13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TIR’ın dönüşü muhteşem olacak

Bir aylık sürede Türkiye’yi dolaşıp Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u tanıtan Hizmet TIR'ı, Pazar günü İstanbul’da yapılacak veda programıyla turunu tamamlıyor.


Ekranlar çocukların psikolojisini bozuyor

EKRAN önünde uzun zaman geçiren çocukların psikolojik sorunlarının olma riskinin daha fazla olabileceği belirlendi.

Ehliyet çetesine operasyon yapıldı

KARAMAN'DA başkalarının yerine sürücü belgesi sınavına girdikleri ve araç sürücülerine sahte psikoteknik belgesi düzenledikleri öne sürülen suç örgütü


  Demir parmaklık ardında üniversite

KURULDUĞU 1982 yılından itibaren 1 milyonu aşkın mezun veren ve 1 milyon 100 bin öğrenci sayısıyla dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan eğitim sistemi olan açık öğretimle, cezaevindeki mahkûmların eğitimine de imkân sağlıyor.


  Said Nursî ne dediyse katılıyor ve paylaşıyorum

İstanbul’da gerçekleşen 9. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna katılan bazı ilim adamlarıyla yaptığımız özel görüşmelerde öne çıkan ortak nokta, Bediüzzaman ve Risale-i Nur’un onları çok etkilediğiydi.


  Said Nursî, yüzyılımızın en büyük ve en önemli âlimlerinden

Lazar Puhalo (papaz): Said Nursî yüzyılımızın en büyük ve en önemli âlimlerindendir.


  Bediüzzaman büyük İslâm âlimlerindendir

Prof. Dr. Abdullah Saidî: Bediüzzaman büyük İslâm âlimlerindendir.


  Risâle-i Nurları herkese tavsiye ederim

Bachir Assouab (Fas): “Sempozyumların önemi büyük.


  Beni en çok etkileyen, Said Nursî’nin modern dünyaya yaklaşımı

Prof. Dr. David J. Goa (Kanada Alberta Üniversitesi: “Bediüzzaman Said Nursî’nin beni en çok, modern dünyaya açık olması etkiliyor.


  Hutbe-i Şamiye, İslâm âleminin problemlerine çözümler sunuyor

İbrahim Habib (Din ve Vakıf İşleri Bakanlığı, Umman): “Bir yıldır Risâle-i Nur okuyorum, arkadaşım vesilesiyle tanıdım.


  Said Nursî’nin İslâm hakkındaki yorumları beni çok etkiledi

Prof. Norton Mezvinsky (Connecticut Üniversitesi): “İbrahim Abu Rabi ve Faris Kaya vesilesiyle Risâle-i Nurları tanıdım. 2004’ten beri okuyorum.


  İttihad-ı İslâm açısından Risâle-i Nur’un kıymeti büyük

Sudanlı Katılımcılar: “Birkaç yıldır Risâle-i Nur’u okuyoruz, Sudan’da her Cuma toplanır, 3-4 saat okuruz.


  Risâle-i Nur’un fütuhâtı gerçekleşiyor

Şükran Vahide (Risâle-i Nurları İngilizceye çeviren) “Çok güzel bir ortam, çok iyi bir katılım, görünce çok mutlu oluyoruz.


  İnsanlık Bediüzzaman’ın eserlerine muhtaç

İnsanlık Bediüzzaman’ın eserlerine muhtaç...


  İzmirli'nin BEDİÜZZAMAN hasreti sona erdi

BEDİÜZZAMAN Tanıtım ve Hizmet Tırı nihayet Türkiye turunun dördüncü bölümünü de tamamlayıp son bölüme varmak üzere yolculuğuna devam ediyor...


  Tırımız İzmir’deki yoluna devam ediyor

ÖDEMİŞ programının ardından tırımız bütün gece boyunca Hükümet Konağı’nın ve Emniyet Müdürlüğü’nün önünde emniyetli bir şekilde konakladı.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Ödemiş’in kalbi fethedildi

TİRE'DEKİ programın ardından tırımız bazı Tirelilerle birlikte İzmir’in Ödemiş ilçesine doğru hareket etti.


  Üstad İzmir’e geleceğim demişti ve geldi

TİRE'DE mülakat yaptığımız Ömer Rasin Tekeli, 1957 yılında Risale-i Nur’u tanıdığını ve 29 Ağustos 1959’da Üstad’ı Emirdağ’da ziyaret ettiğini ifade etti.


  87 yaşındaki Nur hizmetkârı

KONUŞMALARIN ardından Işık Doğudan Yükselir adlı sinevizyon gösterimine geçildi.


  Bediüzzaman'a duyulan hasret gözlerden anlaşılıyor

Yazarımız İslam Yaşar Tirelilere hitap etti. Yaşar, Tirelilerin Bediüzzaman’a duyduğu hasretin, meydana doluşan insanların göz yaşlarından kolaylıkla anlaşılabildiğini belirttiği konuşmasında, Bediüzzaman’ın ve talebelerinin bu duygulu anlarda manevi şahsiyetleriyle tırımızın başına teşrif ettiklerini ifade etti.


  Tireli şefkat kahramanı hanımlar

İSLAM Yaşar’ın ardından ise Tireli hanımlar adına Nazmiye Keseli söz aldı. Önceki gün Keseli’nin Yeni Asya Gazetesi’nde “Bediüzzaman Tırını Beklerken” adlı şiiri yayınlanmıştı.


  Son şahitlerden Abdullah Battal Ağabey

Abdullah Battal, 1929 yılında Çorum’da doğmuş idi.


  Başörtüsü yasağı vicdanı sızlatıyor

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başörtüsü konusunun vicdanını sızlattığını dile getirerek, sorunun bireysel özgürlükler çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.


  Derse alınmayan bize başvursun

Selçuk Üniversitesi ve Trabzon KTÜ’de başörtülü öğrencilerin sınıflara alınmaması ile Aksaray Üniversitesinde ek yerleştirme için giden bir kız öğrencinin başörtülü olduğu için içeri alınmamasını değerlendiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde başörtüsü diye bir sorunun kalmadığını söyledi. Özcan, “Bu öğrencilerimiz bir dilekçe ile bize şikâyetlerini bildirsinler, biz gereğini yaparız. Artık üniversitelerimizde başörtüsü diye bir problem yok” dedi


  Dört dörtlük şov

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan (HSYK) istifaları, ‘’dört dörtlük şov’’ olarak nitelendirerek, ‘’Geç de kaldınız’’ dedi.


  Emekli zamlarını Erdoğan açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 Ocak ayında emekli aylıklarına yüzde 21.7-4 oranında artış yapılacağını belirterek, en düşük emekli aylığındaki artışın yıllık 80-91 lira arasında olacağını söyledi.


  Ertosun niçin istifa etmedi?

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek’le beraber 6 üyenin önceki günkü istifasının ardından konuşan HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, neden istifa etmediğini açıkladı.


  MHP’den destek sözü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’(Türbandı, başörtüsüydü) ayrışmasına takılmadan, üniversitelerde başörtüsü sorununun giderilmesine biz varız ve buradayız’’ dedi.


  Berberoğlu, dinlemelerden şikâyetçi oldu

HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, ‘’Devrimci Karargâh Örgütü’’ soruşturması kapsamında ‘’mağdur’’ olarak ifade verdi.


  Meclis’te seçim günü

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün, baro başkanlarının avukatlar arasından gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi için bir üye seçilecek.


  Çağlayan Meydanı 6 ay trafiğe kapatılacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına indirilmesine ilişkin inşaat çalışmaları 22 Ekim Cuma günü başlayacak.


  ÜNİVERSİTELER NİYE GERİ KALDI?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin Turan “Türkiye'de yüksek öğretim topluma yön veren bir kuruluş olamadı. Daha çok bütün tartışmaların merkezinde yer alan bir kuruma dönüştü'' dedi. Turan yüksek öğretimin “zihniyet sorunu” yüzünden işlevini yerine getiremediğini söyledi.


  Abdullah Battal dualarla uğurlandı

Risale-i Nur hakkında ilk takipsizlik kararı veren, emekli cumhuriyet başsavcısı, son şahitlerden, yazarımız Abdullah Battal Çorum’da Hakkın rahmetine kavuştu ve dün dualarla toprağa verildi.


  Davutoğlu: Cezalandırılmayı anlamak mümkün değil

DIşİŞlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin barışa dönük çabasına rağmen halen cezalandırılıyor olmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.


  AKP’de toplu istifa

AKP Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik ve 50 yönetim kurulu üyesi, görevlerinden istifa etti. Çelik, il başkanlığında, başkan yardımcıları Mahmut Poyrazlı ve Hasan Demirezen ile düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 3.5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.


  Deniz Feneri, Türkiye ve Pakistan için kermes açıyor

DENİZ Feneri Derneği, yüzyılın afeti olarak nitelendirilen selde derin yaralar alan Pakistan halkı ve Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri için kermes düzenliyor.


  Özcan: Genelkurmay’da, İsrail’e ait özel bir oda var

MHP Ankara Milletvekili Mehmet Zekâi Özcan, 18 seneden beri hiçbir ülkeye verilmeyen bir ayrıcalığın, İsrail hükümetine tanındığını iddia ederek, Genelkurmay Başkanlığı’nda İsrail’e ait özel bir odanın olduğunu söyledi.


  Sav’ın “dinlenilme” dâvâsında beraat

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ’ın görüşmesini haberleştiren Yeni Akit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci ile yazarı Serdar Arseven beraat etti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.