28 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Ali Sami Yen'de son derbi heyecanı

Yılların Ali Sami Yen stadı son derbi maçına ev sahipliği yaparak tarihteki yerini almaya hazırlanıyor. Galatasaray'ın konuğu Beşiktaş. Her iki takım açısından oldukça sıkıntılı bir atmosferde oynanacak maçın favorisini kestirmek zor. 6. sıradaki Beşiktaş ile 10.sıradaki Galatasaray'ın arasındaki fark 4 puan. Her iki takımın bu sezon ki performansları birbirine paralellik arz ediyor. İstikrarsız oyun ve alınan kötü sonuçlar hem Beşiktaş hem Galatasaray cephesini daha ligin başında yarıştan uzaklaştırmışa benziyor.

Derbinin önemini arttıran unsurda tam burada aslında. Kazanan taraf biraz nefes alacak,önündeki maçlar için güven tazeleme fırsatını yakalayacak. Kaybeden takım için ise işler biraz daha zorlaşacak. Maçın berabere bitmesi halinde ise 90 dakika boyunca ortaya konulacak oyun ve mücadele değerlendirme kriteri olarak ön plana çıkacaktır.

Galatasaray ve Beşiktaş savunmada oldukça sıkıntı çeken takımlar. Beşiktaş 13 maç sonunda kalesinde 14 gol görürken, bu sürede sarı kırmızılı takımın kalesinde gördüğü gol sayısı 17. Bunun yanında Beşiktaş'ın hücum elemanları daha verimli ve üretken. Galatasaray bu sıkıntıyı orta sahada pres yaparak ve böylece maçtaki kontrolü eline alarak aşabilir. Yinede Pino'nun dışında gol bölgesine inecek oyunculara ihtiyacı olacak. Elano ve Kewell rakip kaleye yakın oynayabilirse Galatasaray goller bulabilir.

Hagi takım kurmakta zorlandığı söylüyor. Baroş olmadan takımın gol yollarında etkisiz olduğundan dem vuruyor. Fakat Misimoviç gibi bir oyuncudan yararlanmasını bilmiyor.Takımda Mehmet Batdal adında bir forvetin varlığından haberi olmaması ise hayret verici bir durum.

Merkez Hakem Komitesi'nin zorluk seviyesi üst düzeyde olacak bu maç için her ne kadar Beşiktaş'lılar sıcak bakmasa daCüney Çakır'ı görevlendirmesi isabetli oldu. Tecrübesi ve otoritesiyle Cüneyt Çakır derbinin altından kolaylıkla kalkabilir.

EFE KIRMIZI

[email protected]

28.11.2010


 

Mourinho Barça'dan korkmuyor

REAL Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 29 Kasım Pazartesi günü oynanacak Barcelona-Real Madrid maçıyla ilgili olarak, ''Real Madrid ile Nou Camp'a gitmek daha zevkli olacak'' dedi.

Portekiz televizyonuna açıklama yapan Mourinho, daha önce çalıştırdığı Chelsea ve İnter takımlarıyla Barcelona'ya karşı oynadığını hatırlatarak, ''Chelsea veya İnter ile Barcelona'ya gittiğimde de zevkliydi. Şimdi Real Madrid ile daha zevkli olacak'' ifadelerini kullandı. Mourinho, geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde çalıştırdığı İnter ile Barcelona'yı elediklerini alaycı bir dille anlatırken, ''Barcelona herşeyi kazandı ama hiçbir zaman Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'da bir Şampiyonlar Ligi finali kazanamadı ve kimbilir 30-40 yıl bu fısatı bir daha yakalayamayacak'' dedi.

28.11.2010


 

Şike sanıkları polis zoruyla getirilecek

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesine karar verdi. Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti taleplere ilişkin değerlendirmesini yaparak ara kararlarını aldı.

Buna göre heyet, müşteki Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığının müdahillik taleplerinin, sanıklar ve avukatlarının beyanlarının alınmasından sonra karara bağlanmasına hükmetti. Torbalı Spor Kulübü Derneğinin suçtan doğrudan zarar görmesinin söz konusu olmadığı gerekçesiyle müdahale talebinin reddini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmada ifadesi alınan Fatih Akyel'in de aralarında bulunduğu 24 sanık ile talimat yoluyla savunmaları alınan 24 sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını kararlaştırdı.

TANJU ÇOLAK'IN MAZERETİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti yine Akyel'in de aralarında bulunduğu 31 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Müşteki Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın şikayetinin dinlenmesi ve delillerini sunması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen sanıklar Arif Erdem, Ümit Ozan Kazmaz ve İmam Rıza Ağacık'ın zorla getirilmesi için ilgili emniyet birimine yazı yazılmasını kararlaştırdı. Sanıklar Tanju Çolak ve Yücel Çolak'ın avukatları tarafından gelecek oturumda hazır edilmeleri belirtildiği ifade edilen kararda, bu kişilerin mazeretli olarak kabullerine, adreslerine yeniden tebligat yapılmasına ve duruşmada hazır edilmelerine karar verildi. Mahkeme Heyeti eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 25 Mart 2011'e bıraktı.

28.11.2010


 

İstanbulls, İtalyan ekibi Milano Thunder'i 3-2 yendi

ULUSLARARASI Amatör Boks Birliği (AIBA) tarafından kurulan Dünya Boks Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden İstanbulls takımı, ikinci hafta mücadelesinde İtalya temsilcisi Milano Thunder'i 3-2 yendi. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki müsabakalar, 3'er dakikalık 5 raunt sistemiyle yapıldı.

54 kilo mücadelesinde İstanbulls takımından Mehmet Topçakan, konuk ekipten Ukraynalı rakibi Vitaly Volkov'u, 3-0 puanla yendi. 61 kiloda Türk takımının Beninli sporcusu Shafiq Chitou, Belaruslu Vazgen Safaryants'a 3-0 puanla yenildi. 73 kilo mücadelesinde Onur Şipal, rakibi İtalyan Luca Podda'yı 3-0 puanla yendi. Onur Şipal'in ringteki rahat ve kendinden emin hareketleri seyircilerden büyük alkış aldı. 85 kiloda Önder Özgül, zorlu geçen karşılaşma sonunda rakibi Karadağlı Bosko Draskovic'e 2-1 puanla yenildi. Böylece İtalya ekibi skoru 2-2'yegetirdi.

Son maçta 91 kilo ve üzerinde Türk takımının Faslı sporcusu Muhammed Arjaoui, Bosna Hersekli Damir Belio ile karşılaştı. Heyecanlı geçen maçı, Muhammed Arjaoui 3-0 puanla kazandı. Bu sonuçla İstanbulls takımı 3 puan alan taraf oldu. İlk maçında Rusya temsilcisi Kremlin Bears takımına 3-2 yenilerek, 1 puan alan İstanbulls, Milano Thunder'i 3-2 yenerek, puanını 4'e yükseltti. İstanbulls, 10 Aralık Cuma günü Fransa temsilcisi Paris United ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin müsabakaları izledi. İstanbulls takımını kuran Saran Holding Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe eski yöneticileri Atilla Kıyat ve Selim Soydan, eski futbolcu Mustafa Doğan maçı izleyenler arasında yer aldı.

28.11.2010


 

Ali Sami Yen'e veda derbisi

SÜPER Lig'de 14. hafta bugün derbi maça sahne olacak. Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, 2010'un son derbisinde Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın kariyerinde 4. kez yöneteceği derbi saat 19.00'da başlayacak. Dev maçta Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem ise Tolga Özkalfa. Galatasaray Futbol Takımı, vedaya hazırlandığı Ali Sami Yen Stadı'nda son derbi maçını bugün Beşiktaş ile oynayacak. Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. ''Cim Bom'', Türk Telekom Arena'da ilk derbiyi ise sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe ile oynayacak. Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile toplam 51, Fenerbahçe ile de 46 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in adını taşıyan stat İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde bulunuyor. Stadın resmi açılışı 20 Aralık 1964 tarihinde Türkiye-Bulgaristan (A) milli maçıyla yapıldı. Mevcut kapasitesi 22 bin 800 olan statta seyirci rekoru, koltuk bulunmadan önceki dönemde, 1987'de Galatasaray-Eskişehirspor arasında oynanan maçta 39 bin kişiyle kırıldı. Galatasaray, sezonun ikinci yarısında maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamaya başladıktan sonra Ali Sami Yen Stadı yıkılacak ve yerine iş merkezi yapılacak.

Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig'de bugünkü derbiye zirvenin uzağında, buruk çıkacak. Süper Lig'de 13. hafta maçları sonunda 6. sıradaki Beşiktaş ile 10. sıradaki Galatasaray, yıllar sonra zirvenin uzağında lig derbisi oynayacak. Ezeli rakiplerin ikisi birden yıllar sonra derbi öncesi puan cetvelinde ilk 5 sıranın dışında mücadele edecek. Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi öncesi oldukça kötü bir sezon geçiren ezeli rakiplerden Galatasaray 17 puanla 10, Beşiktaş ise 21 puanla 6. sırada bulunuyor.

Kewell: Puan

farkını fazla

düşünmemeliyiz

GALATASARAY'IN Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, ligde lider Trabzonspor ile aralarındaki 13 puanlık farkı düşünmeden, Beşiktaş maçına konsantre olmaları gerektiğini söyledi. GS TV'deki ''Son Pas'' programında soruları cevaplayan Kewell, liderle puan farkının çok açıldığını ancak şu an hesaplamalar yapılmaması gerektiğini belirterek, ''Şu an puan farkı gibi konulardan ziyade, Beşiktaş maçına odaklanmalıyız. Teknik direktörümüz, başkanımız, yöneticilerimiz ve biz futbolcular bunun bilincindeyiz. Taraftarlarımızdan tek ricam onların da bunun bilincinde olmaları. Şu anda da önceliğimiz Beşiktaş maçı. Ben maça konsantre olmuş durumdayım'' dedi.

Baros 5 hafta

sonra sahada

KENDİ evinde bu sezonki 6 lig maçından 3'ünü kazanıp, 3'ünü yitiren, toplam 8 gol atıp, 10 gol yiyen Galatasaray'da derbi öncesi Baros ve Cana'nın sakatlıklarının geçmesi teknik heyeti sevindirdi. Bu sezon takımının attığı 14 golden 6'sına imza koyan, Beşiktaş'a Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 2 derbide toplam 5 gol atan Baros'un, 5 haftalık aradan sonra derbide kısa süre de olsa forma giymesi bekleniyor.

Guti oynuyor,

Quaresma yok

GUTİ ve Quaresma gibi flaş transferlerle başladığı sezonda daha sonra sıkıntılı bir döneme giren Beşiktaş ise 6 maçtır puan alamadığı Ali Sami Yen'den 3 puanla dönerek, zirve takibini sürdürmeyi amaçlıyor. Siyah-beyazlılar, derbi maça akat futbolcular bakımından daha sıkıntılı hazırlandı. Quaresma'nın yanı sıra tedavileri süren Bobo, Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Onur Bayramoğlu, Nihat Kahveci ve Ferrari forma giyemeyecek.

2010'DA BÜYÜK MAÇ KAZANAMADILAR

GALATASARAY ile Beşiktaş, Süper Lig'de bugün yapacakları 2010'un son derbisi öncesinde yıl içinde oynadıkları ''büyük'' maçları kazanamamanın sıkıntısını yaşıyor. Ezeli rakipler, ligde şampiyonluk yaşayan rakipleriyle 2010 yılı içinde yaptıkları hiçbir maçta 3 puana ulaşamadı. Galatasaray, 2010 yılı içinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile Süper Lig'de yaptığı 7 maçtan 4'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, sadece 1 gol atıp, 7 gol yedi. Beşiktaş ise şampiyonluk yaşayan rakipleriyle 2010 yılı içinde yaptığı 6 maçtan 3'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, 3 gol atıp, 6 golü kalesinde gördü.

28.11.2010


 

400 milyon kişi izleyecek

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında, 29 Kasım Pazartesi günü oynanacak, El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını dünyada 400 milyona yakın kişinin izlemesi bekleniyor.

Futbol dünyasının en önemli maçlarından biri olarak kabul edilen El Clasico, Real Madrid teknik direktörünün medyatik tavırlarıyla tanınan Jose Mourinho olması nedeniyle bu kez daha da bir önem kazanırken, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi dünyanın en iyi iki futbolcusunun karşı karşıya gelecek olması da futbolseverleri heyecalandırıyor. Katalonya'nın ayrılıkçı politikası ve bunun sembollerinden birinin Barcelona kulübü olmasından dolayı İspanyol basını genel anlamda Real Madrid'den yana bir tutum sergilerken, yaklaşık bir aydır El Clasico haberlerinin ön planda tutulması dikkat çekti. İki takım arasındaki maçlarda Real Madrid'in 68'e 62 ile üstünlüğü elinde tutmasına rağmen son 4 maçta Barcelona'ya yenilmesi de Madrid yanlısı basının beklentilerini yükselten önemli bir etken oldu. Ancak genel anlamda İspanyol futbol eleştirmenleri ve bahis şirketleri az bir farkla da olsa maçın favorisi olarak Barcelona'yı gösterdi. İspanya'da genel görüş olarak ''El Clasico pazartesi oynanmaz'' denilse de Katalonya özerk yönetim seçimlerinin yarın olmasından dolayı maç pazartesi gününe alındı.

Barcelona-Real Madrid maçı aralarında Türkiye'nin de olduğu İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, ABD, Çin, Singapur, Avustralya ile birçok Latin Amerika ve Kuzey Afrika ülkesinde canlı olarak yayınlanacak. Maç, 6 ülkede 3D kalitesiyle verilirken, statta 6'sı hareketli, 8'i 3D kalitesinde toplam 32 kamera bulunacak. Nou Camp'ta olamayanlar için ayrıca İspanya'daki 73 sinemada maç canlı olarak verilecek. İspanya'da birçok sinema gelecek haftadan itibaren her hafta La Liga'daki bir maçı beyaz perdesinden verip, gişesini filmden değil maçtan doldurmaya çalışacak.

28.11.2010


 

F.Bahçe'nin NBA patentli devi check-up'tan geçti

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı'nın prensip anlaşmasına vardığı Sean Gregory May, sağlık kontrolünden geçti.

ABD'li oyuncu Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde kan testi, genel cerrahi, dahiliye, ağız diş, kulak-burun boğaz ve göz, ortopedi muayenelerinden sonra efor testine tabi tutuldu. Gasper Vidmar'ın sakatlığı sonrası takıma transfer edilmek istenen Sean Gregory May'in check-up sonucundaki raporlarının Fenerbahçe Ülker sağlık heyeti tarafından inceleneceği açıklandı. 2009-2010 sezonunda NBA'de Sacramento Kings forması giyen 26 yaşında ve 2.06 metre boyundaki Sean Gregory May, 2005'de Charlotte Bobcats tarafından 1. tur 13. sırada draft edilip, 2009-2010'da Sacramento Kings'de sezonu tamamlamıştı.

28.11.2010


 

Basketbolda bayanlarda F.Bahçe-G.Saray derbisi

TÜRKİYE Kadınlar Basketbol Ligi'nde bugünkü derbi mücadelesinde ligin en skorer takımı Fenerbahçe ile en sert savunmasını yapan Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelecek. Ligde yaptığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, henüz yenilgisi bulunmayan ve liderliğini sürdüren Galatasaray Medical Park'ı konuk edecek.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Panküp Kayseri Şeker ile deplasmanda oynadığı maçı yitiren sarı-lacivertli takım, daha sonra Tarsus Belediyesi, Samsun Basketbol, İstanbul Üniversitesi ve Ceyhan Belediyesi maçlarını kazanarak 4 haftalık bir galibiyet serisine ulaştı.

28.11.2010


 

Basketbol oynarken dudağı patlayan Obama'ya 12 dikiş

ABD Başkanı Barack Obama'nın basketbol oynarken dudağının patladığı ve 12 dikiş atıldığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, olayın Obama'nın favori sporunu arkadaşları ve aile üyeleriyle Washington banliyösündeki Fort McNair askeri üssünde oynarken meydana geldiği belirtildi. Rakip oyuncunun dikkatsizlik sonucu dirsek darbesinin dudağını patlatması üzerine Başkan Obama'nın dudağına Beyaz Saray medikal ekibi tarafından 12 dikiş atıldığı kaydedildi. Operasyonun lokal anesteziyle ve başkanlık ikametgahında yapıldığı belirtildi.

28.11.2010


 

Voleybolda bugün 2 derbi heyecanı yaşanacak

VOLEYBOLDA bugün Aroma Erkekler Birinci Ligi'nde Fenerbahçe-Galatasaray, Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nde ise Fenerbahçe Acıbadem-Beşiktaş derbileri yapılacak.

İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu, yarın 2 derbi mücadelesine sahne olacak. Aroma Erkekler Birinci Ligi 7. hafta mücadelesinde ligde 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 5. sırada bulunan 11 puanlı Fenerbahçe ile aynı puana sahip averajla 6. sırada bulunan Galatasaray karşı karşıya gelecek. Saat 15.00'de başlayacak karşılaşma Sports TV ve Fenerbahçe TV'den naklen yayınlanacak. Günün diğer derbi karşılaşması Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde ikinci hafta mücadelesine çıkacak Fenerbahçe Acıbadem ile Beşiktaş arasında yapılacak. Saat 17.30'da başlayacak bu maç da Sports TV ve Fenerbahçe TV'den izlenebilecek.

28.11.2010


 

Golfte başkanlığa yeniden Ahmet Ağaoğlu getirildi

GOLFFederasyonunda başkanlığa Ahmet Ali Ağaoğlu yeniden seçildi. Federasyonun 3. Olağan Mali ve Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu, Dedeman Oteli'nde 172 delegeden 98'inin katılımıyla toplandı.

Yönetim ve denetleme kurulları raporlarının oy birliğiyle ibra edildiği genel kurulda, federasyonun 2011 yılı bütçesi 9 milyon 600 bin, 2012 yılı bütçesi de 3 milyon 700 bin lira olarak öngörüldü. Daha sonra 93 delegenin oy kullandığı seçime tek aday olarak katılan Ahmet Ali Ağaoğlu, yeniden başkanlığa getirildi.

28.11.2010


 

Semih'li Celtics, Toronto'yu 110 - 101 mağlup etti

A MİLLİ Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Semih Erden'in takımı Boston Celtics, TD Garden'da ağırladığı Toronto Raptors'ı 110-101 yendi.

Milli basketbolcumuz Semih Erden'in formasını giydiği Boston Celtics, Toronto Raptors engelini 110-101'lik skorla aştı. TD Garden'daki maçta kenardan gelen ve yaklaşık 11 dakika süre alan Semih Erden, 4'te 4 isabetle 8 sayı ve 1 ribaund üretti. Milli basketbolcumuzun yaptığı iki güzel smaç da beğeni topladı.

28.11.2010


 

Ersan'ın 14 sayısı Bucks'a yetmedi

A MİLLİ Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, Palace of Auburn Hills'de konuk olduğu Detroit Pistons'a 103-89 mağlup oldu.

Milli basketbolcumuz Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, Detroit Pistons ile deplasmanda yaptığı maçı 103-89 kaybetti. Palace of Auburn Hills'deki karşılaşmada kenardan gelerek 34 dakika süre alan Ersan İlyasova'nın 14 sayı- 11 ribaund- 1 asist- 2 top çalma- 2 blokla yaptığı double double takımının mağlubiyetini önleyemedi.

28.11.2010


 

Hidayet sayı atamadı

MİLLİ basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Phoenix Suns, US Airways Center'da ağırladığı Los Angeles Clippers'ı 116-108'lık skorla mağlup ederek rakibine karşı üst üste 9. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya ilk beşte başlayan ancak sahada 15 dakika 18 saniye kalabilen Hidayet Türkoğlu mücadeleyi 2 asist ve 1 ribaundla tamamladı.

28.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.