17 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Mehmet KARA

Yeni zamla kaç kilo et alınır?


A+ | A-

Başbakan son grup toplantısında işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammı açıkladı. Günler öncesinden açıklanacağı duyurularak kamuoyu meraklandırılırken; ortaya çıkan yüzde 4 artı 60 TL seyyanen zam emeklileri memnun etmişe benzemiyor.

Zira, Erdoğan’ın zammı açıkladığı gün benzin, ertesi gün de ekmeğe gelen yüzde 15’lik zam, Ocak ayında alınacak zammı şimdiden alıp götürdü.

Başbakan zammı açıklarken verdiği örnek, grupta yıllardır gazetecilik yapan, şu anda emekli maaşı olmasına rağmen, maaşı düşük olduğu için çalışmak durumunda kalan gazetecilerden birini hayli güldürdü! Başbakan iktidarları döneminde emeklilere verdikleri zammı, 2002’den önceki zamlarla karşılaştırırken, “Vatandaşıma şunu hatırlatıyorum, 8 yıl önce bu maaşla ne kadar ekmek, ne kadar yumurta alıyordun, bunun hesabını yap. Asıl ölçü budur” demesine gazeteci “Başbakanın et fiyatlarından haberi yok anlaşılan” diyerek acı acı güldü. “Çünkü” dedi, “etin kilosu 40-50’leri buldu…”

Bu gazeteci büyüğümüz bunu söylerken, ertesi gün ekmeğin de yüzde 15 zamlanacağını bilse gülümsemesi nasıl olurdu merak ettik…

Bu arada birisinin bu hesabı yapıp Erdoğan’a sunması gerekiyor. Hem başbakan, hem de biz öğreniriz…

* * *

MERAK

Anayasa değişikliğinin millet tarafından onaylanmasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçti. Bu değişikliklerin hayata geçmesi için uyum yasalarının çıkması gerekiyor. Ancak hâlâ Meclis’e bu mânâda gelmiş bir kanun teklifi yok.

Anayasa değişiklik taslağı hazırlanırken, uyum yasalarının da hazırlanması gerekmez miydi? Yoksa taslağı hazırlayanlar bunun geçmeyeceğini mi düşünüyordu da hazırlık yapmadılar diye insanın aklına takılıyor.

Aydınlatan olursa biz de burada yazar, milletimizi bilgilendiririz. İlgililere duyurulur.

* * *

GARİP!

Önce bir yazar kendisine gelen mailden yola çıkarak bir yazı yazdı. Vatan Gazetesi’nde Mustafa Mutlu’nun “Cumhurbaşkanı için kapatılan yolda annesini kaybeden adam!” başlıklı köşe yazısında yer verilen ve Ahmet Ertaç isimli kişiye ait olduğu belirtilen mektupta, adamın hasta annesinin, yolların kapatılması dolayısıyla hastaneye yetiştirilememiş olduğunu ve yolda vefat ettiğini öğrenmiştik.

Bu mektup gazetede çıkınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twitter’den cevap vermişti: “Ben o saatte yolda değildim! Benim için yolların uzun süre kesilmemesi talimatını da vermiştim.”

Bunu söyleyen Gül, sonrasında bir araştırma yaptırdı. Araştırma sonucunda mailde bahsedildiği gibi bir olayın gerçekleşmediği, hatta maili gönderenin isminin bile sahte olduğu ortaya çıktı. Gelen maillere dikkat etmek lâzım artık. Bu örnekte de görüldüğü gibi teknoloji kötü amaçlarla kullanılabiliyor. Hem gazeteci zor durumda kalıyor, hem de devletin tepesindeki kişi rahatsız edebilmiş oluyor.

***

“FİTNELİ”NİN MÜŞTERİSİ BULUNUR MU?

Hafta içinde Millî Eğitim eski bakanı Hüseyin Çelik hakkında soruşturma önergesi Meclis genel kurulunda görüşüldü. Önerge sahipleri adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, konuşmasında Millî Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde yapılan ve yeni Bakan Nimet Çubukçu tarafından kaldırılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hakkında aynı hükümette bulunan iki bakanın konuşmalarını usanmadan çıkarmış ve tek tek sıraladı:

Sevigen’in verdiği bilgilere göre, SBS ile ilgili Hüseyin Çelik’in bazı sözleri şöyle: “SBS Türk eğitim tarihinin en önemli reformlarından biridir. SBS öğrenciyi dershaneye mahkûm eden bir sınav tipi değildir. SBS ile öğrenciler üzerindeki sınav kaygısı azalacak, öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişmelerine zaman ayarlaması sağlanacaktır. Okulların dış kurumlara olan bağımlılıkları azalacak. Öğrenciyi sınava boğan bir sistem söz konusu olmayacaktır.”

Buna karşılık yeni Bakan Nimet Çubukçu’nun sözleri ise şöyle: “Var olan sistem öğrencileri dershanelere yöneltmiştir. Çocuklar sınav odaklı yaşamaktan sosyal etkinliklere vakit bulamıyor. Çocuklar sokağa çıkamıyor. Okul dışı kaynaklara yöneltim burada çok artmıştır. Sınavın öğrenci, veli üzerinde olumsuz etkileri oldukça büyüktür.”

Eski Bakan Çelik ise kendisini savunurken, “Amaç benim halefim olan değerli bakan arkadaşımla benim aramı açmak, Ak Parti’lilerin arasına fitne sokmaktır. Yalnız size şunu söyleyeyim: Bu fitneler Ak Parti’nin pazarında müşteri bulmaz” diye konuştu.

CHP’li 55 milletvekilinin imzasıyla Çelik hakkında verdiği soruşturma önergesi 285 oyla soruşturma açılması talebi reddedildi, ama bu “fitne” tartışması da tutanaklara yansıdı. Ayrıca, işin bir ilginç yanı da önerge 55 milletvekili ile verilirken, oturuma 15 CHP’li milletvekilinin katılması, yani önerge verenlerin dahi katılmaması da görüşmelerin enteresan yönlerinden birisi oldu.

17.10.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (16.10.2010) - Ötekileştirme…

  (15.10.2010) - Çözüm nerede aranmalı?

  (10.10.2010) - Erdoğan’ın CHP’ye yardım vaadi!

  (09.10.2010) - 2011 yeni anayasa yılı olur mu?

  (08.10.2010) - Konuşmayın, çözün…

  (03.10.2010) - Yapıcı mı, yıkıcı mı?

  (06.08.2010) - 12 Eylül bir adım olsun

  (11.07.2010) - “Boğazınıza çalışmayın!”

  (10.07.2010) - Meğer 5 kez bitirilmiş!

  (09.07.2010) - Erken seçim olur mu?


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.