29 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ailenin geleceği, insanlığın geleceği

"Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile" konulu konferans kapanış bildirgesi ile sona erdi. Doğuda ve Batıda sarsılan aile kurumunun güçlendirilmesi için çözüm teklifleri arayan, beş kıt’adan 600'ü aşkın akademisyen "ailenin korunması" çağrısında bulundu. Konferanstan aile ve evlilik eğitiminin devlet tarafından örgün eğitime konulması talebi çıktı.


KPSS'ye giren adaylar,alınan tedbirlere şaştı

LİSE mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dün yapıldı.

“Performans Sistemi” üniversitelerde de başlıyor

SAĞLIK Bakanlığı hastanelerinde bir süredir uygulanan performans sistemi, 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren tıp ve diş hekimliği fakültelerinin yanı sı


  İş kurmaya bürokrasi engeli

İŞSİZLİK sorununa kalıcı çözüm getirmek isteyen devlet, iş kurmak isteyenler için kesenin ağzını açarken, diğer taraftan girişimcilere uygulanan bürokratik engeller sebebiyle her yıl milyonlarca liralık kaynak devletin kasasında kalıyor.


  Kredi borçluları ikiye katlandı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, takipteki kredilerin, kriz dönemine gelen son iki yılda yüzde 100’den fazla artış gösterdiğini belirterek, bu şekildeki tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının da yeniden yapılandırılması gerektiğini bildirdi


  Belediyelerin borçları yeniden yapılandırılacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin vergi ve sigorta gibi borçlarının yapılandırılacağını belirterek, uygulamadan belediyelere emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşların da yararlanacağını bildirdi.


  Sosyal devlet dinamitlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Millî gelir artışından emekliye pay verilemez’’ hükmünü içeren yasal düzenlemenin sosyal devlete aykırı bir düzenleme olduğunu belirterek, ‘’Bana göre, o karar Anayasa’nın sosyal devlet tanımının dibine konmuş bir dinamittir’’ dedi.


  Kanser hastasının bulunduğu sokaktan “baz istasyonu”mahkeme kararıyla kaldırıldı

MANİSA'NIN Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi’nde bir evin çatısı ve camide bulunan baz istasyonları, kanser hastası olan Salihli Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Haydar Kaya’nın ve mahalle sakinlerinin başlattığı hukuki süreç sonucu kaldırıldı.


  HAS Parti, ilk kongresini yaptı

HALKIN Sesi Partisi (HAS Parti) 1. Olağan Büyük Kongresi’ni dün yaptı.


  Şener, hazine yardımı için AİHM’e başvurdu

HAZİNE yardımı alamayan Türkiye Partisi, en az hazine yardımı alan MHP’ye 2011 yılında ödenmesi gereken 58,5 milyon liralık tutarın kendilerine de ödenmesi talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.


  İnsan Hakları Komisyonu Heyeti İsviçre’ye gidecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti, bugün resmi bir ziyaret için İsviçre’ye gidecek.


  HSYK kanunu Meclise geliyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe maratonunu tamamlayan Mecliste, önümüzdeki hafta HSYK Kanunu Tasarısının görüşülmesi bekleniyor.


  Kışa “sıcak” karşılama

Lodosun etkisiyle önümüzdeki hafta Marmara’da hava sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkacak. Bölge, kış mevsiminin ilk ayını güneş ve sıcakla karşılayacak.


  Ergene Nehri taştı

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinden geçen Ergene Nehri ve Kanı Dere aşırı yağış sonucu taştı. Taşkında 5 bin dönüm boş tarım arazisi sular altında kaldı.


  e-imza bugün resmen başlıyor

Devlette kağıt israfını sonlandıracak ve işlemleri hızlandıracak olan e-imza bugün başlıyor.


  Danaya DNA testi

Ardahan’da yaşayan yaşlı çift İstanbul’a giderken gebe ineklerini para karşılığı bakması için İrfan Çimen isimli akrabalarına emanet etti. Gebe inek doğum yaptı.


  Tabiatta mantar şöleni

BazI çeşitleri ilkbaharda ancak büyük bir bölümü sonbaharda boy gösteren mantarlar, özellikle yağışların ardından toprağı yarıp gün yüzüne çıkarken, fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı oluyor.


  Etiyopya’da 865 hisse kurban kesildi

Cansuyu, Kurban bağışlarını aç çocukların yüzü gülsün, anneleri bir gün dahi olsa endişelenmesin diye Afrika’ya gönderen hayırseverlerin emanetlerini Etiyopya’da 865 hisse kurban keserek, bayramda evine et girmeyen 15 bin yoksul Müslüman’a ulaştırdı.


  86 yıldır gelinlerin kınasını yıkayan su

Lozan mübadelesinde Kayseri’nin Özvatan ilçesine gelen Arnavutlar, kına gecesinde gelinin el ve ayaklarına yakılan kınanın ‘’Yunak’’ adı verilen su kaynağında yıkanması geleneğini 86 yıldır sürdürüyor.


  Yasakları yasaklayın

Daha önce sanatçıları, yazarları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini ve medya yöneticilerini ağırlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, rektörleri konuk ettiği toplantıda, “Üniversitelerimiz artık Türkiye’nin kronik sorunlarına yoğunlaşsın. Yasakları yasaklasınlar. Statüko bekçiliği yapmasınlar” dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.