Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK, ilâhiyatları bitirmek istiyor

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, YÖK tarafından alınan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümünün eğitim fakültelerine alınma kararına tepki göstererek, “YÖK aldığı karar ile ilahiyat fakültelerini bitirmek istiyor. YÖK’ün aldığı bu karar 28 Şubat sürecinde alınan kararların devamıdır” dedi.


Bu kanun sizi de vurur

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve sendika temsilcilerinin oluşturduğu “Sakarya TMK Tasarısına Hayır Platformu” adına okunan basın açıklamasında, “Tasa

Erdoğan'a randevu Eylül’e kaldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’ye yaz tatili bitiminde gitmesi bekleniyor. ABD yönetimi, ziyaretin Eylül ayında gerçekleşmesinin daha uygun ol


  Çölaşan’a provokasyondan dâvâ

Başörtüsü mağdurlarının oluşturduğu Başörtüsü Özgürlük İzmir Platformu üyeleri, Danıştay üyesi Tansel Çölaşan hakkında kışkırtıcılık yaptığı gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  Kimse ezandan rahatsız olmasın

Merkezi Edirne’de bulunan Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Bulgaristan’da ATAKA Partisi üyelerinin camilerde ezan okunmasının yasaklanması için imza kampanyası başlatmasına tepki göstererek, ‘’Biz nasıl ki kilise çanlarından rahatsız olmuyorsak hiç kimse de ezandan rahatsız olmamalı’’ dedi.


  Ulaştırmada taramalar Haziran sonunda başlayacak

Türkiye ile AB müzakereleri devam ederken, ulaştırma faslındaki tarama sürecinin Haziran sonunda başlaması öngörülüyor.


  Şemdinli'de ikinci duruşma bugün

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen davanın ikinci duruşmasına bugün devam edilecek.


  TMK Tasarısı, alt komisyonda daha da ağırlaştı

Adalet Alt Komisyonu’na havale edilen TMK Tasarısı, buradan daha da ağırlaşmış bir şekilde çıktı. Terörün finansmanını yasaklayan maddedeki “doğrudan veya dolaylı” ifadesi çıkarıldı. Böylece terör finansmanı için hangi yöntemle para toplanırsa toplansın terör suçu kapsamında cezalandırılacak


  Kretschmer: Türkiye’nin başarısı kendi elinde

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, ‘’AB, Türkiye ile katılım müzakerelerini başlatarak bir taahhütte bulundu. Ama bu sürecin başarıyla sonuçlanması Türkiye’nin elinde’’ dedi.


  İHH, yardıma koştu

Endonezya’da Cumartesi günü meydana gelen depremin ardından bölgeye ilk etapta 10 bin dolar nakdî yardımda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım ekiplerini yola çıkardı.


  CHP’den iptal dâvâsı

CHP, Gelir Vergisi Kanunu’nun da aralarında bulunduğu bazı kanunlarda değişiklik yapan yasanın iki hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne dâvâ açtı.


  Türkiye AB’ye çok şey katar

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin AB’ye çok şey katacağına inandığını keydederek, ‘’Türkiye’siz bir AB düşünülemez. Biz Avrupa’yı Türkiye gibi yapmak istemiyoruz. Bizler Türkiye’yi Avrupa gibi yapmak istiyoruz’’ dedi.


  Müzelerdeki eserler sayılıyor

Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hasan Eliaçık, ülke genelindeki müzelerde Bakanlık genelgesiyle sayımlara başlandığını, Hatay Arkeoloji Müzesinde sayımın 4 ay sürebileceğini bildirdi.


  İlkokul mezunlarına ehliyet imkânı

TBMM İçişleri Komisyonu, ilkokul mezunlarının da sürücü belgesi alması veya sürücü belgelerini değiştirmelerine imkan tanıyan kanun teklifini kabul etti.


  Şırnak’ta çatışma: 5 şehit

Şırnak’ta güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 2'si asker 5 güvenlik görevlisi şehit oldu.


  Gençlik tehdit altında

Yeni Asya Vakfı tarafından Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen “Bediüzzaman ve Gençlik” konulu toplantıda konuşan Mehmet Kutlular, “Bu asır, gençleri büyük tehlikelerle karşı karşıya getirmiştir” dedi.


  Bu yaz havalar normal geçecek

Hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen, yaz aylarında sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağı bildirildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004