Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'nin Fatih ısrarı

F.Bahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Tümer Metin'den sonra Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Fatih Tekke'yi de transfer etmek istediklerini belirterek, "Başkan Nuri Albayrak'a kararımızı ilettik. Haber bekliyoruz" dedi. Özdemir, Anelka'ya Avrupa'dan resmî bir teklif gelmediğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, 6 Haziran Salı günü teknik direktör Christoph Daum'un avukatlarının İstanbul'a geleceğini, yapılacak görüşmeler sonucunda teknik direktör konusundaki kararlarını vereceklerini söyledi. Özdemir, ''Daum'un avukatlarıyla görüştükten sonra teknik direktör konusunda alacağımız yol ortaya çıkacaktır. İç transferleri bitirdik. Tümer Metin'i kadromuza kattık. Tümer'in transferindeki ana nedenlerden biri, 100. yılda geniş bir kadroyla çalışmak istememiz'' şeklinde konuştu. Trabzonsporlu Fatih Tekke'yi transfer etmek istediklerini bildiren Özdemir, başkan Nuri Albayrak'a bu isteklerini ilettiklerini belirterek, ''Kararlarının ne olacağı konusunda haber bekliyoruz. Gelecek habere göre çalışmalarımızı devam ettireceğiz'' dedi.

MİSİLLEME

OLAYI YOK

Nihat Özdemir, bir soru üzerine, Nobre'yi transfer etmelerinden dolayı Tümer Metin transferini gerçekleştirerek, Beşiktaş Kulübü'ne karşı bir misilleme içerisinde olmadıklarını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: ''Fenerbahçe'nin hiçbir şekilde misillemeye ihtiyacı yoktur. Tümer, Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biridir. Fenerbahçe'ye karşı da her zaman çok önemli mücadeleler vermiştir. Büyük bir profesyoneldir. Fenerbahçe'nin böyle bir profesyonele ihtiyacı vardı. Bizim misilleme diye herhangi bir olayımız yoktur. Öyle bir olayın içinde bulunmayız.''

ANELKA'YA TEKLİF GELMEDİ

Nihat Özdemir, Anelka için herhangi bir teklif olup olmadığı yönündeki soruya da ''Anelka bizim oyuncumuzdur. Bizimle sözleşmesi vardır. Kulübümüze gelen herhangi bir resmi teklif bulunmamaktadır'' cevabını verdi.

FATİH FENER'E İMZA ATMADI

Öte yandan Fatih Tekke'nin menajeri Ceylan Çalışkan, şu anda kimseyle sözleşme yapmadıklarını söyledi. Çalışkan, ''Fatih'in kesinlikle hiçbir kulüple görüşmesi olmamıştır. Trabzonspor Kulübü kime verirse, Fatih için de uygun olursa bu doğrultuda transfer olabilir'' dedi. Fenerbahçe'nin Trabzonspor Kulübü ile görüştüğünü açıkladığına dikkati çeken Çalışkan, ''Trabzonspor Kulübü Fenerbahçe ile anlaşırsa, Fatih, Fenerbahçe'ye gidebilir. Kulüp, Avrupa'da bir takımla anlaşırsa Fatih oraya gider. Şu an kesinlikle bir sözleşme söz konusu değil'' diye konuştu.

01.06.2006


 

Transferini babasından bile sakladı

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan milli futbolcu Tümer Metin'in babası Ali Metin, ''Oğlum 'Beşiktaşlı Tümer' diye tanındı. Ben orada bitirmesini isterdim'' dedi. Ali Metin, Zonguldak'ın Kozlu beldesindeki evinde yaptığı açıklamada, oğlunun verdiği kararlara her zaman saygılı olduğunu, Tümer'in Türk futbolu için güzel şeyleri ortaya koyduğuna inandığını söyledi.

Tümer'in doğruluğundan emin olduğu kararlarından hiçbir zaman utanmadığını anlatan baba Metin, şöyle konuştu:

BEN DE BASINDAN ÖĞRENDİM

''Transferin iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Fenerbahçe ile sözleşme imzalamadan önce görüşmelerden haberim yoktu, ben de basından öğrendim. Oğlum 'Beşiktaşlı Tümer' diye tanındı, ben orada bitirmesini isterdim. Fakat, Fenerbahçe'ye gitmesi kendi kararı, bunun ne şartlarda ve nasıl gerçekleştiğini anlayamadım. Tümer'in hırsıyla Beşiktaş'ta yakaladığı başarıyı yeni takımında da sürdüreceğine inanıyorum. Oğlumla gurur duyuyorum, aldığı her türlü kararı da destekliyorum.''

01.06.2006


 

Potada 13 yıldır finali Efes'le Ülker oynuyor

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde 2 Haziran Cuma günü karşı karşıya gelecek Efes Pilsen ve Ülkerspor, son 13 yılda gerçekleştirilen play-off serisine adeta damgasını vurdu.

Finalde yer alan takımlardan Efes, play-off sisteminin uygulandığı 13 sezonda yarın 12. kez finalde mücadele edecek. Ligde play-off sistemi ilk kez 1993-94 sezonunda uygulanırken, bu sezonun finalistleri Efes Pilsen ile Ülkerspor ilk final mücadalesinde karşı karşıya geldi.

Efes, 1993-94 sezonunun ardından yapılan 12 finalde mücadele ederek, Türkiye Basketbol Liglerine damgasını vurdu. Lacivert-beyazlılar, bu 13 sezonda sadece 1994-95 sezonunda finalde yer almazken, bundan sonraki son 11 finalde ise yer alma başarısı gösterdi. Ligde şu ana kadar 12 şampiyonlukla en fazla şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduran Efes, son 4 yılda da antrenör Oktay Mahmuti yönetiminde şampiyon olarak Türk basketbolundaki etkisini gösterdi.

Efes'in son rakibi Ülkerspor ise play-off mücadelesinde 9. finaline çıkacak. 1993 yılında kurulan Ülkerspor, ilk sezonunda finale çıkma başarısı gösterirken, bu başarıyı 8 kez daha gerçekleştirdi. Ülkerspor, geçen yıllarda 8 kez finalde mücadele ederken, 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

01.06.2006


 

Terim'e göre Millî Takım iyi yolda

A Mili Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımda oyuncu kazanmanın, maç kazanmaktan daha önemli olduğunu söyledi. Terim, " Takım olma yolunda da iyi gidiyoruz. Ben oyuncularıma hazırlık maçlarının neticesinin önemli olmayabileceğini ancak kazanmayı da elden bırakmamak gerektiğini söyledim'' diye konuştu.

Almanya'da basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Fatih Terim, milli takım oyuncularının belirlenen sistemi oynamaya çalıştıklarını bildirdi. Oynanan futboldan son derece memnun olduğunu dile getiren Terim, ''Buradaki kampın amacı Eylül ayına ve sonraki maçlara hazırlanmak. Kamp şu ana kadar istediğim gibi gidiyor. Takım olma yolunda da iyi gidiyoruz. Ben oyuncularıma hazırlık maçlarının neticesinin önemli olmayabileceğini ancak kazanmayı da elden bırakmamak gerektiğini söyledim'' diye konuştu.

NİHAT VE NURİ ÇOK İYİ

İspanya'nın Villereal takımına transfer olan milli futbolcu Nihat Kahveci'yi çok canlı bulduğunu ifade eden milli takım teknik direktörü, Nuri Şahin ile ilgili bir soruya, ''Nuri'nin zaman ihtiyacı olabilir. Benim için her an göreve hazır olması yeterlidir. Kendi takımında oynaması yeterlidir. Nuri 10 yıl milli takım için çok şey ifade edecek bir futbolcu. Eksikliklerini giderdiğinde çok daha iyi olacak'' diye konuştu.

25 YAŞINDA ABİ OLDULAR

Şu anki milli takımda 25-26 yaşlarındaki futbolcuların artık abi konumuna geldiğini hatırlatan Terim, Murat Ocak'ın genç yaşına rağmen 40 yıllık oyuncu gibi oynadığını ve kendisini memnun ettiğini ifade etti. Terim, Murat'ın, Estonya maçında dizine bir darbe almasına rağmen heyecandan bunu kimseye söylemediğini ifade etti.

01.06.2006


 

Polonya kalecisi kaleden kaleye gol yedi

2006 Dünya Kupası Finalleri'ne hazırlanan Polonya Milli Takımı, dün gece Kolombiya ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybederken; Polonya kalecisi Tomasz Kuszczak, uzun yıllar unutulmayacak bir gol yiyerek geceye damgasını vurdu.

Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde kendi evinde Kolombiya ile bir hazırlık maçında karşılaşan Polonya, mücadeleyi Kolombiyalı Elkin Murillo ve kaleci Luis Enrique Martinez'in attığı gollerle 2-1 kaybetti. Polonya'nın maçtaki tek sayısı Ireneusz Jelen'den gelirken; maç sonrası ne oynanan futbol, ne maçın sonucu ne de taktiksel anlamda yapılanlar konuşuldu. Polonya Milli Takım Teknik Direktörü Pawel Janas'ın Liverpool kalecisi Jerzy Dudek'i çıkararak milli takım kadrosuna aldığı kaleci Tomasz Kuszczak yediği golle hem maça hem de geceye damgasını vuran isim oldu. İngiltere'de West Bromwich Albion forması da giyen Kuszczak, Kolombiya'nın attığı ikinci golü rakibine hediye eden oyuncuydu. Kolombiya kalecisi Luis Enrique Martinez'in maçın 63. dakikasında kullandığı uzun degajda topun sekeceğini tahmin edemeyen Kuszczak, top yükseldiğinde hamlesini yaptı ancak iş işten geçmişti. Polonya Milli Takımı, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde A Grubu'nda ev sahibi Almanya, Ekvator ve Kosta Rika ile birlikte ikinci tura yükselme mücadelesi verecek.

01.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004