17 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Quaresma ve Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi eleme turunda bir amatör takımı andıran Faroe Adaları temsilcisi Vikingur önünde hiç zorlanmadı ve bir antrenman maçı havasında geçen karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak rövanş için önemli bir avanj elde etti.

Takımda oynayanların çoğu işçi ve öğrenci olan Vikingur'da birçok oyuncunun kilolo olduğu ve topla depar atmakta zorlandığını gördük. Bir mukayese yapacak olursak, İstanbul amatör liginde bir takımı alın ve Vikingur ile maç yaptırın Türk takımı galip gelir diye düşünüyorum. Zaten misafir takım Beşiktaş tribünlerinin muhteşem şovu karşısında kendilerini maça bir türlü veremedi. Özellikle yedek kulübesindeki oyuncular tribünlerdeki şovları hayranlıkla izlediler..

Alman Teknik Direktör Schuster takımda sistem olarak bazı değişiklikler yapmış. Savunma artık kendi sahasına hapsolmuyor. Sürekli orta sahaya katkı sağlayarak rakip forveti göbekte tutmaya çalışıyor. Bu maçta bu taktik başarılı oldu ancak güçlü ekipler karşısında kontra toplarla kaçırılacak forvetler Beşiktaş'ın başını çok ağrıtacak. Kalede Hakan'a top gelmedi. İbrahim Toraman ve Sivok uyumlu bir ikili oldu. Sağbek Erhan teknik bir futbolcu. Aşırı heyecan yüzünden pas hataları yapıyor.

Kaptan İbrahim Üzülmez tecrübesiyle oynuyor. Delgado eski maçlarına oranla daha diri göründü ama top çalma konusunda yine zayıf kaldı. Schuster'in yeni sezonda en büyük kozu Tabata olacak. Sürekli gol pozisyonları üretip, tehlikeli ataklar başlatıyor. Ernst bu maçta yanlız kaldı. O yüzden istediği tempoyu yakalayamadı. Ama yine de istikrarlı bir yapısı var. Oyunu her iki tarafa yayarak, kanatlara destek veriyor. Nihat Kahveci'yi bu sezon hırslı ve mücadeleci gördüm. Attığı iki gol yeni sezonda kalecilerin korkulu rüyası olacağını gösterdi. Bobo ise çok tutuktu. Golü koklayan bir forvet değil. Birçok pozisyonu heba etti.

Gecenin yıldızı Portekizli yıldız Quaresma'ydı. Oyun stili Fenerbahçeli Kazım'ı andırıyor. Ama ondan daha kaliteli ve klas. Bir defa çok kolay adam geçiyor. Müthiş çalımları var. Her hareketi ile tribünleri ayağa kaldırıyor. Şov yanı da var. Artistik hareketleri seyircinin hoşuna gidiyor. Kendisini şimdiden sevdirdi. Bunun yanında kanatlardan yaptığı ortalar çok tehlikeli. Bobo bu ortaları değerlendiremedi. Eğer Raul'un transferi gerçekleşirse Beşiktaş bu sezon gol rekoru kırar.

EROL DOYRAN

[email protected]

17.07.2010


 

Eskişehir Ümit Karan'ı gönderiyor

ESKİŞEHİRSPOR ile deneyimli futbolcu Ümit Karan'ın yolları ayrılıyor. Kulüp basın sözcüsü Erdal Şahbaz, ''Kaptan olarak görevini taşıyamayacak düzeyde davranışlarında bulunan Ümit Karan'ı Eskişehirspor'da göremeyeceğiz'' dedi.

Şahbaz, Atatürk stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'un ikinci etap kampının 18 Temmuz'da Avusturya'nın Viyana kentinde başlayacağını belirterek, buradaki temel hedefin takımın şekillenmesi olduğunu ve 4 hazırlık maçının yapılacağını kaydetti.

17.07.2010


 

Quaresma ve Guti çok yetenekli

ANTALYASPOR'UN başarılı golcü futbolcusu Necati Ateş, Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Portekizli yıldız futbolcu Quaresma ve Real Madrid'den transfer etmeye çalıştığı İspanyol yıldız futbolcu Guti'nin çok yetenekli futbolcular olduğunu ve bu futbolcuların Turkcell Süper Lige değer katacaklarını söyledi.

Necati, ''Beşiktaş'ın aldığı oyuncular gerçekten dünya yıldızı. Beşiktaş gerçekten çok kaliteli oyuncuları kadrosuna kattı. Türkiye ligi artık çok kaliteli ve zor bir lig oldu'' dedi

17.07.2010


 

Pektemek: G.Saray'dan teklif yok

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN genç golcüsü Mustafa Pektemek, Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiği yönünde çıkan haberlere ilişkin, ''Henüz kimse benimle bu konuda bir görüşme yapmadı'' dedi.

22 yaşındaki genç futbolcu, Galatasaray'a transferi konusunda bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, ''Benimle şu ana kadar kimse konuşmadı. Başkanımız İlhan Cavcav'ın açıklamalarını ben de basından takip ettim. Kendisiyle bu konuda bir görüşmemiz de olmadı. Yoğun çalışıyoruz. Ben işime bakıyorum'' diye konuştu.

17.07.2010


 

KURADA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

FENERBAHÇE'NİN Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi İsviçre'nin Young Boys takımı oldu.

F.BAHÇE-YOUNG BOYS

G.SARAY-BEOGRAD TORPEDO

BEŞİKTAŞ-V. PLZEN

İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde İsviçre temsilcisiyle eşleşen Fenerbahçe, ilk maçı 27 ya da 28 Temmuz'da İsviçre'de, rövanşı 3 ya da 4 Ağustos'ta İstanbul'da yapacak. Fenerbahçe, Young Boys'u elemesi halinde, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off maçı oynayacak. Play-off maçları 17-18 Ağustos ve 24-25 Ağustos'ta oynanacak.

F.BAHÇE 2. KEZ İSVİÇRE EKİBİYLE EŞLEŞTİ

Young Boys takımının son yıllarda Avrupa kupalarında önemli bir başarısı bulunmuyor. İsviçre'nin köklü kulüplerinden olan Young Boys, 1898'de kuruldu. Sarı-siyahlılar, 1959 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final, 1986 yılında ise Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı. Young Boys, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 53 maçta 16 galibiyet, 16 beraberlik ve 21 yenilgi aldı.Young Boys, geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiği İsviçre Ligi'ni son anda Basel'in 3 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi.İsviçre ekibi, son 3 sezondur kendi ligini 2. sırada tamamlıyor. Young Boys'un 11 lig şampiyonluğu, 6 İsviçre Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Fenerbahçe, tarihinde 2. kez bir İsviçre ekibiyle eşleşti. Sarı-lacivertliler, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşletiği FC Sion'u deplasmandaki ilk maçta 2-0 yenmiş, İstanbul'daki maç 2-2 bitince, ligde gruplara kalmıştı. Sarı-lacivertliler, bu sezon da İsviçre'nin Young Boys takımına rakip oldu.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ ÇEK PLZEN OLDU

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turunda Vikingur takımını elemesi halinde, 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı ile karşılaşacak. Öte yandan Beşiktaş'ın,Vikingur ile deplasmanda oynayacağı rövanş maçını, Finlandiya Futbol Federasyonundan Mattias Gestranius yönetecek. Toftir Stadı'nda 22 Temmuz Perşembe günü TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmada Gestranius'un yardımcılıklarını Mikko Alakare ve Marko Hanninen yapacak.

G.SARAY RAKİBİNİ BEKLİYOR

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Beograd (Sırbistan) ile Torpedo Zhodino (Belarus) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İUEFA merkezinde düzenlenen kura çekiminde, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacak takımlar belirlendi. Galatasaray, OFK Beograd-Torpedo Zhodino eşleşmesinin galibiyle ilk maçı 29 Temmuz'da İstanbul'da, rövanşı ise 5 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

17.07.2010


 

ONUR: EKSİKLERİMİZ VAR,BUNLARI GİDERİYORUZ

TRABZONSPOR'UN milli kalecisi Onur Recep Kıvrak, bu sezon özlenen şampiyonluğu getirmek istediklerini söyledi.

Onur, Porto'ya 1-0 kaybettikleri hazırlık maçına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saygı duyulması gereken güçlü bir takım ile karşılaştıklarını belirterek, ''Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sonuçta bir hazırlık maçı oynadık. Eksikliklerimiz var, bunları görüp düzeltmek için iyi bir fırsat oldu. İlk yarı biraz kötüydük, ama ikinci yarı düzeldik. Böyle devam ederse yeni sezona iyi gireceğimizi düşünüyorum'' dedi.

17.07.2010


 

F.BAHÇE KÖLN ÖNÜNDE

BELÇİKA'DA hazırlık çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen ETLDOM Kupası turnuvasındaki rakibi, FC Köln oldu

. Turnuvanın ikinci gününde yapılan karşılaşmada, Anderlecht uzatmada FC Köln'ü 1-0 yendi. Fenerbahçe, Cumartesi günü, FC Köln ile üçüncülük için mücadele edecek. Karşılaşma, TSİ: 16.30'da başlayacak.

17.07.2010


 

Quaresma seyirciyi mutlu etti

BEŞİKTAŞ Basın Sözcüsü Mete Düren, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Faroe Adaları'nın Vikingur takımını 3-0 yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Düren, yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ederek, ''İnşallah lig sonuna kadar böyle keyifli, bol gollü, seyircinin mutlu olacağı maçlar izleriz'' dedi. Karşılaşmada yaptığı şık hareketlerle seyircinin beğenisini kazanan yeni oyuncuları Quaresma ile ilgili bir soru üzerine Mete Düren, ''Kendisini hepimiz merak ediyorduk. Enteresan bir oyuncu. Alışık olmadığımız bir stili var. Seyirciyi mutlu etti. Önünde daha çok maç var'' değerlendirmesini yaptı.

Kadrolarına katmak istedikleri İspanyol futbolcu Guti ile ilgili bir soru üzerine Düren, şunları kaydetti:''Henüz imzalanmamış anlaşma, bazı basın organlarında bitmiş gibi gösterildi. Borsaya kendisiyle görüştüğümüzü bildirdik. Ancak Guti'nin transferi için öncelikli olarak teknik ekibin gönderilecek yabancı oyuncu konusunda karar vermesi gerekiyor. Hocanın daha görmediği oyuncular var. Böyle resmi karşılaşmalar teknik direktörümüzün oyuncuları değerlendirmesini sağlıyor. Guti'nin transferi için 3 haftalık bir süreç var. Bu transfer için kontenjan sorunun çözülmesi gerekiyor.''

17.07.2010


 

Aykut hoca Daum'dan farklı

BELÇİKA'NIN Genk kentinde kamp yapan Fenerbahçe, sabah idmanıyla çalışmalarını sürdürdü. Genk Stadı'nın yanında bulunan sahada yapılan antrenman boyunca, teknik ekipte yer alan Aykut Kocaman'ın yardımcıları Fahrudin Ömeroviç ve İsmail Kartal, antrenör Turgay Altay, kondisyoner Dr. Alper Aşçı, kaleci antrenörü Murat Öztürk ile maç analisti Arda Keskin de hazır bulundu.

1 saat 15 dakika süren idman ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Futbolcular 5 grup halinde 3'e 1 top kapma çalışması yaptı. Sarı lacivertli oyuncular daha sonra 2'şerli 2 gruba ayrılarak top kapma ve pas idmanı gerçekleştirdi. Bu sırada kaleciler de, kaleci antrenörü Murat Öztürk yönetiminde ayrı bir çalışma yaparken, idman dar alanda çift kale maçla sona erdi.

KAPTAN ALEX GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

İdmandan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alex, "Bu sene son senen mi?" sorusuna, "Aslında şu anda konu hakkında yorum yapmak için daha çok erken. Önümüzde daha bir yıl var" karşılığını verdi. Kampın gayet iyi olumlu geçtiğini belirten Alex, "Her sene farklı teknik direktör ile çalışmak takımın dengesini nasıl etkiliyor?" sorusu üzerine, her gelen hocanın kendine özgü farklı bir karakteri olduğunu belirterek, ''Aykut Kocaman ise tamamen farklı. Önemli olan bunun takıma nasıl yansıdığı... Aykut Hocanın dediklerini yapmaya çalışıyoruz ve onu uygulayacağız" dedi. Brezilya'ya çocuğunun doğumunu izlemek için gitmediğini vurgulayan Alex, daha önce Aykut Kocaman ve yönetimle bu konuda görüşme yaptığını, doğan çocuğunun Türkiye'ye gelebilmesi için gerekli işlemleri yapmak üzere Brezilya'ya gittiğini söyledi.

17.07.2010


 

Rooney'ye 5 yılda 35 milyon sterlin teklif edildi

İNGİLTERE Premier Lig ekiplerinden Manchester United, yıldız futbolcusu Wayne Rooney'yi takımda tutmak için yeni bir sözleşme önerdi.

İngiliz basınında yer alan habere göre Manchester United, Real Madrid'in kadrosuna katmak istediği 24 yaşındaki golcü oyuncusuna 2015 yılına kadar 35 milyon sterlinlik sözleşme teklif etti. Kulüp başkanı David Gill, Wayne Rooney ve temsilcileriyle tatilden döndükten sonra masaya oturacaklarını belirtti. Kulübüyle 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Rooney, yeni teklifi imzalaması halinde Manchester United tarihindeki en çok kazanan futbolcu olacak.

17.07.2010


 

Gasol İstanbul'da TV yorumcusu olacak

NBA ekiplerinden Los Angeles Lakers'ta forma giyen İspanyol oyuncu Pau Gasol'un Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İspanyol Milli Takımı'na tribünden destek olacağı bildirildi.

2006'da Japonya'da düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası'nda İspanya'nın altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan ve şampiyonanın en değerli oyuncusu seçilen Pau Gasol'un, 2005'teki Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda olduğu gibi grup maçlarında İzmir'de ve devamında İstanbul'daki elemelerde Milli Takım'a tribünden destek vereceği belirtildi. Türkiye'ye televizyon yorumcusu olarak geleceğini bildiren Gasol, ''Türkiye'ye televizyon yorumcusu olarak gelip maçları ancak tribünden izleyebilecek olsam da takıma elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım. Turnuva başladığında sahada olmak isteyeceğimden şüphem yok, ama verdiğim kararın kesinlikle doğru olduğuna inanıyorum'' dedi.

17.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.