Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müziğin kafası karışık

“Uluslararası Tarihsel Süreç İçinde Türkiye’de Müzik Kültürü ve Müzik Müzesi Kongresi”ne korsan müzik ve popüler müzik damgasını vurdu. Sezen Cumhur Önal, “son dönemde müziğin kafasının çok karışık olduğunu” söyledi.



Sofya’da bir Allah dostu

Sofya’da geçtiğimiz hafta sonu Bali Efendi Sempozyumu yapıldı. Türk ve Bulgar 16 bilim adamının sunduğu tebliğlerde Kanuni zamanında yaşamış bir Allah dostu olan ve türbesi tüm din mensupları tarafından ziyaret edilen Bali Efendi’nin hayatı ve çalışmaları ele alındı.



Keçe üstü sanat

Serdar Kalmaz’ın ‘yaşlı ve kimsesizler yararına’ düzenlediği Keçe-Resim Sergisi, 1 - 15 Haziran 2006 tarihleri arasında Çiftehavuzlar Büyük Kulüp Derneği Galerisi’nde görülebilir.



Bir Almanya rüyası

Kısa film yönetmeni Murat Şeker’in Almanya’da gerçekleştirdiği belgesel “Almanya Rüyası”, Beyoğlu Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gösterime girdi.



Tokat yemekleri görücüye çıktı

Anadolu halk mutfağının kaybolan değerlerini, kültürünü yeniden kazandırmak ve uluslar arası düzeyde tanıtımını yapmak amacıyla 26-28 Mayıs tarihleri arasında, Tokat’ta “Anadolu’dan Geleneksel Lezzetler Şenliği” yapıldı.



Esenler “kitap”la buluştu

Esenler Kitap Fuarı, Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda Esenler Kaymakamı Sabahattin Yücel, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve Yılmaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şatıroğlu’nun iştirakleriyle açıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004