28 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çocuğun odasına asla televizyon koymayın

UZMANLAR, ebeveynlere, televizyonda yayınlanan cinsellik ve şiddet muhtevalı programlara karşı çocukları 16 yaşını doldurana kadar birlikte televizyon izlemelerini öneriyor. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabri Hergüner, yaptığı açıklamada, çok sayıdaki çizgi film kanalı ve dizilerle son dönemde çocukların televizyon başında geçirdiği sürenin artmaya başladığını bildirdi.


Kumluca’da hasar tesbiti tamamlandı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde önceki gece meydana gelen su baskınlarıyla ilgili hasar tesbit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Fabrika yangınında faciadan dönüldü

RİZE'NİN Fındıklı ilçesindeki özel bir çay fabrikasında, oksijen kaynağından çıkan kıvılcımlarım çay ambarına sıçraması sonucu çıkan yangında, 17 işçi


  Vali, cep telefonuyla “duman avlıyor”

HAVA kirliği ile mücadelede radikal kararlar alan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, makul sınırların üstünde duman çıkaran bacaları bizzat cep telefonuyla görüntüleyerek, kurumlara bildiriyor.


  Suç örgütlerine göz açtırmadılar

KOCAELİ'DE yılın 10 ayında düzenlenen operasyonlarda 561 kilo esrar, 191 kilo eroin ele geçirildi, gözaltına alınan bin 161 kişiden 230’u tutuklandı.


  Sokakta çalışan çocuklar okula döndü

SANAYİDE marka şehir olmasına rağmen eğitimde istenilen seviyeye ulaşamayan Gaziantep’te, eğitime cansuyu olacak projeler hayata geçiriliyor.


  Bakan Çağlayan, Afrika seferine çıkıyor

9 ÜLKEYİ i kapsayan Afrika turuna çıkan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Afrika’ya safariye değil, ihracat ve yatırım seferine gidiyoruz.


  Mesleksizlik büyük dert

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Bugün iş arayan insanların yüzde 60’tan fazlası herhangi bir mesleğe sahip görünmüyor. Çok ciddi bir mesleksizlik sorunu ile karşı karşıyayız’’ diyerek, bütün gençlere belirli bir mesleğe sahip olmalarını tavsiye etti.


  Benzine yine yeni zam

Akaryakıt firmaları benzine 6-8 kuruş aralığında zam yaptı. Yapılan değişiklikle 3,69-3,71 lira arasında satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi İstanbul’da 3,78 liraya kadar yükseldi.


  2011 bütçesi komisyondan geçti

2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.


  Meyve ve sebzenin outleti

SON yıllarda tekstil başta olmak üzere bir çok sektörde gördüğü outlet ürün satışı, şimdi meyve ve sebzede de uygulanmaya başlandı.


  Yıl sonuna kadar 40 bin hayvan gelecek

ET ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Aralık ayı başında 6 bin baş hayvanı taşıyan ilk geminin İzmir Limanı’na yanaşacağını belirterek, ‘’Yıl sonuna kadar 40 bin baş hayvan Türkiye’ye gelecek’’ dedi.


  Yanlış politikalar çiftçiyi tarımdan uzaklaştırdı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Turhan Tuncer, uygulanan yanlış politikalarla çiftçinin tarımdan uzaklaştığı, ihracatın kısıtlandığı, ithalat yoluyla da döviz kaybı oluştuğunu savundu.


  Çatışmanın sebebi cehalet

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘’Medeniyetler çatışması bir kader değildir. Eğer çatışma varsa, bunun baş sebebi cehalettir. Sağlam bilgi olmadan, diyalog, boş konuşmadan ibaret kalır. İslâm medeniyeti hakkında sağlam bilgi üretmediğimizden, bugün bu büyük medeniyet töhmet altındadır’’ dedi.


  YÖK de değişecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, genel seçimler sonrasında yapılacak Anayasa değişikliğine göre, ‘’Biz Anayasa’daki ruha ve felsefeye bağlı olarak kendi değişikliklerimizi gerçekleştireceğiz’’ dedi ve bunula ilgili olarak YÖK’te bir komisyon kurulduğunu ve bu kapsamda çalışmaların başlatıldığını söyledi.


  Sanık avukatı: JİTEM varsa kuranlar da yargılansın

Diyarbakır’da hakkında birleştirilme kararı verilen 11 sanıklı ‘’JİTEM’’ dâvâsı ile aralarında ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan’ın da bulunduğu 5 sanıklı dâvânın duruşmasına 6. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün devam edildi.


  En önemli sorunlardan biri ifade özgürlüğü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin ifade özgürlüğü olduğunu belirtti.


  OYAK'a imtiyazlar ne zaman bitecek?

OYAK’a bağlı şirketler vergilerini ödemekte, ancak OYAK’ın kendisi her türlü vergiden (gelir, kurumlar, veraset ve intikal vergileri, damga vergisi) muaf tutulmaktadır.


  Kur’ân-ı Kerim en sağlam kulp

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Zeki Duman, Kur’ân-ı Kerim’in, ona tutunan hiçbir eli bırakmayan en sağlam kulp olduğunu söyledi.


  Cern’de yeni veriler

İSVİÇRE'DEKİ Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (Cern) kurşun iyonlarıyla yapılan çarpışma deneylerinde, Büyük Patlama’dan (Big Bang) hemen sonra ortaya çıkmış olabilecek ‘’kuark-gluon plazması’’nın varlığına dair kanıt unsurları sağlayacak ilk veriler elde edildi.


  24 milyon kilometre seyahat etti

DÜNYADAKİ ülkelerin yüzde 70’ini ziyaret eden, toplam 24 milyon km yol kateden ve 718 kez Concorde ile uçan İngiliz Fred Finn, ‘’dünyanın en çok seyahat eden adamı’’ ünvanını elinde bulunduruyor.


  Teröre ortak tepki

ALMANYA'NIN başşehri Berlin’de, Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanlar ortak bir açıklamayla dünyadaki terör saldırılarını kınadı.


  Stockholm’de sema

Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu’nun İsveç’in başşehri Stockholm’de gerçekleştirdiği sema gösterisini bu ülkede yaşayan Türkler ile birlikte İsveçliler de beğeni ile izledi.


  British Telecom’a ‘İsrail’den çekil’ çağrısı

İNGİLTERE merkezli insan hakları örgütleri, British Telecom’a, işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren İsrail şirketi Bezeq ile işbirliğine son vermesi çağrısında bulundu.


  Korsan yayında Türkiye farkı!

TÜRKİYE İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Türkiye’nin korsan yayın sıralamasında dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi.


  71 yaşında Müslüman oldu

ORDU'DA evlenerek Ünye ilçesine yerleşen Ukraynalı 71 yaşındaki Ala Diasamidze Dağdelen’in, Müslüman olarak Ayşe adını aldığı bildirildi. İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, 3 yıl önce ilçeye bağlı Kaledibi Köyü Köten Mahallesi’nden Halis Dağdelen ile evlenen Ala Diasamidze Dağdelen’in, 3 yıl sonra Müslüman olmaya karar verdiği ve İlçe Müftülüğüne müracaat ettiği belirtildi.


  Denizli mevlidinde Buluşalım...

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Denizli'de Medfun bulunan talebelerinden Hafız Ali Ergün ve Hasan Feyzi Yüreğil'in mevlidinde buluşalım.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.