarını ifade etti.

PERAKENDE, İNŞAAT VE HAYVANCILIKTA

YATIRIM YAPACAK

Holding’İn önümüzdeki dönem hedeflerini açıklayan Keser, ana iş kolları olarak belirledikleri perakende, gıda, inşaat ve hayvancılık sektörlerinde yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını bildirdi. Holding şirketlerinden tarım ve hayvancılık şirketi Selet’in 50 milyon lira büyüklüğünde bir yatırım yapacağını kaydeden Keser, proje kapsamında 5 bin dönüm arazide büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarım ve yem ürünleri üretimi gerçekleştirecek tesis kuracaklarını söyledi. Gıda şirketleri Selva’nın da mevcut makarna üretim kapasitesini yüzde 75 arttıracaklarını açıklayan Keser, yurtdışında da inşaat işleri yapmak için, 2009 yılında Suudi Arabistan’da yüzde 90 sermayesi kendilerine ait Seha Contarcting Co. Ltd.’yi kurduklarını dile getirdi. Yurtdışında fırsatlar kollayan holding ayrıca orta vadede grubun amiral gemisi konumundaki perakende şirketi Adese’yi yurtdışına taşımayı hedefliyor.

17.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  ABD’de finans sektörüne çeki düzen

  Kasaplık ve besilik sığır ithalatında kolaylık

  İttifak, dünyaya açılacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.