27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Abbaralar yazı tahtasına döndü

Mardİn’dekİ tarihî abbaralar (alt geçitler) bazı kişilerin sprey boyalarla yazı yazmasından dolayı adeta yazboz tahtasına dönüştü.



Gün batımından para kazandırıyor

Türkİye’de gün batımının en iyi izlendiği yerlerden Kapadokya’daki Kızılçukur Vadisi’nde gün batımını izleyen turistlerden bir yıl içinde 50 bin lira gelir elde edildi.



Oyunlar çocuklara yeniden öğretilecek

TEKNOLOJİNİN gelişmesiyle unutulmaya yüz tutan ve artık çocukların oynamadığı ‘’Sek sek’’, ‘’Saklambaç’’, ‘’Yağ satarım, bal satarım’’ gibi oyunlar, Kadın Gelişim ve Kültür Derneğince (KAGED) hayata geçirilen ‘’Oyun Hayattır’’ projesiyle yeniden çocuklara öğretilecek ve oyun kültürünün yaşaması sağlanacak.



Esma-ül Hüsna nakışla buluştu

DİVAL sanatçısı Fatma Sema Tekerek’in el emeği, göz nuru ile hazırladığı, Esma-ül Hüsna’nın nakışla buluştuğu, ‘Sonsuz Evrende Bir Vav ile Bütünleşmek’ adlı sergisi Türk İslâm Eserleri Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.



Yönetmen Semih Kaplanoğlu, genç oyunculara eğitim verdi

‘’BAL’’ filmiyle 60. Uluslararası Berlin Film Festivalinde Altın Ayı ödülü kazanan yönetmen Semih Kaplanoğlu, 16. Saraybosna Film Festivali kapsamında Güzel Sanatlar Galerisinde Bosnalı genç yönetmen ve oyunculara sinema eğitimi verdi.



Vakıf medeniyeti Avrupalı gençlere tanıtılacak

VAKIFLAR Genel Müdürlüğünün geliştirdiği ‘’İstanbul’da Tarihin Sesi Projesi’’ kapsamında, Avrupalı gençlere vakıf medeniyeti anlatılacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.