27 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail,İspanyol vekilleri Gazze'ye sokmadı

İsraİl’İn, İspanya’da iktidardaki Sosyalist İşçi Partisinden (PSOE) dört milletvekilinin Gazze’ye ziyaretini engellendiği bildirildi.


BP Genel Müdürü değişiyor

ABD’nİn Meksika Körfezi’ndeki petrol kuyusunda 20 Nisanda meydana gelen patlamayla körfezi dev boyutta kirleten İngiliz petro-kimya devi British Petro

Afganistan’da bu yaz çetin geçecek

ABD’nİn Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Taliban örgütünü kastederek, ‘’Afganistan’da isyancılar (Taliban) yenilene kadar savaş bu yaz çet


  Çin’den Clinton’a tepki

Pekİn yönetimi, Güney Çin Denizi’nde komşularıyla arasındaki toprak anlaşmazlığının ‘’uluslar arası konu haline getirilmemesini’’ istedi.


  Rum tarafının yeni bir teklifi yok

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay, Kıbrıs Rum yönetiminin müzakerelerde ortaya “yeni öneri” koymadığını ve Rum tarafının “imaj oluşturmaya çalıştığını” söyledi. Özersay, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın, mülkiyet, toprak ve göçmenler konusunu ilişkilendirmesi ile Maraş’ın Rumlara verilmesi karşılığında Gazimağusa limanının AB kontrolünde açılması ve Kıbrıs konusunda uluslar arası konferans konusunda söylediklerini değerlendirdi.


  Chavez, petrolü silâh gibi kullanacak

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, komşusu Kolombiya’nın ülkesine saldırması durumunda ABD’ye petrol satışının durdurulacağını söyledi.


  İran’a askerî harekât muhtemel

Eskİ Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtı Başkanı (CIA) Michael Hayden, İran’a askerî harekâtın ‘’her zamankinden daha muhtemel’’ göründüğünü söyledi. Hayden, CNN’deki bir programda, bu görüşüne, ‘’ABD diplomatik olarak ne yaparsa yapsın, Tahran’ın şüpheli nükleer programını sürdürmesini’’ gerekçe gösterdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.