Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fatura Pekerman’a

Arjantin’in, Almanya’ya elenmesinin sorumlusu olarak teknik patron Pekerman gösteriliyor. Pekerman özellikle Messi hakkında verdiği kararlarla ilgili büyük eleştiri alıyor.

Grup maçlarında Sırbistan Karadağ’ı 6-0 yenerken ortaya kodukları performansla bir anda Dünya Kupası’nın en önemli favorilerinden biri haline gelen Arjantin Milli Takımı’nın çeyrek finalde Almanya’ya elenirken maçın son 20 dakikasında Juan Roman Riquelme’yi oyundan alıp defansa yönelik bir isim olan Esteban Cambiasso’yu oyuna alması teknik direktör Pekerman’ın oyun anlayışı üzerine bir çok soru işareti meydana getirdi. Riquelme’nin yokluğunda baskı kurmayı başaran ev sahibi Miroslav Klose ile beraberliği beklediğinden daha kolay yakaladı ve penaltılar sonunda da zafere uzanan taraf oldu. Diego Maradona ile en çok kıyaslanan ancak turnuvada beklenenden çok daha az izlenen Carlos Tevez ile genç yetenek Messi hakkında verdiği kararlar da Pekerman’ın kredisini azalttı.

Sırbistan Karadağ maçında oyuna sonradan girdikten sonra gol atan ikilinin Almanya maçında da Berlin’de Riquelme’nin önünde yer alması beklenirken Messi hiç şans bulamadı ve 1-0’ı korumaya çalışan Arjantin maçın son 20 dakikasında gol aramaktan vageçerek defansa ağırlık verdi. Pekerman’ın yaptığı değişiklikler ise maçın Arjantin yarı sahasına yıkılmasını sağladı. Bu duruma sadece Arjantin taraftarları değil Almanlar da şaşırdı. Almanya Milli Takımı’nın yardımcı çalıştırıcısı Joachim Loew konuyla ilgili açıklamasında Messi ya da Javier Saviola’nın neden oyuna alınmadığını anlamadığını söyledi.

En büyük Alman bayrağını Türkler astı

Dünya Kupası’nda Alman Milli Takımı’nı destekleyen Türkler, yarı final sevincini Almanlar’la paylaştı. Almanya’da yaşayan Türk gurbetçiler, Nürnberg şehrine Bavyera eyaletinin en büyük Alman bayrağını astı. Üzerinde Türk bayrağı da bulunan ve şehrin en işlek caddesine asılan 150 metrekare büyüklüğündeki Alman bayrağı, herkesin ilgi odağı oldu. Çeyrek finalde Arjantin’i penaltıyla yenen Almanlar kadar sevinen Türkler, “Türkiye anavatanımız, Almanya baba vatanımız” sloganlarıyla sokaklarda Türk-Alman bayrağını salladı.

02.07.2006


 

Jens Lehmann ülkesinde kahraman gibi

Alman basını, Alman Millî Takımı’nın Arjantin’i yenmesiyle ilgili haberlere geniş şekilde yer verdi. Bild gazetesi, birinci sayfadan ‘’Penaltı kahramanı Lehmann başlığıyla verdiği haberde, Almanya için ‘’parti’’nin devam ettiğini ve artık çok sayıda taraftarın Almanya’nın Dünya şampiyonu olacağına inandığını yazdı.

Haberde ayrıca, başşehir Berlin’deki ‘’taraftar şenliği’’nin düzenlendiği ‘’17.Juni’’ caddesinde yaklaşık 1 milyon kişinin toplandığı ve polise hemen hemen hiç bir iş düşmediği belirtildi. Berlin’de 3 haftadan bu yana düzenlenen ‘’taraftar şenliği’’ sırasında toplam 125 kişinin adam dövme, 63 kişinin de hırsızlık suçundan gözaltına alındıkları, bu kişilerden 14’ü hakkında tutuklama kararı alındığı kaydedildi.

Gazetede verilen diğer bir haberde de, Arjantinli oyuncuların kaybetmeyi hazmedemedikleri belirtilerek, Cufre’nin maç sonrasında Mertesacker’e tekme atarken bir fotoğrafına yer verildi. Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer de, gazeteye yazdığı bir makalede, Almanların sinirlerinin daha güçlü olduğu şeklinde yorum yaptı.

Almanya’nın başşehri Berlin’de yayımlanan ‘’B.Z’’ gazetesi de, birinci sayfada ‘’Lehmann, sen bir devsin’’ başlığıyla verdiği haberde, 5-3’lük penaltı heyecanından sonra Almanya’nın eğlenmeye devam ettiğini yazdı.

02.07.2006


 

İtalyan basını: Sırada Almanya var

Ukrayna karşısında alınan 3-0’lık zafer İtalyan basınını tatmin etti! Corriere dello Sport manşete “Almanya sizi yeneceğiz” başlığını atarken 1970 yarı finali ile 1982 finaline gönderme yaptı.

Corriere “Bize şike skandalı ile saldırıyorlar ama en güzel cevabı sahada veriyoruz. Alacakları en büyük ceza ise kendi arka bahçalerinde onları yendiklerimizde gerçekleşecek” dedi. Tuttosport Lippi’yi överken “Kendini ve takımı toparladı ve muhteşem işler çıkartıyor” dedi. La Repubblica ise “Mükemmel bir maçtı” başlığını kullandı. La Gazzetta dello Sport ise yayımladığı haberde takımın performansının çok iyi olduğunu ve korkma sırasının Almanya’da olduğunu belirtti.

02.07.2006


 

Geleceğe ‘Umut’lu bakıyor

Trabzonspor’un genç forvet oyuncusu Umut Bulut, takımda etkili forvet oyuncularının bulunması sabebi ile kadroya girip girememekte bir sıkıntısının bulunmadığını belirterek oynadığı futbolla Fatih Tekke ve Şota gibi bordo-mavili takımda iz bırakmak istediğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon Ankaragücü forması ile attığı 16 gol ile gol krallığı sıralamasında 7. sırada yer alan genç forvet oyuncusu Umut Bulut, Trabzonspor forması altında daha çok gol atmayı hedeflediğini belirterek, “Trabzonspor’da hiçbir zorluk çekmiyorum. Milli takımda oynadığım arkadaşlarım ve abilerim var. Trabzonspor’da benim kafama yatkın bir yer. Antrenmanlarda olsun diğer zamanlarda olsun her şey çok güzel gidiyor” dedi.

Yıllar önce Şota ile Trabzonspor’un çok iyi bir sezon geçirdiğini, Fatih Tekke’nin ise yeteneğinin ve yaptıklarının tartışılamayacağını ifade eden Umut Bulut, “Trabzonspor yıllar önce Şota ile çok iyi bir sezon geçirdi. Fatih ağabeyin ise yeteneği ve yaptıkları tartışılmaz. Bende onlar gibi inşallah Trabzonspor’u uzun yıllar hizmet ederim. Bugün nasıl herkes bu oyunculardan bahsediyorsa, yarın da benim için aynı şekilde bahsedilmesini isterim. Fatih Tekke ve Şota gibi ‘Umut’ta burada iyi işler yaptı, güzel izler bıraktı’ demeleri en büyük temennim. Ama bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Onun için de çok çalışıp Trabzonspor’un başarısı için mücadele edeceğim. Onların yaptığını Trabzonspor’da yapabilirsem o zaman ne mutlu bana derim” şeklinde konuştu.

02.07.2006


 

Nobre imzaladı

Beşiktaş Kulübü, daha önce anlaştığı ve son 2,5 sezondur Fenerbahçe’de kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Marcio Ferreira Nobre ile basın önünde 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Nobre, kulüp ikinci başkanı Murat Aksu ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Eren’in de katıldığı, BJK Nevzat Demir tesislerinde düzenlenen törende kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Törenden sonra, 11 numaralı formasıyla poz veren Brezilyalı futbolcu, 2,5 sezondur Fenerbahçe’de ortaya koyduğu performansın üzerine çıkacağını vurgulayarak, ‘’Bana olan güveni karşılıkız çıkarmamak için çok çalışacağım’’ dedi. Beşiktaş, Fransa yolcusu Turkcell Süper Lig’de hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Beşiktaş, kamp çalışmaları için bugün Fransa’ya gidecek. Beşiktaş, Fransa Birinci Ligi takımlarından Le Mans ile 8 Temmuz Cumartesi günü Alençon Stadında hazırlık maçı oynayacak ve 9 Temmuz Pazar günü İstanbul’a dönecek.

02.07.2006


 

Barça formasına UNICEF logosu

Formasına hiçbir zaman reklâm almamasıyla bilinen İspanya’nın Barcelona kulübü, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in logosunu formasına koyma kararı aldı.

Katalonya televizyonun verdiği haberde, Barcelona’nın UNICEF’in reklâmını yapmak için logosunu formasında taşıyacağını, ancak bundan hiçbir ekonomik kazanç sağlamayacağını açıkladı.

02.07.2006


 

A. Gücü’ne yeni patron

Ankaragücü, Hikmet Karaman’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna eski oyucusu Vlado Bozinovski’yi getirdi.

Coventry ve Blackburn Rovers formalarını da giyen Makedon asıllı Avustralyalı teknik adam, Fiji ve Avustralya Millî Takımları’nda da görev yaptı.

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004