17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KKTC’de LYS başarısızlığı tartışılıyor

LİSANS Yerleştirme Sınav (LYS)’ında başarısız olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim sistemi tartışılıyor.


Yurtdışındaki okullarla ortak eğitim

YÜKSEKÖĞRETİM kurumlarının yurtdışındaki kapsama dahil yükseköğretim kurumlarıyla ortak eğitim ve öğretim programlarında yabancı dil bilgisi yetersiz

Tatil kampı yerine bilim kampı

TÜBİTAK ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle ‘’Bilim Dünyasına Yolculuk’’ projesi kapsamında 80 öğrenci, bilim kampına katılıyor.


  TESK, MEB’den kantin ve servis işlerini istedi

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eğitim-öğretim dönemi başlamadan kantinler ve servis araçları konusunda tedbir alınması gerektiğini belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapılacak protokolle, kantin ve servis işinin TESK’e bırakılması önerisinde bulundu.


  TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Demokrat Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Genç Demokrat Düşünce Platformunda” konuşan Ulusal Gençlik Parlamentosu Türkiye Koordinatörü Sezai Hazır, Türkiye’de beş gençten birinin işsiz olduğunu açıkladı. Hazır, “Bir ülkenin gençliğinin yüzde 40’ı ‘kaybedilmiş gençler’den oluşuyorsa bu ülkede tehlike çanları çalıyor demektir” diye konuştu.


  Grizunun faturası ağır

Zonguldak’ta, 17 Mayısta meydana gelen ve 28 işçinin vefat ettiği, 2 işçiye de ulaşılamayan TTK Karadon Müessese Müdürlüğü ocağında patlamanın faturasının ağır olduğu görüldü.


  KKTC’de 20 Temmuz hazırlığı

Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuşması için yapılan 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 36. yıl dönümü bu yıl da tören ve faaliyetlerle kutlanacak.


  Oy verme saatleri değişti

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirdi.


  ‘Şoför Hamdi’ ağabey duâlarla

İttihad Gazetesi döneminden itibaren Yeni Asya Gazetesi’nde uzun yıllar şoförlük yapan ve “Şoför Hamdi” lâkabıyla tanınan Hamdi Yeşildağ, Hakkın rahmetine kavuştu.


  ‘Kart-kurt’ dedik bu günlere geldik

Hakkâri Valisi Türker, ’Kürtleri geçmişte ‘kart-kurt’ kelimesiyle tanımlamasaydık, muhtemelen şimdi çektiğimiz sıkıntıların bir çoğunu çekmezdik’’ dedi.


  25 ülkeden 60 avukat savunacak

İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara’da bulunan 577 kişiyi savunmak için bir araya gelen 25 ülkeden 60 avukat, ‘’bağımsız İsrail yargısını, bu insanlık suçunun mesullerini yargılamaya ve suçlu bulunanları cezalandırmaya’’ dâvet etti.


  Tüketici hâlâ kötümser

Tüketici Güven Endeksi, Haziran ayında yüzde 1,68 oranında artarak 88,04 değerine yükseldi. Ancak endeksin 100’den küçük olması tüketici güveninin kötümser olduğunu ifade ediyor.


  Çalışana vergi müjdesi

Çeşıtlı konularda düzenlemeler içeren, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 9 maddesi kabul edildi.


  Sözleşmeli memur yolluk peşinde

Mahkeme kararları ile becayişlerde yolluk ücreti kazanılmasının ardından, becayiş yapan sözleşmeli memurlar yolluk ücreti almak için talepte bulunmaya başladı.


  Tahammül, demokrasinin olmazsa olmazı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partilerin birbirine kapılarını kapatması, liderlerin yüz yüze bakamayacakları bir üslûp içinde olmaları demokratik olgunluğun olmadığını gösterdeğene ifade ederek, “Oysa, diyalog ve tahammül, demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi.


  Yine mayın patladı: 1 şehit

Van’in Gürpınar ilçesi Yalınca Köyü dağlık arazi kesiminde, terör örgütü PKK üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.


  Erzurum ve Afyon’da trafik kazası: 7 ölü

Erzurum’da ve Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.


  Akdeniz’de deprem

Akdenız’de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarında da hafif şekilde hissedildi.


  Esenyurt'ta ses bombalı saldırı

Esenyurt’ta PTT ve sağlık ocağı binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ses bombası atıldı. Alınan bilgiye göre, Saadetdere Mahallesi 7. Sokak’taki PTT ve Saadetdere Sağlık Ocağının bulunduğu binaya, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saat 23.00 sıralarında eş zamanlı olarak ses bombası atıldı.


  NATO’nun 2. adamı Diriöz

Savunma Politikası ve Planlamadan Sorumlu NATO Genel Sekreter Yardımcılığına, Cumhurbaşkanlığının eski Dış Politika Başdanışmanı Büyükelçi Hüseyin Diriöz atandı.


  ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

ÜNİVERSİTE tercihi yapacak adayların yararlanacağı ‘’2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’’ bugünden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanacak.


  Uluslar arası hatim kampanyası

Kur’ân-I Kerim’in yeryüzünü şereflendirmesinin bin 400. yılında sonpeygamber.info, “Uluslararası 1400 Hatim Kampanyası” düzenliyor.


  Diş sağlığını önemsemiyoruz

Türkİye’de yıllık kişi başı ortalama diş macunu tüketiminin, Avrupa ülkelerinin 4’te 1’i oranında olduğu bildirildi.


  Gönüllü bilgisayar eğitimi

Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT), BM Kalkınma Programı (UNDP), Habitat İçin Gençlik Derneği ve Microsoft işbirliğinde düzenlenen ‘’Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor’’ (BBBÖ) projesi kapsamında Ankara İnternet Kafeciler Odası ile protokol imzalandı.


  Servetini hayır işlerine bağışladı

Microsoft’un kurucularından Paul Allen, 13,5 milyar dolarlık kişisel servetinin büyük bölümünü ölümünden sonra hayır işlerine bağışlayacağını bildirdi.


  Antalya’nın yeni konukları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yeni doğan zebra, benekli ala geyik ve beyaz ala geyik yavruları ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.


  Hasankeyf’te işletmeler mağaraları boşaltacak

Hasankeyf’te tarihi ören yeri olarak bilinen mevkide, kayalıklardan kopan kütlelerin düşmesi sonucu bir vatandaşın vefat etmesinin ardından tarihî ilçedeki çoğu işletmelere verilen mağaraların boşaltılmasına karar verildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.