Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Maden faciası: 17 ölü

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, bir kömür ocağında grizu patlaması meydana geldi. Patlama sonucu 17 işçi öldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, patlamayla ilgili olarak, “Olayda ihmalimiz söz konusu değil ama maalesef madencilikte böyle şeyler oluyor. Ani bir gaz boşalması söz konusu, çok üzgünüz” dedi. Faciada hayatını kaybeden işçilerin naaşları, kılınan cenaze namazlarının ardından defnedildi.


AB sürecini baltalamak

Son günlerde bir biri ardına deşifre edilen illegal yapılanmaların hedefi demokrasi. Sabah yazarı Ergun Babahan dünkü yazısında “Bu çetelerin amacını

AB’den akl-ı selim çağrısı

Avrupa Birliği (AB), Avusturya Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Irkçılığı Gözetleme Merkezi tarfından Avusturya’nın başşehri Viyana’da düzenlenen Irkçılı


  Aksu: Bu pisliğin içinde olan herkes için gereken yapılacak

ÇATALZEYTİN - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polisin son günlerde yaptığı operasyonlarla ilgili ‘’Bu pisliğin içinde olan herkes için gereken yapılacaktır’’ dedi.


  Emniyet: TSK ile uyumlu çalışıyoruz

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, polisin aralarında askeri personelin de bulunduğu bir gruba yönelik gerçekleştirdiği operasyon sebebiyle Genelkurmay Başkanlığı ile Emniyet arasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, ‘’Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz’’ dedi.


  Erdoğan: KKTC'ye ambargo kalksın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret çerçevesinde Ankara’da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’i kabul etti.


  Sezer, YÖK üyelerini kabul edecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 13 Haziran Salı günü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında YÖK üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.


  SSK’nın ilâç fabrikası satılacak

SSK’nın faaliyeti durdurulan İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayi Müessesesi ihaleyle satılacak.


  Yargıtay’dan Haluk Kırcı kararına onama

Yargıtay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 genci öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Haluk Kırcı’nın yeni TCK’ya göre uyarlama yapılması istemini reddeden yerel mahkeme kararını onadı.


  Şemdinli sanığına Büyükanıt’tan ödül

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine Jandarma Genel Komutanlığı tarafından mahkeme heyetine ulaşan belgede, sanık Ali Kaya’ya 15 Eylül 2005 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından görevinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı “Reşit Rozet Beratı” verildiği bildirildi.


  TÜSİAD: Erken seçim, krizi daha da ağırlaştırır

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, ‘’Bize göre ekonomide son günlerde yaşadığımız bu dalgalanma, erken seçimi de kesin olarak gündemden çıkarmıştır, çıkarmış olmalıdır’’ dedi.


  Aynı tehlike yine önümüzde

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) eski başkanlarından TÜSİAD Üyesi Halis Komili, ‘’AB’ye üyelik fırsatını kaçırma tehlikesi, yine önümüzde duruyor’’ dedi.


  15 bin camide din görevlisi yok

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye’deki 15 bin camide din görevlisinin olmadığını belirterek, ‘’Bu, ülkenin birliği, dirliği ve huzuruyla alakalı bir sorun’’ dedi.


  “Allah’ın askeri” azılı hırsız çıktı

Ankara’da Cebeci postanesi önünde ‘’Allah’ın askerleriyiz’’ diyerek protesto eylemi yapan 2 zanlıdan birinin Fethiye’de 13 farklı ‘kasa hırsızlığı’nı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.


  Çelik: Pozitif ayrımcılık yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Geri kalmış illeri diğer illerin seviyesine çıkarana kadar pozitif bir ayrımcılık yapacağız’’ dedi.


  AB, enerji desteğini artıracak

BRÜKSEL - Enerji politikasını yeniden yapılandıran AB, “enerji kavşağı’’ olan Türkiye’ye bu alanda daha fazla destek verilmesini benimseyecek.


  İnternetten renkli telgraf dönemi

PTT Genel Müdürlüğü, telgrafı yeniden cazip hale getirmek için telgrafları renklendiriyor. Ankara, İzmir ve Bursa’da 5 Haziran Pazartesi günü başlayacak pilot uygulamayla telgraflar internet üzerinden de alınmaya başlanacak.


  Sınav stresine havuç suyu

Üniversite seçme sınavları için geri sayım başlarken, öğrencilerin sınav stresini yenmeleri için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği ve özellikle sınav sabahı öncesi yapılan kahvaltıda sakinleştirici özelliğinden dolayı havuç suyu içmeleri tavsiye edildi.


  İmam Hatipliler buluşuyor

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan İmam Hatipliler Kurultayı 4 Haziran Pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 10:00-14:00 saatleri arası yapılacak.


  Truva Atı, Guinnes’e aday oldu

Antalya’nın turistik beldesi Belek’te geçen yıl hizmete açılan Troy Aqua isimli su parkında bulunan 25 metre yüksekliğindeki dev Truva Atı Guinnes Rekorlar Kitabı’na giriyor.


  300 yıllık kavak ağacı

Yozgat’ın Görpeli Köyü’ndeki 300 yıllık olduğu tahmin edilen kavak ağacı ziyaretçi akınına uğruyor. Köy halkından Mithat Uçar, “Kavak ağacığın kök çevresi 9.5 metre, yüksekliği ise 30 metreyi geçmektedir” dedi.


  Fırınlara şafak baskını

Samandıra Belediyesi şehirdeki 27 fırını denetledi. Belediye Başkanı Yusuf Büyük’ün bizzat yönettiği Şafak Operasyonu sonuncunda bazı fırınlara kapama cezası verildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004