02 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Alkol aslî kusur sayılsın

Alkollü araç kullanan ve hız sınırını aşanların kazalara karışmaları durumunda, Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘’sürücü kurslarının tespiti ve asli kusur sayılan haller’’i düzenleyen 84. maddesi kapsamında değerlendirilmesi istendi.


İstanbul’un barajları doldu

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 75’58’e ulaştı.

Marmara Bölgesi Ekim’de yağışa doydu

Sel ve su baskınlarına yol açan kuvvetli sağanak nedeniyle Marmara Bölgesi, mevsim normallerinin 7 katına varan yağış aldı.


  Parktaki araçların lastiklerini kestiler

Muğla’da park halindeki 8 aracın lastiklerini kestikleri öne sürülen 3 çocuk gözaltına alındı.


  Organ nakli yetersiz

GEÇEN yıl yapılan 2 bin 300 böbrek naklinin 500’ünü gerçekleştiren Antalya’daki en büyük böbrek nakli merkezi olan Antalya Medicalpark Hastanesi Organ Nakli Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Alper Demirbaş, Türkiye’de yaklaşık 60 bin kişinin organ nakli beklediğini bildirdi.


  Suudi Arabistan cazip eğitim fırsatı

Ünİversİte adaylarına Mekke’ye 1, Medine’ye 3 saat mesafede yaşayarak ‘okuma’ imkânı var. Suudi Arabistan’ın dünyaya açılan penceris konumundaki Cidde’de bulunan King Abdulaziz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yurtdışından burslu master talebesi kabul ettiğini açıkladı.


  Organik ürünlerden 20 çeşit çay üretiyor

Gümüşhanelİ kimyager Nadir Özer Kaya, kurduğu makine ile şehrin tabiî ürünlerini 20 çeşit organik çaya dönüştürüyor.


  Tuz Gölü’nün bitkilerine inceleme

Dünyada sadece Tuz Gölü çevresinde yetiştiği belirtilen ‘’tuzcul ve kuraklığa dayanıklı endemik bitkiler’’ bilim adamlarınca izlemeye alındı.


  Seul’de öğrenciye tokat yasaklandı

Güney Kore’nin başşehri Seul’deki okullarda öğretmenler artık kurallara uymayan çocuklara dayak veya tokat atamayacak.


  Egeliler işini daha çok seviyor

Ege Bölgesi’nde yaşayanların, diğer bölgelerdeki çalışanlara göre işini daha fazla sevdiği ve kendilerini geliştirme imkânı bulduğu ortaya çıktı.


  Herşey dahil kütüphane

Avusturya’da İngilizce ve Almanca öğretmenliği yapan Tevfik Akşit, emekli olduktan sonra yıllarca biriktirdiği 2 TIR dolusu kitapla Seferihisar Ürkmez’e geldi ve ‘’Akşit Kültür Düşün ve Yazın Evi’’ni kurdu.


  28 yılda devr-i âlem

HİndİstanlI maceracı Ram Chandra Biswas, 21 Nisan 1982’de cebinde 1 dolar ve bir bisikletle başladığı dünya yolculuğunu tam 28 yıl sonra Yeni Delhi’de bitirdi.


  En zararlısı alkol

İngİltere’de yapılan bir araştırma, alkollü içkilerin vücuda eroin ve kokainden daha fazla zarar verdiğini ortaya çıkardı.


  Zigana’da kar

Doğu Karadeniz’de hafta sonu etkili olan soğuk hava, Trabzon-Gümüşhane sınırındaki 2356 rakımlı Zigana Dağının zirveye yakın kesimlerinde kar, alçak kesimlerde ise yağmur şeklinde etkisini gösterdi.


  Van’da sonbahar

Bütün yurdu etkisi altına almaya başlayan sonbahar mevsimi, Van’da farklı güzelliklerin birarada nazar edilmesini sağladı.


  Keneye karşı elbiseli çözüm

Yaz aylarının ölümcül kabusu keneye karşı, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer öncülüğünde kene elbisesi üretildi.


  Tarihî camiye gece koruması

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın gece saatlerinde korunması için 2 özel güvenlik görevlisi tahsis edildi.


  Erdoğan’dan Batıya terör tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın bazı ülkelerinde terör örgütüyle bağlantılı dernek ve vakıfların serbestçe faaliyet gösterdiğini söyledi ve “Bütün uyarılarımıza rağmen bazı ülkeler teröre doğrudan ya da dolaylı destek vermekten kaçınmıyor’’ dedi.


  TERÖR, DEMOKRASİYİ YENEMEZ

Taksim'deki bombalı saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayda yaralananların acısını paylaştığını belirten Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, “AP adına polis ve sivillere yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. İstanbul'un merkezi savaş alanı değildir" ifadesini kullanarak, terörizmin asla demokratik değerleri ve toplumu alt edemeyeceğini vurguladı.


  GÜL: TERÖRE HEP BERABER KARŞI ÇIKMALIYIZ

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ‘’Teröre hep beraber çok güçlü şekilde haykırmamız ve karşı çıkmamız lazım. Gün bugündür’’ dedi.


  ATALAY: GÖZALTI YOK BİLGİ VAR

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, Taksim’deki patlamaya ilişkin, olayla ilgili gözaltı bulunmadığını belirterek, ‘’Elimizde bazı bilgiler var” dedi.


  LEVENT’TE CANLI BOMBA ALARMI

Beşİktaş Levent’te sabah saatlerinde telefonla gelen canlı bomba ihbarı polisi alarma geçirdi.


  TERÖRLE HİÇBİR YERE VARILAMAZ

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırılarıyla hiçbir yere varılamayacağını bildirdi.


  TESK: BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yazılı açıklamasında, Taksim’deki terörist saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi.


  TÜGİK: DİMDİK DURMALIYIZ

Türkİye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığı açıklamasında, ‘’Türkiye’nin birliğini, kardeşliğini ve huzurunu hedef alan terör ve hain emeller karşısında dimdik durmak, kararlı bir biçimde mücadelemize devam etmek durumundayız.


  TÜSİAD: HEDEF HUZURU BOZMAK

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’den (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu olarak terör eylemini nefretle kınadıkları, saldırıda yaralanan güvenlik güçleri ile vatandaşlara acil şifalar diledikleri belirtildi.


  Bombacının fotoğrafı basına dağıtıldı

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin fotoğrafı emniyet tarafından basına dağıtıldı.


  Yargıdaki rüşvet İddiaları onur kırıcı

YargItay Başkanı Hasan Gerçeker, yargıdaki rüşvet iddialarının çok üzüntü verici ve onur kırıcı olduğunu söyledi.


  Üskül: Sözlerim yanlış değerlendirildi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, çocuklarını başörtüsüyle ilköğretim okullarına gönderen ailelerin tutumunun, öğrenim özgürlüğünü engellemesi halinde, ‘’Devletin çocukları alabileceği’’ yönündeki açıklamasının ‘’Yanlış değerlendirildiğini’’ bildirdi.


  Seçime kadar eylemsizlik

PKK ve KCK, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, 31 Ekim’de sonra eren eylemsizlik sürecini 2011 genel seçimlerine kadar uzattıklarını duyurdular. KCK, “Sürecin kesin bir ateşkese dönüşmesi için Türk devletinin de ateşkese her bakımdan uyması bir zorunluluktur” dedi.


  Birileri yine düğmeye bastı

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Taksim'de gerçekleşen canlı bomba saldırısının zamanının çok dikkat çekici olduğunu belirterek, “Birileri yine düğmeye bastı. Bu bir provokasyondan başka birşey değildir” dedi.


  Erdoğan'dan Ekşi'ye Tazminat davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, köşe yazısında, ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu’’ gerekçesiyle yazıyı kaleme alan gazeteci Oktay Ekşi ve Hürriyet gazetesi aleyhinde 100 bin TL’lik manevî tazminat davası açtı.


  Antalya'ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 9 milyonu aştı.


  Hasan Celal Güzel trafik kazası geçirdi

MİLLÎ Eğitim eski Bakanlardından, yazar Hasan Celal Güzel, Ankara’da trafik kazası geçirdi. Kolu kırılan Güzel’in, hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.


  KPSS sonuçları 10 gün içerisinde açıklanacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, önceki gün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri sınavı sonuçlarının 10 güne kadar açıklanacağını bildirdi.


  Kurtulmuş’un partisinin adı; HAS Parti

Saadet Partisi’nden ayrılan Numan Kurtulmuş, kuracağı yeni partinin ismini ve amblemini açıkladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.