Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

DYP, iktidarın alternatifi

DYP lideri Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağabeyinin cenaze törenine katılmasının siyasi yorumlara yol açmasından rahatsızlık duymuş, şöyle diyor:

“Benim cenazeye katılmam insani bir görevdi. Bundan siyasi sonuçlar çıkarmak yanlış. Acıyı paylaşmak istedim. Hepsi bu. Buradan hareketle DYP ile AKP arasında siyasi yorumlar yapmak doğru değil.”

Ağar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“DYP kendi iddiası ve çizgisi doğrultusunda tek başına iktidarı hedefleyerek yola çıktı ve hızla mesafe alıyor. Bizim hedefimiz tek başına iktidardır.”

‘Önyargımız yok’

Ağar, hiçbir partiye karşı önyargılı olmadıklarını vurguladıktan sonra şöyle devam etti:

“Hedefimiz elbette tek başına bir iktidardır. Ama seçim sonrasında ortaya çıkacak tabloyla ilgili olarak da önyargılı bir tutumumuz olamaz.

Şununla koalisyon yaparız, bununla yapmayız gibi bir peşin hükmümüz olmaz.”

Çankaya

DYP lideri, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak ise, kimseye bir taahhütleri olmadığını vurguladı. Ağar’a göre, Türkiye’nin Çankaya’dan önce bir hükümet sorunu var. Ağar’ın yaklaşımı şöyle:

“Şimdi tartışmalar cumhurbaşkanlığı üzerinde yoğunlaştırılıyor ama bize göre bu yanlış. Çünkü Türkiye’nin öncelikli sorunu Çankaya değil, hükümettir.

Türkiye bu hükümetle yönetilemiyor. Önce hükümet sorununun çözülmesi gerekiyor ki, bunun yolu seçimdir. Türkiye seçim şartlarına girmiştir, halkın istediği sandıktır.”

‘Husumet değil rekabet’

DYP lideri Ağar, AKP’nin alternatifinin DYP olduğunun artık kamuoyunca da anlaşıldığını öne sürerek şu yorumu yaptı:

“Bizim tek rakibimiz AKP’dir. Ama biz siyaseti husumet anlayışıyla değil rekabet anlayışıyla yapıyoruz. Bizim için esas olan, husumet değil, düzeyli rekabettir. Bu anlayışımızın ve tutumumuzun karşılığını da halkımızdan görüyoruz. Vatandaş her şeyin farkında. Bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyor, bunun da sandıktan geçtiğini biliyor. Mitinglerimizde meydanların dili bunu söylüyor.”

‘Tıkanma var’

Ağar, ülkenin temel sorunlarının çözümünde olduğu gibi, Avrupa Birliği ve Kıbrıs konularında da ciddi tıkanmalar yaşandığını vurgulayarak değerlendirmesini şöyle bitirdi:

“Hükümet kendi taahhütleriyle kendi ayağını bağladı. Önüne engeller koydu. Şimdi o taahhütleri sanki kendisi yapmamış gibi aynı konuları direnç alanları gibi sunuyor. Başta Kıbrıs olmak üzere sanki bu önemli konularda AB’ye direnmiş gibi. Oysa direnmediğini kendileri de bütün dünya da biliyor. Hal böyleyken şimdi çıkıp hep taviz verdiği konularda direniyormuş gibi yapması garip kaçıyor. Ama halkın bunu da anladığından hiç kuşkum yok. Halk rol yapanla yapmayanı ayırt ediyor. Şimdi direnç gösteriyorlarmış gibi yaptıkları konulardaki bütün tavizleri ve taahhütleri veren kendileridir. Kimseyi kandırmasınlar.”

Ağar’a göre, Türkiye önce hükümet sorununu, sonra cumhurbaşkanlığı sorununu çözmek zorunda...

Milliyet, 1 Temmuz 2006

Fikret BİL

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TMK yürürlüğe girmesin

  Kararlılık testi

  DYP, iktidarın alternatifi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004