Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Mini Dünya Kupasını KKTC kazandı

Dünya kupası öncesi Hamburg'ta düzenlenen FİFİ Wild Cup adı altında gerçekleştirilen mini dünya kupasına katılan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (K.K.T.C) Futbol Milli Takımı finalde karşılaştığı rakibi Zanzibar'ı yenerek şampiyon oldu.

Hamburg Millentor Stadın'da gerçekleşen turnuvaya KKTC A Milli Takımı gibi Birleşmiş milletler tarafından bağımsızlığı tanınmayan ülkeler Grönland, Cebelitarık, Zanzibar ve Tibet ile aynı zamanda Birleşmiş Milletlere ve FİFA'ya nispet yaparcasına kendisini de bir Cumhuriyet ilan eden Hamburg Fc. St. Pauli'nin genç takımı katıldı.

İlk maçını Grönland'a karşı 1-0 kazanan KKTC Milli Takımı ikinci maçında ise Zanzibar'ı 3-1 gibi net bir skorla yenerek yarı finale kaldı. Yarı finalde karsılaştığı rakibi Cebelitarık'ı 2-0 yenen Yavru Vatan, St. Pauli - Zanzibar karşılaşmasının finalisti daha önce ayni grupta karsılaştığı Zanzibar'ın rakibi oldu.

Final Maçı cok çekişmeli ve sert bir şekilde geçti. Maç sonunda iki takım skorda birbirine üstünlük kuramadı ve karşılaşma 0-0 beraber bitti. Direkt penaltılara giden final maçı, iki takımın karşılıklı penaltı atışları ile devam etti. Zanzibar takımı attığı iki penaltıyı gole çeviremeyince ilk 4 penaltıdan 3'ünü gole çeviren KKTC Milli Takımı şampiyonluğa adını yazdırdı. Böylece mini dünya kupasını Kıbrıs'a götürmeyi başardı.

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya Kupası heyecanı

  Roberto Carlos beklemede

  G.Saraylı Özgürcan'a büyük onur

  İstanbullu karateciler Avrupa'da birinci oldu

  Lazaroni: Yıldız futbolcular kalacak

  Konya, Pancu'yu listesine aldı

  Yılmaz Sazak'ta 2 bin atlet yarışacak

  Mini Dünya Kupasını KKTC kazandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004