"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okuma projeleri ve Risale-i Nur

Mehmet FIRAT
13 Haziran 2013, Perşembe
Mensubu bulunduğumuz eğitim camiası içerisinde en çok teşvik edilen ve belki de hakkında en çok proje düzenlenen konu ‘okumak’tır. Buna rağmen kitap okuma alışkanlığını edindiremediğimiz gibi okul hayatı boyunca bir tek kitap bile okumayan öğrencilerin çokluğu azımsanmayacak bir seviyede ne yazık ki.
Bunu en son düzenlenen ‘en çok ben kitap okuyorum’ projesinin sonuçları da bir kez daha ortaya koydu. Kampanyaya göre öğrenci, geçen bir ay içerisinde okuduğu kitaplar için bir form doldurmakta, bunu sınıf rehber öğretmenine vermekte ve değerlendirme sonucunda o ay en fazla sayfa okuyan öğrenci ödüllendirilmekte; fakat ne yazık ki öğrenci, değil son ayda son birkaç yılda bile bir kitap okumamış, bazı öğretmenlerin zorlaması sonucu okumuş olduğu kitabın ise ne ismini hatırlamakta ne de ne anlatıldığını…
Fakat özellikle Mart, Nisan, Mayıs ayları değerlendirmesinde hiç beklenmedik -beklenmedik derken bizim beklediğimiz okul idaresinin beklemediği- bir şekilde kitap okuyan öğrenci sayısında gözle görülür bir artış fark edildi. Mart’tan itibaren öğrenciler birer ikişer kitap okumaya başlamışlardı. Okunan kitaplar ise Namaz Risalesi, Hastalar Risalesi, Münacaat, Küçük Sözler...
Bunun sebebine gelince, Diyarbakır Kulp’ta “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla bütün ilköğretim okulları ve lisede düzenlediğimiz ‘Namaz Risalesi’ bilgi yarışması ve de gazetemizin kampanyalı şekilde çıkarttığı risalelerin –yeterli olmasa da- elimize geçmesi ve onları öğrencilerle buluşturmamız.
Risale-i Nur’dan bir eseri bir kez okumaya başlayan bir öğrenci diğer eserleri de okuma iştiyakında bulunuyor ve böylelikle okuma alışkanlığı edinilmiş oluyor. Hal böyle olunca Zübeyir Gündüzalp’in Afyon Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmadan şu cümleler aklımıza geliyor.
‘’Bizi insanlığın en yüksek mertebesine çıkaran hem dünya ve hem ahiretimizi kurtaran Risale-i Nur eserlerini okuyoruz, okuyacağız ve okutturacağız’’.
Evet ne diyor Prof. Dr. Ahmet Battal; ‘’Bediüzzaman ve Risale-i Nur olmadan hiçbir süreç başarıya ulaşamaz’’. Buna ilâve olarak biz de Risale-i Nur olmadan hiçbir okuma projesi başarıya ulaşamaz, diyoruz. İlgililerin kulakları çınlasın.
Konu ile alâkalı olarak 03.06.2013 tarihli “Yeni Asya’dan Size” köşesinden Hakkâri Çukurca Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri için kitap talebinde bulunan Çağlar Tekin Hocamızı da gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.  
Okunma Sayısı: 1821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı