28 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

 

Filistinli mülteciler yalnız bırakılmadı

Bayram sevincini dünyadaki yoksul insanlarla paylaşan Cansuyu, Ortadoğu’da Filistin kamplarında hayat mücadelesi veren Filistinli Müslümanları bu Kurbanda da yalnız bırakmadı.

Lübnan’da bulunan Filistin kamplarında hayırseverlerin bağışladığı kurbanları kestirerek et olarak dağıtan Cansuyu, hayırseverlerin bağışladığı kurbanları ev ev, sokak sokak dolaşarak yerlerine ulaştırdı. Cansuyu Derneği adına Lübnan’a giden Cansuyu Derneği İstanbul Dış İlişkiler Sorumlusu Şerafettin Mollaoğlu ve 6 kişilik Cansuyu ekibi, Lübnan’ın başşehri Beyrut’ta bulunan Sabra ve Şatilla, Burc el Beracine, Cellül Bahr, Hayfa, Hayyü Süllem ve diğer bazı küçük kamplarda hayırseverlerin bağışladığı kurbanları kestirerek 10 bin mülteciye dağıttı. Ortadoğu Kurban Organizasyonu hakkında bilgi veren Mollaoğlu, Ortadoğuda başta Lübnan, Suriye ve Ürdün’de 1948’den beri kamplarda yaklaşık 4.5 milyon Filistinli mültecinin zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştığını söyledi. Kamplarda yaşayan Filistinlilere bulundukları ülkelerde çalışma izni verilmediğini belirten Mollaoğlu, hayatlarını dışarıdan gelen yardımlarla sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti. Mollaoğlu, Filistinli mültecilerin Türkiye’deki kardeşlerinin kendilerini unutmamasından dolayı çok mutlu olduğunu ve Türkiye’ye selâm gönderdiğini dile getirdi.

Ankara / Ahmet Terzi

28.11.2010


 

Hükümet, 15 Aralık’a kadar kurulacak

IRAK Başbakanı Nuri El Maliki, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında hükümet kurma çalışmalarının ciddî bir şekilde sürdüğünü ve hükümetin en geç 15 Aralığa kadar kurulmuş olacağını söyledi.

Parlamentoda temsil edilen diğer grup ve partilerle hükümet kurma görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Maliki, ilgili taraflardan talip oldukları bakanlıklar ve talep ettikleri her bakanlık için 3 aday göstermelerini istediklerini dile getirdi. Maliki, yeni kurulacak kabinede bakanlık sayısında, tarafları razı etmek için artış olacağını ve güvenlikle ilgili bakanlıklar için hiçbir siyasi grupla bağlantısı olmayan şahısların aday gösterileceğini kaydetti.

KİLİSE SALDIRISININ FAİLLERİ YAKALANDI

IRAK'TA bir ay önce başşehir Bağdat’ta kiliseye düzenlenen saldırının arkasında olduğu sanılan 12 kişi tutuklandı. İçişleri Bakanı Cevad Bolani, Ekimin son haftasında 120 kişinin rehin alındığı, 68 kişinin öldürüldüğü korkunç saldırı üzerine yapılan yoğun aramalarda, faillerin yakalandığını bildirdi. Bakan, düzenlenen operasyonun Irak’ta El Kaide örgütüne ağır darbe indirdiğini açıkladı.

28.11.2010


 

Suudi Arabistan’da Araplara Türkçe kursu

SON dönemlerde Türkiye ile Arap ülkeleri arasında hızla gelişen ilişkiler Arapların Türkiye’ye olan merakını daha da arttırıyor.

Birçok Arap ülkesinde açılan Türkçe öğretim kurslarının bir yenisi de Riyad’da önümüzde ki günlerde açılacak. Riyad Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Salih Özer, “Suudi Arabistan’da gerek akademisyenler, gazeteciler gerekse yerel halktan gelen ısrarlı talepler doğrultusunda, Araplara yönelik olarak Türkçe Dil Kursu açıyoruz” dedi.

28.11.2010


 

Buşehr Santralı çalışmaya başladı

İRAN'IN ilk nükleer santrali Buşehr işlemeye başladı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, propaganda ve reklâm yapmadan bütün yakıt çubuklarını yerleştirdiklerini ve reaktörün kapağını kapattıklarını, şimdi reaktörün kalbindeki suyun yavaş yavaş ısınmasını beklediklerini kaydetti.

Salihi, santralin bir veya iki ay içinde ulusal elektrik şebekesine bağlanmasını ümit ettiğini söyledi. Santralin, birkaç yıl İranlı ve Rus teknisyenlerin ortak kontrolünde işlemesi bekleniyor.

28.11.2010


 

İran’da uçak kaçırma girişimi engellendi

İRAN'DA, Tahran-Şam seferini yapan bir yolcu uçağının kaçırılma girişiminin önlendiği bildirildi.

Fars ajansının haberinde, uçak havalandıktan sonra, kesici bir alet taşıyan korsanın, bomba yerleştirdiğini söyleyerek uçağı kaçırma girişiminde bulunduğu belirtildi. Uçakta bulunan İranlı güvenlik görevlilerinin, bunun üzerine derhal müdahalede bulunarak korsanı etkisiz hale getirdikleri kaydedildi. Uçağın bağlı olduğu havayolu şirketinin adını belirtmeyen ajans, araştırma sonucunda uçakta bomba bulunmadığının anlaşıldığını, uçağın güvenli bir şekilde Şam’a indiğini açıkladı.

28.11.2010


 

Kuzey Kore: Sivillerin ölmesi çok üzücü

KUZEY Kore, geçtiğimiz günlerde Güney Kore’nin Yeonpyeong Adasına topçu atışında sivillerin ölmesini ‘çok üzücü’ olarak değerlendirdi. Kuzey Kore’den yapılan açıklamada, Güney Kore’ye topçu atışında siviller ölmesi yönündeki haberlere çok üzüldükleri ifade edildi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA’da yer alan haberde, “Eğer bu (sivillerin ölmesi) doğruysa, çok üzücüdür” ifadelerine yer verdi.

28.11.2010


 

Putin: Rusya,2011’de DTÖ’ye girer

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin Rusya’nın 2011’de Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) üye olacağını söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rusya Başbakanı, “Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Olmasını istiyoruz. Genel olarak herhangi bir sorunlu alan kalmadı...” dedi. DTÖ’nün dışında kalan en büyük ekonomi olan Rusya, örgüte üye olabilmek için 17 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ABD ve Avrupa Birliği ile de müzakereleri tamamlayan Moskova’nın bir kısım teknik sorunları da çözmesi gerekiyor. Tarım sektörüne sağlanan sübvansiyon, gümrük vergilerinde düzenlemeler, telif hakları ve bazı konular örgüt üyeliği için sorun oluşturuyor. Ağustos 2008’de yaşanan savaş sonrası Tiflis’in Rusya’nın DTÖ üyeliğine engel oluşturmasından endişe ediliyor. Almanya Şansöylesi Merkel de Rusya’nın DTÖ’nün en güçlü üyesi olacağını söyledi.

28.11.2010


 

İngiltere donuyor

İNGİLTERE genelinde soğuk hava etkili olurken, ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışı görülüyor. Özellikle ülkenin kuzeyinde, İskoçya ve kuzey batı İngiltere’de kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Kuzey İrlanda ve Galler’de de etkili olan soğuk hava ve buzlanan yollar dolayısıyla Norwich Havaalanı karşılıklı uçuşlara kapatıldı. İngiltere’nin başşehri Londra’da ise kar yağışı görülmüyor ancak soğuk hava etkili oluyor. Meteoroloji yetkilileri, ülkede son 17 yılın en soğuk Kasım ayının yaşandığını bildiriyor. İngiltere’de soğuk havanın iki hafta daha etkili olması bekleniyor.

28.11.2010


 

Afganistan’da polise saldırı

AFGANİSTAN'IN güneydoğusundaki Paktika ilinde düzenlenen intihar saldırısında 12 polis öldü, 16 polis yaralandı.

Güneydoğu Afganistan bölgesi polis komutanının sözcüsü General Davud Anbari’nin açıklamasına göre, saldırı emniyet müdürlüğü binalarının bulunduğu merkezde yapıldı. Yetkililer polis üniforması giyen ve üç kontrol noktasından geçen iki saldırgandan ilkinin üzerindeki bombayı ana binaya girdikten sonra, bundan 20 dakika sonra gelen ikinci saldırganın ise üzerindeki bombayı bina girişinin yakınında patlattığını bildirdi. Saldırıda en az 12 polis öldü, 16 polis de yaralandı.

28.11.2010


 

Haiti’ye yeterince yardım yapılmadı

HAİTİ'DEKİ kolera salgınıyla mücadele için 164 milyon dolar yardım çağrısında bulunan BM, bugüne dek sadece 19,4 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

BM İnsanî Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA) Sözcüsü Elisabeth Byrs, Dünya Sağlık Örgütü’nün, en kötü senaryoya göre salgından 400 bin kişinin etkilenebileceği uyarısında bulunduğunu hatırlatarak, yardımların çok yavaş olduğunu belirtti. Byrs, salgının hızla yayıldığını ve kötü senaryonun hayata geçmemesi için acilen 164 milyon dolarlık yardımın yapılması gerektiğini vurguladı. Haitili yetkililere göre, Ekim ortasında başlayan salgın dolayısıyla şimdiye kadar bin 603 kişi öldü, 30 bin kadar kişi hastaneye kaldırıldı.

28.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.