Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fatih içini döktü

"Yurt içinde değil, yurt dışında bir takıma gitmek istiyorum. Bunu da 3 yıldır sürekli söylüyorum. F.Bahçe ile anlaşmadım. Anlaşsam 'anlaştım' derim. Bıraksınlar senaryo üretip, yalan yazmayı."

Trabzonspor'un Takım Kaptanı Fatih Tekke, kendisinin yurt içinde değil, yurt dışında bir takıma gitmek istediğini ve bunu da 3 yıldır söylediğini belirtti. Fatih Tekke, yerel Kuzey Ekspres Gazetesine yaptığı açıklamada, yurt içinde değil yurt dışında bir takıma gitmek istediğini belirterek, ''Bunu da ilk defa söylemiyorum, 3 yıldır söylüyorum'' dedi.

BEN HAİN DEĞİLİM

Hakkında çıkan haberlerin onda birini bilmediğini ifade eden Fatih Tekke, ''Yöneticilerle de bu konuda konuşmadım. Konuşursam çıkıp haber veririm.Birileri beni basına satıyor. Ama kim olduğunu bilemiyorum. Benim söylemlerim dışında bir sürü şeyler çıkıyor. Oturulmuş konuşulmuş olsa bir şeyler söyleyeceğim. Yaşanan gelişmelerin hiçbirinden haberim yok. Bu kadar Trabzonspor'da mücadele ettik. Elimizden geleni yaptık. Beni hain olarak göstermek istiyorlar'' diye konuştu.

AVRUPA'YI İSTİYORUM

''İnsanlar birilerini karalamakla bir yere varacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar'' diyen Fatih, şöyle konuştu: ''Ölene kadar bu camianın içerisinde kalmak istiyorum. Beni kötülemek isteyenler ne kazanacaklar, onu bilmiyorum. Ben Avrupa'da oynamak istiyorum. Bu benim acizane fikrim. Buna da saygı duyulması lazım. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yazıp çiziyor. Yok 'Fatih Fenerbahçe ile anlaştı', yok 'şu kadar para ve oyuncu verilecek', yok '100 yılın pazarlığı' gibi yazılar çıkıyor. Bıraksınlar yalan yazmayı. Ben anlaşsam 'anlaştım' derim. Ama beni hain ve kötü adam olarak göstermek istiyorlar. Bu emellerine ulaşamayacaklar.''

TEŞEKKÜR BEKLİYORUM

Fatih, sözlerini şöyle tamamladı: ''Artık bunlardan sıkıldım. Kafamın rahat olmasını istiyorum. O yüzden bıraksınlar senaryolar üretmeyi. Çünkü Trabzonspor'da sakat sakat oynadım. Takıma katkılarım oldu. Dört seneden beri Trabzonspor'un kaptanlığını yapıyorum. Kupalar aldık. Şampiyonluğu kılpayı kaçırdık. Tabi bunları söylerken arkadaşlarımla yaptık. Bunlara insanlar saygı duysunlar. Fatih'e bir teşekkür edilmesi gerekir. Ama kimse teşekkür etmiyor. 'Fatih ayrılacak' gibi başka şeylerle insanlar kafalarını yoruyor. Beni gören 'abi ne olur ayrılma Trabzonspor'dan' diyor. Ben de 'Avrupa olursa ayrılırım, başka ayrılmam' diyorum. Bundan başka ne söylemem gerekir?''

18.06.2006


 

Hakan: Duâlarla şampiyon olduk

Kahramanmaraş Galatasaraylılar Derneği'nin şampiyonluk gecesine katılan Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür, takımı tutan tutmayan Türk halkının duaları ile şampiyon olduklarını kaydetti

Kahramanmaraş Galatasaraylılar Derneği'nin şampiyonluk gecesine katılan Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür, dondurma ile boyunun ölçüsünü aldırırken, et satırı ile dondurma kesti. Kahramanmaraş Galatasaraylılar Derneği, Ergun Gürsoy ve Hakan Şükür'ün, katıldığı gece ile şampiyonluğu kutladı. Gecede konuşan Ergun Gürsoy, "Bu sene Türkiye'nin yüzde 70'i Galatasaray'ın şampiyon olmasını istedi. Allah da istedi. Ve bu yüzden Galatasaray şampiyon oldu"dedi. Kendilerinin yalnız bırakmayan Vali ve Emniyet Müdürü'ne teşekkür eden Gürsoy, şöyle konuştu: "Sağ olsunlar sayın Valim ve Emniyet Müdürüm bizi şereflendirdiler. Ben muhtelif yerlere gidiyorum. Galatasaray'ı tutmayanlar gecelere gelmeye ayakları pek çekmiyor."

Her zaman takımın arkasında olduğuna dikkat çeken Gürsoy, "Galatasaray'ın arkasın bir bekçi, onun yücelmesini isteyen bir neferiyim. Dolayısıyla zaman zaman bekçilik, zaman zaman tenkit, zaman zaman da alkış bizden gelecektir. Bizi kimse yok oldu zannetmesin. Her zaman varız"şeklinde konuştu.

Plaketinin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın elinden alan Hakan Şükür ise takımı tutan tutmayan Türk halkının duaları ile şampiyon olduklarını kaydetti. Tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nde düzenlenen gecede Ergun Gürsoy ve Hakan Şükür kızlarıyla sahneye çıkarak şampiyonluk pastasını kesti. Ardından MADO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kambur, yaptığı dondurma şovda lastik gibi sündürdüğü dondurma ile yıldız futbolcunun boyunun ölçüsünü aldı. Daha sonra çengele asılı dondurmayı et satırı ile kesmek isteyen Hakan Şükür, bir hayli zorlandı.

18.06.2006


 

Sırp basını: Kupada rezil olduk

Sırbistan Karadağ'ın Dünya Kupası'nda Arjantin karşısında aldığı 6-0'lık mağlubiyet, ülke basını tarafından 'felaket' olarak değerlendirildi.

Sırbistan Karadağ basını, Arjantin yenilgisini manşetlerden duyururken, günlük Politika Gazetesi, 'Yenildik ve aşağılandık' sözleriyle mağlubiyeti okuyucularına aktardı. Gazete, yenilginin ülke tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birisi olduğunu belirtti.

Ülkenin bir başka günlük gazetesi Press ise büyük başlıklarla, 'Onlar Sırbistan'ı rezil ettiler' derken, gazetenin ön sayfasında Sırbistan Karadağlı oyuncuların maçtan sonraki üzgün görüntüleri verildi. Gazete, ayrıca "Sırbistan taraftarları, yalnızca ilk beş dakikada mutluydular. Ancak ondan sonra maç bitene kadar depresyondaydılar ve maç boyunca büyük zulüm yaşadılar" yorumunu yaptı.

Hemen hemen tüm Belgrad kökenli gazeteler, sayfalarında, başkent meydanlarında ve açık kafelerde maçı izleyen, umutsuz ve ağlayan taraftarların fotoğraflarını sayfalarına taşıdılar.

Ülkenin günlük spor gazetelerinden Sportski Zurnal ise, mağlubiyetin ardından özeleştiri yaparak, "Suçu sadece kendimizde aramalıyız. Çünkü eski dünya şampiyonunun gücünü önemsemedik. Yüksekten uçtuk ve bu nedenle de düşüşümüz çok acı verdi" ifadelerine yer verdi.

Vecernje Novosti Gazetesi ise, "Arjantin'de herkes tango yaptı ve oyuncular maçta eğlendiler. Ancak, bu maç hem taraftarlarımız hem de futbolcularımız için bir felaket oldu. Dünya Kupası, Sırbistan Karadağ'ın kadro kapasitesinin yetersiz olduğunu göstermiş oldu" ifadelerini kullandı.

18.06.2006


 

Konyaspor'u gözü Berkant'ta

Konyaspor, 2006-2007 futbol sezonu transferini uzun süredir görüştüğü Gaziantepspor oyuncusu Sedat Ağçay veya FC Kaiserslautern'lı Berkant Göktan ile bitirmek istiyor.

Transfer döneminin başından bu yana yerinde transferler yaptıklarını ifade eden Kulüp Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, "Sedat Ağçay ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir kaç küçük pürüz var. Onları halletmeye çalışıyoruz. Kendisiyle bugün de bir araya geleceğiz. Türkiye'de daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen, Beşiktaş'tan da Almanya'nın FC Kaiserslautern takımına giden Berkant Göktan ile de görüşmelerimiz sürüyor. Berkant veya Sedat'ı renklerimize bağlarsak, transfer durumumuzu rolantiye alacağız. Konyaspor olarak transferde hedefimize yaklaştık diyebilirim. Bir kaç düşüncemiz daha kaldı. Ayrıca, transfer etmek istediğimiz genç oyuncular İzmirsporlu Koray ve Eskişehirsporlu Akif için kulüpleri çok yüksek bonservis bedelleri istedi. Biz öyle rakamları hiç düşünmemiştik. Sonuç olarak bu transferleri askıya aldık. Konyaspor'da her şey kamp döneminde netlik kazanacak" dedi.

18.06.2006


 

Ülkerspor'dan Euroleague itirazı

ULEB Euroleague'in resmi internet sitesinde dün açıklanan 2006-2007 sezonu listesinde yer almayan Ülkerspor, kulüpler listesinde bulunmamasına şaşırdı.

Ülkerspor Genel Menajeri Hakan Artış, Ülkerspor olarak ULEB ile geçtiğimiz sezon 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını ifade ederek, ''Bu anlaşmamız devam ediyor. Kulüp olarak şu an katılma hakkımız elimizde ve bütün katılım koşullarını yerine getirilmiş durumdayız'' dedi. Hakan Artış, ''Euroleague kendisi böyle bir şey yapmış. Bunu neden yapmışlar şu anda bilmiyoruz. Pazartesi günü bu konuyu kendileriyle görüşüp düzelteceğiz'' diye konuştu. Artış, ULEB'e ''çekiliyoruz'' diye resmi bir bildirimde bulunmadıklarını sözlerine ekledi.

18.06.2006


 

Maradona'ya 200 euro ceza

Arjantin ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Diego Armando Maradona, Almanya'da arabasıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Arjantin Milli Takımı'nın Sırbistan Karadağ ile oynadığı ve 6-0 kazandığı maçı izledikten sonra kaldığı otele dönen Maradona, dönüş yolunda aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Maradona'nın saatte 80 kilometre olan hız limitini aşarak 120 kilometre hız yaptığı ifade edilirken, Alman polisinin efsane futbolcuya 200 euro para cezası verdiği belirtildi. Kızı Gianna ile birlikte Almanya'da bulunan ve Arjantin'in Dünya Kupası maçlarını izleyen Maradona, şu anda 45 yaşında ve kullandığı ilaçlar nedeniyle aşırı kilo almış durumda. Maradona, gerek oynadığı futbol ve gerekse kullandığı uyuşturucu maddeler nedeniyle bir döneme damgasını vurmayı başarırken, Arjantin ile de 1986 yılında Dünya Kupası'nı kaldırmayı başarmıştı.

18.06.2006


 

Elektrik kesilince idareyi bastılar

Dünya Kupası'nı televizyondan takip eden Bangladeşli taraftarlar maç esnasında elektrik kesilince elektrik idaresine saldırdı.

Arjantin-Sırbistan Karadağ maçını televizyondan takip eden yüzlerce futbol fanatiği, maç sırasında elektrikler kesilince çılgına döndü. Yüzlerce taraftar, ellerindeki sopa ve taşlarla bölgesel elektrik idaresini bastı. Polis saldırıda iki çalışanın hafif şekilde yaralandığını duyurdu

18.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004