Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Karanlık ilişkiler ve Savcı Gültekin Avcı

Türkiye’de “cız” denilen konular vardır. Bunlara dokundun mu gidersin. Adana Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, “12 Eylül darbesini yapanlar yargılansın” dedi, görevden ihraç edildi. Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli olayının üzerine gitti, ama bazı askerlerin olayla irtibatını yazdığından dolayı, Yüksek Hâkimler ve Savcılar Kurulu’ndan meslekten ihraç kararı çıktı. Oysa bir ihtarla geçiştirilebilirdi.

Şimdi de, İzmir/Bayındır Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı hakkında, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin inceleme başlattığını öğreniyoruz. Müfettişler, Avcı için, “psikolojik sorunları olduğu” iddiasıyla “emsallerine göre birinci sınıfa terfi için temayüz etmediği” şeklinde rapor vermiş.

Gültekin Avcı’nın, Susurluk, Şemdinli ve Danıştay olaylarının şifresini kırmaya çalışan “Karanlık İlişkiler” kitabı elimde. Yazdıklarından, Avcı, hiç de psikolojik sorunu olan bir kişiye benzemiyor. O, tıpkı Ferhat Sarıkaya gibi, terör olaylarından beslenen, “kaos baronları”nı hedef alıyor.

Kitabı şöyle bir karıştırdım.

Müthiş bir bilgi hazinesi. İsminde de belirtildiği gibi, ilişkiler ağında hafızaları tazeliyor. Jandarma İstihbarat Birimi tarafından hazırlanan fişleme örneklerini görünce (Ki bu bilgiler Sabah gazetesinde yer almıştı.), elimde değil, gene irkildim. Diyarbakır Valisi Efkan Ala: AKP tarafından Diyarbakır’a atandı; eşi türbanlı. Vali yardımcısı Cumali Atilla: Çocuğu Fethullah Grubu’nun Özel Nil İlköğretim Okulunda okuyor.

Vali Yardımcısı Ahmet Aydın: Nurcu görüşe sahip. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştür: Sosyal etkinliklere katılır; milliyetçi ve vatanperverdir.

Fişleme böylece devam edip gidiyor.

Sosyal etkinliklere katılmak, bir başarı faktörü olarak sunuluyor.

Kitabı okudum, yeniden kederlendim. Böyle bir ülkede yaşayan ve memleket meselesini kendisine dert eden herkesin psikolojisi bozulur. Ama Adalet Bakanlığı böyle bir yafta ile cesur davranan savcının önünü kesmeye ve aynı cesareti gösterecek olanlara gözdağı vermeye çalışıyorsa, böyle bir fiilin AK Parti’nin misyonuyla uyuşmadığını söyleyebiliriz.

Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, yakın takibimizde. Saman altından su yürütüp, onun ayağını kaydırmak isteyenlere karşı aydınlar teyakkuz halinde kalmalı.

Takvim, 28 Haziran 2006

Nazlı ILICAK

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bomba ve hukuk...

  Cepheye rağbet yok

  Ecevit’ten AKP’ye katkı

  TMK gelirse, siz gidersiniz

  Karanlık ilişkiler ve Savcı Gültekin Avcı

  Ağar’ın verdiği mesaj

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004