Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ders alınmadı

Türkiye İhracatçıalar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, yaşanılan tecrübelerden ders alınmadığı için piyasalarda benzeri çalkantıların olduğunu söyledi. TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıklamak üzere gittiği İzmir’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Satıcı, Türkiye’nin bir türlü sürdürülebilir büyümeyi yakalayamamasının en büyük nedenlerinden birisinin büyüme için gerekli olan tasarruf ve yatırım kalemlerinin yetersiz olmasından kaynaklandığını ifade etti.


Mayıs ihracatı sevindirdi

Kurlardaki düzeltme ihracat rakamlarını olumlu etkiledi. Mayıs ayı ihracatı, geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 22,17 oranında artarak 7 milyar 288 mi

BTC’de ilk sevkiyat gecikti

Azeri petrolünü dünya pazarlarıyla buluşturan Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattından Adana’nın Ceyhan ilçesindeki terminale ulaşan ilk petrolün, ida


  Tüzmen: “Kur bin 600’ler civarında dengelenebilir”

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kur seviyesinin bin 600’ler civarında dengelenebileceğini belirterek, ‘’Keşke kurlardaki artışı planlı bir şekilde yapabilseydik’’ dedi.


  Doğalgaza yüzde 5 zam

Doğalgaz fiyatlarına, konutta yüzde 5,sanayide de yüzde 5,6 oranında zam yapıldı.


  Kredi kartı faizleri değişti

Merkez Bankası’nın, bankaların kredi kartı işlemlerinde uygulayacağı aylık azami faiz oranlarına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.


  İstanbul’un enflasyonu yükseldi

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) perakende fiyatları endeksi Mayıs’ta yüzde 1.6 ve toptan fiyat endeksi de yüzde 2.29 oranında artış kaydetti. Bu gelişme TÜİK’in bugün açıklayacağı Mayıs ayı enflasyon oranlarının da beklentileri oldukça aşabileceğini ortaya çıkardı.


  Şener: Dalgalanma Mortgage’ı etkilemez

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage (tutsat) tasarısının yasalaşması için uygun bir zemin olduğunu belirterek, “Piyasalardaki durum tasarıyı etkilemez. Bu tasarıyı yasalaştırmakta kararlıyız” dedi.


  TMSF 400 milyon dolar sattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, “Son üç günde yaptığımız satışımız 400 milyon dolar” dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004