Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dolardaki artış ek yük getirdi

ATO’nun hazırladığı “Borç Dalgası” raporuna göre, dolardaki artış Türkiye’ye 33,8 milyar dolarlık ek yük getirdi. Döviz kurundaki yükselme, kamunun iç ve dış borç yükünü arttırırken, özel sektörü de vurdu. 2005 yılı başında 1,350 YTL olan dolar kurunun 29 Haziran 2006 tarihi itibariyle 1,610 YTL’ye yükselmesi Türkiye’nin iç ve dış borçlarına 33,8 milyar dolarlık ek yük getirdi.


Hazine’den yüksek borç ödemesi

Hazine, 5 Temmuz’da 6 milyar 719 milyon YTL’si piyasaya, 1 milyar 790 milyon YTL’si de kamu kurumlarına yapılan satışların geri ödemesi ve tamamı YTL

Tüketicilerin yüzde 74’ü sahte ürün alıyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de, tüketicilerin yüzde 74’ünün orijinal fiyatlarının yüksekliği sebebiyle sahte ür


  İhracatta rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Haziran ayı ihracatının, tüm zamanların rekorunu kırarak 7 milyar 685 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Yılın ilk altı ayında yapılan ihracat da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.99’luk artışla 39 milyar 904 milyon dolar oldu.


  Memurlar: Lojmanları bize satın

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Devlet ev sahibi rolüne son vererek elindeki tüm lojmanları uzun vadeli ve uygun şartlarla memurlara satma yoluna gitmelidir” dedi.


  İstanbul’un enflasyonu Haziran’da düştü

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) pedrakende fiyatlar endeksi Haziranda bir önceki aya göre yüzde 0.10 oranında düştü. Bu gelişme TÜİK’in 3 Temmuz’da açıklayacağı Türkiye geneline ilişkin enflasyonun da beklendiği gibi yüksek çıkmayabileceğine işaret ediyor.


  POS’lardan vergi tahsili

Maliye Bakanlığı, vergi alacaklarını mükelleflerin POS makinesi hesaplarına geçen kazançlarına haciz uygulayarak tahsil etmeye başladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004