Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tek çözüm yapısal reformlar

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, önümüzdeki aylarda da devam etmesi beklenen uluslararası piyasalardaki hareketliliğin neden olabileceği olası olumsuz etkilere karşı Türkiye için tek kalıcı çözümün, yapısal terbirler olduğunu belirtti.


Hükümet de ilgisiz

1920’de “Hilâl-i Ahdar’’ adıyla kurulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti kamuoyundan ve yetkililerden yeterli desteği görmüyor. Cemiyetin faaliyetlerini sürdü

Kıbrıs restine MHP desteği

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, hükümetin Kıbrıs restini desteklediklerini söyledi. Şandır, hükümetin Kıbrıs konusunda AB’ye çektiği resti,


  İstatistikte taramalar başladı

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde 18. fasıl olan istatistikle ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı


  Oğuz: Ekonomiye güven kalmadı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz, ‘’Ülkemizde, yaklaşık bir aydır ekonomiye güven tamamen ortadan kalkmıştır’’ dedi.


  Komisyon TMK sınavında

TBMM’de bu haftanın önemli gündem maddeleri arasında, Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşülmesi de var. Temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 yasada değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmelerine, bugün Adalet Komisyonu’nda devam edilecek.


  Derslik sayısı artacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okullar ve dersliklerin adedini artırarak günde tek tedrisat yapılacak duruma getireceklerini söyledi.


  Mustafa Sungur: Bekir Berk'e dualar sürüyor

Risâle-i Nur'un ve mazlumların avukatı Bekir Berk, vefatının 14. yıldönümünde Eyüp'teki mezarı başında anıldı. Bekir Berk’in Bediüzzaman’dan dua istediğini, onun da kendisine bu haber ulaştığında “Bir zaman hep beraber dua edeceğiz” şeklinde bir cevap verdiğini anlatan Mustafa Sungur, mahkemelerdeki savunmalarıyla Risâle-i Nur'un neşrine hizmet etmiş olan Bekir Berk’e yapılan duaların hâlâ devam ettiğini söyledi.


  CHP’li Canan: Yargıya müdahale var

Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari Milletvekili Esat Canan, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şemdinli dâvâsının sanıklarından Ali Kaya’nın duruşmaya katılmamasının yargıya ciddî bir müdahale olduğunu söyledi.


  22 il, kene tehdidi altında

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, Tokat, Çorum, Sivas, Amasya ve Karadeniz’deki iller başta olmak üzere 22 ilin Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tehdidi altında olduğunun bilindiğini belirtti.


  Sezer’in affettiği mahkûmların 180’i sol örgüt mensubu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, göreve başladığı tarihten 6 Şubat 2006’ya kadar 258 mahkûmu affettiği, bunların 180’inin, cezaevlerinde “ölüm orucu’’ eylemi yaptıkları için’’Wernicke-Korsakoff Sendromu’na’’ (WKS) yakalanan mahkumlar olduğu bildirildi.


  Tosya’da feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Tosya’da bir otomobil ile midibüsün çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Şırnak’ta kamu lojmanlarına taciz ateşi

Terör örgütü PKK mensuplarınca Şırnak’ta kamu lojmanlarına taciz ateşi açıldı.


  Gül, Rusya ve ABD’ye gidecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, önümüzdeki günlerde iki önemli ziyarette bulunacak.


  Karne günü, okul müdürünü darp ettiler

Erzurum’da tasdiknamesi verildiği belirtilen bir öğrenci ile 3 arkadaşı önce okulun camlarını kırdılar, sonra okul müdürünü darp ettiler.


  Hafızlar icazet aldı

56 yıldan beri Balıkesir ilinde hafızların yetiştiği Yıldırım (eski) Cami Kur’ân kursu bu yıl da 10 hafıza icazet verdi. Kursa katılan 55 öğrenciden 10’u düzenlenen merasimle hafızlık icazetlerini alırken 45 öğrenci de iyi derecede Kur’ân okuduklarını belgeleyen diplomalarını alarak kurstan mezun oldu.


  Karne kırık olsa da, çocuğunuzu kırmayın

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2005-2006 eğitim öğretim yılının bitmesi ile ilgili olarak, anne babalara, öğretmenlere ve öğrencilere birtakım hatırlatmalarda bulundu.


  Atlas Okyanusunu uçurtmayla geçecek

Fransız kadın maceracı Anne Quemere, Atlas Okyanusu’nun kuzeyini ‘’okyanus uçurtması’’ adını verdiği ve bir uçurtmanın çektiği bir kapsül-botla tek başına geçme denemesine başladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004