Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz artışı büyük risk

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanlar Kurulu’ yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan türbülansın, finansal bir dengeleme operasyonu olduğunu belirterek, “Faizlerin artma eğilimine girmiş olması çok yönlü olarak büyük risktir. Sıcak para operasyonları, ülkemize faiz olarak yansımamalı. 3 yılda düşürülen faiz, üç günde yükselmemeli” denildi.


Devlet birçok sektörden çekilecek

Türkiye’de uzun yıllardır konuşulan ve son yıllarda hızlanan özelleştirmenin geleceği şekilleniyor. Bu çerçevede önümüzdeki 8 yılda, özelleştirme işle

2 milyon 311 bin kişi kamuda

Genel, katma ve özel bütçeli kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde, 1 Haziran itibariyle 2 milyon 311 bin 306 kişi çalışıyor.


  Elektrik tüketimi artıyor

Türkiye’de elektrik üretimi, Ocak-Mart aylarını kapsayan bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,31 artarken, tükettim 9.33 arttı.


  Hızlı demiryolu ihaleye çıktı

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı, Ankara-Konya arasında saatte 250 kilometre işletme hızlı demiryolu hattı altyapı işleri için ihale açtı.


  Hazır giyimde fiyatlar yüzde 20 arttı

TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, kurlarda yaşanan son dalgalanmalar sebebiyle, önceki yılın aynı dönemine göre hazır giyim sektöründe fiyatların yaklaşık yüzde 20 arttığını söyledi.


  Para Kurulu bugün toplanıyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 7 Haziran’da yaptığı olağanüstü toplantının ardından, bugün 6. olağan toplantısını gerçekleştirecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004