Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Lazaroni iddialı geldi

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Sebastiao Lazaroni dün geldiği Trabzon'da 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Lazaroni, "Tek hedefimiz şampiyonluk" dedi. Bugüne kadar 17 takımda görev alan Brezilyalı hoca, F.Bahçe'de 1996-97 sezonunda 20. haftaya kadar görevde kalabilmişti.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Sebastiao Lazaroni, bordo-mavili takımın tek hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Lazaroni, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan ilk açıklamasında, prensip olarak Trabzonspor ile anlaşma sağladığını belirterek, ''İş Trabzon'a gidip sözleşme imzalamaya kaldı. Takımın daha iyi seviyelere gelmesi için elbette düşüncelerim var. Bunların hepsi zamanla ortaya çıkacak'' dedi. Trabzonspor'u geçen yıl takip ettiğini dile getiren Lazaroni, ''Trabzonspor, geride bırakılan dönemi dördüncü sırada tamamladı. Şimdiki amacımız daha üst sıralara yükselmek. Tek hedefimiz şampiyonluk'' ifadelerini kullandı. Trabzon'un Brezilyalı teknik direktör ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme yapacağı bildirildi.

İLK BREZİLYALI OLDU

Öte yandan Sebastiao Lazaroni, bordo-mavili takımda görev yapan ilk Brezilyalı teknik adam olacak. Lazaroni, bordo-mavili takımın 28. teknik direktörü olurken karadeniz ekibinde 8. kez yabancı teknik adam görev alacak. Karadeniz ekibinde daha önce Alman, Belçikalı, İngiliz ve Boşnak asıllı Fransız teknik adamlar görev alırken ilk kez Amerika Kıtası'ndan bir teknik adam çalıştırıcılık yapacak.

27 TEKNİK DİREKTÖR

Trabzonspor'un 40 yıllık tarihinde daha önce görev yapmış olan 27 teknik direktör şöyle: Halil Özyazıcı, Harun Kırman, Erdoğan Gürhan, Ahmet Karlıklı, Altan Santepe, Kamuran Soykıray, Mustafa Ertan, Ahmet Suat Özyazıcı, Şükrü Ersoy, Özkan Sümer, Jurgen Sundermann, Metin Türel, Werner Biscup, Şenol Güneş, Urbain Breams, George Leekens, Yılmaz Vural, Ali Kemal Denizci, Gordon Milne, Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Briegel, Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu ve Vahid Halihodziç.

17 TAKIM ÇALIŞTIRDI

Lazaroni, bugüne dek Flamengo (Brezilya), Al-Ahli (Suudi Arabistan), Gremio (Brezilya), Parana (Brezilya), Brezilya Milli Takımı, Fiorentina (İtalya), Al-Hilal (Suudi Arabistan), Bari (İtalya), Leon (Meksika), Vasco de Gama (Brezilya), Fenerbahçe, Shanghai Shenhua (Çin), Jamaika Milli Takımı, Botafogo (Brezilya), Yokohama Marinos (Japonya), Al Arabi (Kuveyt), Juventude (Brezilya) takımları olmak üzere 17 takımda görev aldı.

20. HAFTADA GÖNDERDİ

Vasco de Gama ve Jamiaka Milli Takımı'nda 2 kez görev alan Lazaroni, 20. kez bir takım ile anlaştı. Lazaroni 1989 yılında Brezilya Milli Takımı ile kazandığı Copa America'nın haricinde, 1986 yılında Flamengo, 1987 ve 1988 yıllarında Vasco de Gama ile ülkesinde şampiyonluklar elde etti. Brezilyalı teknik adam, 1992 yılında Japonya'da Yokohama Marinos ile lig, 1996 yılında da Al-Hilal takımıyla Suudi Arabistan Kupası'nın sahibi oldu. Lazaroni, Fenerbahçe'de ise 1996-97 sezonunda 20. haftaya kadar görevde kalabilmişti.

03.06.2006


 

Millî Takımda gençler Terim'in gözüne girdi

A Milli Takımının Almanya'da oynadığı hazırlık maçında 1-0 yendiği Suudi Arabistan maçında çok iyi bir futbol ortaya koyan Fenerbahçeli futbolcu Can Arat, Fatih Terim'in gözüne girdi.

Basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Suudi Arabistan maçını değerlendiren Fatih Terim, Can Arat ile Murat'ın defansta başarılı olduğunu söyledi. Fenerbahçe'de ilk 11'de forma giymek istediği yolundaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Can, "Ben formaya olan ihtiyacımı ortaya koymak istedim. Ama bazı basın organlarında bu isteğim Fenerbahçe'den ayrılacağım yolunda yorumlanmış. Bu yanlış. Kulübümden ayrılacağım yolunda söz söylemedim"dedi.

Suudi Arabistan maçında defansta güven veren Beşiktaşlı Gökhan Zan ise, milli takıma kalıcı olmak istediğini belirterek, "Uzun yıllar Beşiktaş ve milli takım defansında oynamak istiyorum. Hatta Avrupa'da iyi bir takımda forma giyme planlarım bile var."diye konuştu.

Fatih Terim'in yeni gözdelerinden Nuri Şahin ise, Almanya kampının kendisi için son derece faydalı geçtiğini belirterek, "Fatih hocamın bana güvenmesi benim büyük avantajım. Bana güvenenleri mahcup etmemek için her geçen gün daha fazla çalışıyorum."diye konuştu.

Öte yandan Kayserisporlu futbolcusu Gökhan Ünal'ın, sakatlığı nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkarıldığı bildirildi. Milli Takım doktoru Cengiz Dinç, Gökhan Ünal'ın10 gün boyunca antrenmana çıkmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Daha önce sakatlıkları nedeniyle milli takım kampından ayrılan Ünal, Orhan Ak ve Fatih Tekke'den sonra, Gökhan Ünal da dün Türkiye'ye döndü.

03.06.2006


 

Beşiktaş Bursaspor'dan Serdar'ı aldı

Beşiktaş'ın, uzun süredir transfer etmek istediği Bursasporlu Serdar Kurtuluş'u renklerine bağladığı öğrenildi. Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Serdar'ıntransferi için dün bir araya geldi.

Levent Kızıl'ın, Serdar'a karşılık 4 milyon dolar istediği, ancak uzun süren pazarlıklar sonucu, 1 milyon dolar artı Eser Yağmur ve Sinan Kaloğlu'nun Bursaspor'a verilmesi teklifini kabul ettiği bildirildi. Serdar Kurtuluş'un başka bir takıma satılması halinde, Bursaspor'un bu transferden pay alacağı belirtildi.

Transferini TV'den öğrendi

Beşiktaş'ın Bursaspor'dan transfer ettiği genç oyuncu Serdar Kurtuluş, ''Transfer haberini televizyondan öğrendim'' dedi. Genç oyuncu, Bursaspor'dan ayrılmanın kendisini üzdüğünü, ancak Beşiktaş gibi büyük bir takımda forma giyecek olmanın da heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Serdar Kurtuluş, ''Beşiktaşlı yöneticilerin uzun süredir ısrarla beni istediklerini biliyordum ama net birşey yoktu. Transfer haberini televizyondan öğrendim'' diye konuştu.

03.06.2006


 

Ümit Karan geri adım attı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu ÜmitKaran, ''Fenerbahçe'ye transfer olabilirim'' diye bir söz sarf etmediğini belirterek, ''Öyle bir şey de düşünmüyorum'' dedi.

Karan, yaptığı açıklamada, basında bu şekilde çıkan haberlere üzüldüğünü ifade ederek, ''Bana Tümer'in Fenerbahçe'ye gitmesiyle ilgili 'Sen de aynısını yapar mıydın?' şeklinde yöneltilen bir soruya, (Benim Galatasaray ile 1 yıllık mukavelem var. Ama bir yıl sonra ne olacağını bilmem olası değil) dedim. 'Fenerbahçe gideceğim' diye bir şey söylemedim, öyle bir şeyi düşünmüyorum'' diye konuştu. Gelecek sezon yapacakları transfer görüşmelerinde önceliğin her zaman Galatasaray'da olacağını kaydeden Ümit Karan, prensip olarak kulübünden ayrılmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.

03.06.2006


 

50 sayı atan Nowitzki coştu

NBA'de önceki gece oynanan Batı Konferansı final serisi beşinci maçında Dallas Mavericks, Phoenix Suns'ı devirirken Dirk Nowitzki yine geceye damgasını vuran isim oldu.

American Airlines Center'da NBA Batı Konferansı final serisi beşinci maçında Phoenix Suns'ı ağırlayan Dallas Maverciks, rakibini 117-101 mağlup etti ve seride 3-2 öne geçti. Dallas, NBA finali yolunda çok önemli bir adım atarken maçı izlemeye gelen toplam 20 bin 977 seyirci, Dallas'ın Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin 50 sayı ile coştuğu, muhteşem gösteriyi izledi. Nowitzki, toplam 43 dakika 29 saniye süre aldığı karşılaşmada attığı 50 sayı ile play-off rekoru kırdı ve tarihe geçti. Alman yıldız, yalnızca dördüncü çeyrekte 22 sayı ile maçı tamamlayarak takımını da galibiyete taşımayı başarırken, maç boyunca 12'de ribaunt aldı ve geceye damgasını vurdu. Dallas'da Nowitzki'nin dışında Josh Howard 23, Jerry Stackhouse 16 ve Jason Terry'de 14 sayı atarak takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

03.06.2006


 

Shevchenko, İngiltere'de en pahalı futbolcu

İngiltere'nin Chelsea takımına 35 Milyon paundla transfer olan Andrei Shevchenko, İngiltere Premier Ligin'e transfer olan en pahalı futbolcu olma ünvanını elde etti.

İngiliz Chelsea Kulubü, İtalya'nın Milan takımında forma giyen Ukraynalı ünlü golcü Andrew Shevchenko'yu renklerine bağladı. Yıldız futbolcuya 35 milyon pound veren Chelsea, yılın bomba transferini de yapmış oldu. Daha önce İngiliz futbolunun en pahalı transferi ise, Leeds United takımından Manchester'a gelen dünyanın en iyi defans oyuncuları arasında gösterilen Rio Ferdinand idi. Böylelikle Shevchenko, Premier Lig'de en pahalı futbolcu ünvanını eline aldı. Zidenie Zidane, Juventus'dan Reel Madrid'e 44 milyon sterline transfer olmuştu. Luis Figo; Barcelona'dan Reel Madrid'e 37 milyon sterline transfer olmuştu. Hernan Crespo; ParmaLazio 35 milyon sterlin. Andrei Shevchenko; MilanChelsea 35 milyon sterlin. Gianluigi Buffon; ParmaJuventus 32 milyon sterlin. Christian Vieiri; LazioInter 31 milyon sterlin.

03.06.2006


 

Kayserispor, Real Zaragoza'dan Toledo ile anlaştı

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Real Zaragoza takımından transfer edilen Paraguay Milli Takımı kaptanı Delio Cesar Toledo'nun transferiyle ilgili olarak, ''İspanya'dan futbolcu almamız hedefi ne kadar büyük tuttuğumuzun açık bir göstergesi'' dedi

Kayserispor yönetimi, daha önceden 2 yıllık ön sözleşme imzaladığı İspanya'nın Real Zaragoza takımından transferi Toledo'yu, Dünya Kupasımaçlarından dolayı Kayseri'ye getiremeyince, futbolcunun sarı-kırmızı formalı fotoğrafını basın kuruluşlarına dağıttı.

03.06.2006


 

Sakaryaspor'a destek lâzım..

Sakaryaspor Süper Lige çıkar çıkmaz, Ömer Yazıcı başkanlığındaki yönetim istifasını verdi. Bu kamu oyunda şok olarak algılandı ise de, planlanmış bir istifaydı. Her ne kadar önceden açıklanmamış olsa da zımni başkan, Aziz Duran bunu biliyordu. Sadece kamuoyu bilgilendirilmemişti.

Sakaryaspor da bilinen bir hadise var ki; başkan kim olurssa olsun, asıl başkan gölgedeki Aziz Duran'dır. Bu sebeple yönetimin kimlerdenolduğu pek önemli değil. Yeter ki futbola özgü yöneticiliği bilenler göreve gelsin. Ancak bu noktada Aziz Duran'a tavsiyem yönetimde profesyonellere yer vermesi. Futbol şubesi sorumluluğu, mali işler, altyapı gibi konularda mutlaka profesyonel ve deneyimli isimleri yetkili kılmalı.

Sakaryaspor Süper Lige çıkarak zor bir olayı gerçekleştirdi. Burada kalıcı olmak daha da zor. Sakaryaspor daha önce de bu lige, bir çok kez çıkıp düşen bir takım. Bu nedenle belediye başkanı Aziz Duran sıkı tedbirler almalı. Sağlam temeller atılmalı. Tesis fakiri olan Sakaryaspor'un önceliklerinden biri bu olmalı. Komplike bir tesis içintemel bu sezon mutlaka atılmalı.

Tabi ki, ilk etapta Sakaryaspor kadrosunu güçlendirmeli. En az 10 tane kaliteli oyuncuya ihtiyaç var. Bu işlerin gerçekleşmesi için yüksek paralara ihtiyaç var. Şampiyonluk gecesinde Ankarada'ki fotoğrafa bakınca, bu destek olur diye düşünüyorum. Sakarya milletvekillerinin tamamı, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakaryalı işadamları mutluluk fotoğrafında yer aldılar. Şimdi bunların destekleri söz konusu. Diğer taraftan Adapazarı'n da çokça sanayi kuruluşları var. Bugüne kadar bu kuruluşlardan Sakaryaspor'a ciddi destek yapılmadı. Bunun hayata geçirilmesi lazım. Ama en önemlisi bunları süratle yapmak.

Said OKUR

03.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004