Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Daum: Hâlâ inanamıyorum

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli takımın başında görev yaptığı ve şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdıkları geçen sezonun son haftasında yaşananlara hala inanamadığını vurgulayarak, ''Kalbim hala acıyor. Anlayamadığım bazı şeyler yaşandı ve biz hedefimize ulaşamadık. Bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli takımda görev yaptığı son 3 sezonda 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan, geçen sezon da Fenerbahçe'nin şampiyonluğu son maçta ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmasının ardından takımdan ayrılan Alman teknik adam, Almanya'da Lig TV'nin sorularını cevapladı. Fenerbahçe'nin başında geçen sezon son maçta yitirdikleri şampiyonlukla ilgili de görüşlerini açıklayan Daum, şunları kaydetti:

''Gerçekten ben hala o düş kırıklığını üzerimden atamadım. Çok üzüldüm. İstenileni belki yakalayamadık ama herkese kalben teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Fenerbahçe'ye şampiyonluklar yaşamak için gelmiştim. 2 tane yaşadık, üçüncüyü son maçta kaçırdık. Bunun sorumluluğu da bendedir. Lig bitince yönetimle oturup bir karar vermek zorunda kaldım ve sonuçta yollarımızı ayırdık. Geçen sezon 2 kupayı almak gibi bir hedefimiz vardı. Ancak son hafta yaşananlara hala inanamıyorum. Yorum da yapmak istemiyorum. Kalbim hala acıyor. Tabii ki bu yaşananlar benim Türkiye hakkındaki görüşlerimi değiştirmez. Amaanlayamadığım bazı şeyler yaşandı ve biz hedefimize ulaşamadık. Bununla ilgili yorum da yapmak istemiyorum.''

Kendisinin yerine Fenerbahçe'de yeni göreve getirilen Zico'yu ''büyük isim'' olarak nitelendiren Daum, destek verilmesi durumunda Brezilyalı teknik adamın sarı-lacivertli takımda başarılı olacağını söyledi. Zico'yu şahsen tanımadığını anlatan Daum, ''Japonya'yı Dünya Kupası finallerine taşıdı. Futbolcu olarak çok büyük kariyeri olan bir oyuncuydu. Antrenör olarak da büyük bir isim. Fenerbahçe'ye de böylesi gerekir. Duyduğum kadarıyla ekibinde Santana da varmış. Türkiye'yi iyi bilen birisi. Yönetim ve taraftar desteğiyle Zico, Fenerbahçe'ye yakışan isimdir. Destek görürse başarılı olur'' dedi.

Daum, Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçen Tümer Metin ile Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Marcio Ferreira Nobre hakkındada görüşlerini açıkladı. Fenerbahçe'ye sol ayaklı oyuncu transferinin gerekliliğine dikkati çeken Daum, ''Tümer ve Uğur ile bu eksiklik yerine getirildi. Tümer'in Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanıyorum. Mantıklı ve doğru transferler'' diye konuştu.

Nobre'nin de karakter olarak çok iyi bir oyuncu olduğunu kaydeden Daum, ''Ancak Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve UEFA Kupası'nı kazanmak gibi hedefleri vardı. Nobre, ulusal anlamda başarılı bir oyuncu ama uluslararası anlamda Fenerbahçe'nin çok daha etkili bir oyuncuya ihtiyacı var. Nobre, Beşiktaş'ta başarılı olur ama Fenerbahçe'nin Avrupa'da büyük hedefler için Nobre'den daha etkili oyunculara ihtiyacı var'' diye konuştu.

09.07.2006


 

Kupa sahibini buluyor

Bu akşam saat 22.00'de tüm dünyanın gözü Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak İtalya-Fransa finalinde olacak. Karşılaşmayı stadyumda 72.000 ,Türkiye’de milyonlar,dünyada ise milyarlarca futbolsever izleyecek. İtalya 4. Fransa ise 2. kez kupayı kaldırmak için sahada olacak. Fransa 8 yıl önce bu kupayı ev sahipliği yaptığı turnuvada ilk ve son kez kaldımıştı.

O zamanki kadrodan Zidane, Barthez, Henry , Vieira ve Thuram gibi isimleri hala kadrosunda bulunduran Fransa şampiyon olmak için İspanya, Brezilya ve Portekiz’den sonra İtalya’yı da geçmek zorunda. İtalyanlar ise bu maçta en çok kalecileri Buffon ve güçlü savunmalarına güveniyorlar. Çünkü şu ana kadar yedikleri tek golü kendi kalelerine attılar. Zambrotta, Cannavaro, Gattuso gibi müthiş performans gösteren görev adamları ile birlikte İtalya Del Piero, Toni, İaquinta ve Totti gibi yıldızlarıyla Fransa karşısında 4. dünya şampiyonluğunu yaşamak istiyor.

İtalya-Fransa arasındaki final maçı, bir anlamda FC Juventuslu oyuncuları da karşı karşıya getirecek. Gök mavililerin kadrosunda yer alan Buffon, Zambrotta, Del Piero, Camoranesi ve Cannavaro, Fransa'daki takım arkadaşları Thuram, Vieira ve Trezeguet karşısında mücadele etmek durumunda kalacaklar.

Fransa'nın kadrosunda yer alan yıldızlardan Henry ve Zidane de, daha önceleri Juventus'ta top koşturmuş oyuncular olarak final karşılaşmasında, bir zamanlar ekmeğini yedikleri İtalya'yı yere sermek için çaba harcayacaklar. İtalya'nın Almanya ile yaptığı yarı final karşılaşması sırasında Çizme'de ekran başında olanların sayısı 26 milyon olarak açıklandı. Final karşılaşmasında ise bu sayının da aşılarak tam bir rekor kırılacağı belirtiliyor.

İtalyanlar, kupada şampiyonluk sevincini en son 1982'de yaşamışlardı. O dönemde İspanya'nın başkenti Madrid'de İtalya-Almanya arasındati final maçı, gök mavililerin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

FRANSIZLAR EMİN

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 86'sının, milli takımlarının, bugünyapılacak Dünya Kupası finalinde İtalya'yı yeneceğinden emin olduğunu ortaya koydu. Le Parisien gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, halkın sadece yüzde 5'i İtalya'ya şans tanırken, yüzde 9'u bu konuda bir görüş belirtmekten kaçındı.

09.07.2006


 

F.Bahçe, Ülker'le Avrupa'ya açılıyor

Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Liginde 2006-2007 sezonunda yer alacak takımlar belli oldu. İspanya'nın Barcelona kentinde toplanan lig kurulu, yeni sezonda mücadele edecek 24 takımın kesin listesini açıkladı.

Türkiye'den Efes Pilsen'in yanı sıra Fenerbahçe ile geniş kapsamlısponsorluk anlaşmasına giden Ülkerspor, ''Fenerbahçe Ülkerspor'' adıyla listede yer aldı.

25-26 EKİMDE BAŞLIYOR

ULEB Erkekler Avrupa Liginde yeni sezon 25-26 Ekimde yapılacak maçlarla başlayacak. 8'er takımlı 3 grupta oynanacak ilk turun açılış maçı 23 Ekimde yapılacak. Gruplarında ilk 5'e girecek takımlarla en iyi 6. olacak ekip ikinci tura (Top 16) yükselecek. 4'er takımlı 4 gruptan oluşacak ikinci turda ilk 2'ye giren ekipler çeyrek finalde mücadele edecek. Kazanılmış 3 maç üzerinden yapılacak çeyrek final maçlarının ardından,dörtlü finale yükselecek ekipler belli olacak. ULEB Avrupa Liginde dörtlü final maçları, 4-6 Mayıs 2007'de Yunanistan'ın başkenti Atina'da, OAKA Olimpik Spor Salonunda yapılacak.

ULEB'te kimler var?

Türkiye: Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülkerspor

Hırvatistan: Cibona Zagreb

Almanya: Rhein Energie Köln

Fransa: Le Mans, Pau Orthez

Yunanistan: Panathinaikos, Olympiakos, Aris

İsrail: Maccabi Elite Tel Aviv

İtalya: Climamio Bologna, Benetton Treviso, Virtus Roma, Carpisa Napoli

Litvanya: Zalgiris Kaunas

Polonya: Prokom Trefl Sopot

Rusya: CSKA Moskova, Dinamo Moskova

Sırbistan: Partizan

Slovenya: Union Olimpija

İspanya: TAU Ceramica, Unicaja Malaga, Winterthur FC Barcelona, DKV Joventut

09.07.2006


 

G.Saray, Tolga ile anlaştı

Ukrayna'nın Shaktar Donetsk Takımı'nda forma giyen milli futbolcu Tolga Seyhan'ın menajeri Haluk Canatar, kendilerinin Galatasaray Kulübüyle prensipte anlaştığını ve 2 kulüp arasındaki görüşmelerin sonucunu beklediklerini söyledi.

Tolga'nın Shaktar Donetsk takımının kampı için İsviçre'de bulunduğunu dile getiren Canatar, ''Pazartesi günü bu transfer olumlu veya olumsuz netlik kazanacak'' diye konuştu. Bu arada transferin gerçekleşmesi halinde sözleşmedeki madde gereği, Ukrayna'nın Shaktar Donetsk Kulübünün, Tolga'nın eski kulübü Trabzonspor'a ödeme yapacağı öğrenildi.

09.07.2006


 

Wagner bekleniyor

Trabzonspor'un prensipte anlaşma sağladığı Brezilya'nın İnternacional Takımı oyuncusu Wagner'in büyük ihtimalle 17 Temmuzdan sonra Almanya kampına katılacağı bildirildi.

Teknik direktör Lazaroni'nin de Wagner'in söz konusu tarihte Brezilya'da önemli bir maçının olduğunu ve bu maçtan sonra geleceğini söylediği öğrenildi.Yabancı kontenjanını halen boşaltamayan bordomavili kulübün, Djokaj ve Jun'a birkaç gün içinde kulüp bulacağı kaydedildi.

09.07.2006


 

Fatih Tekke dinleniyor

Almanya'nın Münih kentindeki Starnberg Klinik'te başarılı bir fıtık ameliyat geçiren Trabzonspor Kaptanı Fatih Tekke istirahat ediyor.

Takımın kamp yaptığı Oberstaufen'de kasabasında Evviva Hotel'de istirahate çekilen milli oyuncuya takım arkadaşları ve teknik heyet geçmiş olsun dileklerinde bulundular. 6 günlük dinlenmenin ardından düz koşulara başlayacak olan Fatih Tekke'ye, özel olarak kondisyon çalışması yaptırılacak. Öte yandan, Hüseyin Cimşir'in sol ayağının dördüncü ve beşinci parmakları arasındaki kronik yarayı kontrol etmek amacıyla İngiliz doktor Nat Padhiar'ı kampa getirildi.

09.07.2006


 

Klinsmann için imza kampanyası

Alman Bild gazetesi, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann'ın görevde kalması için vatandaşlardan imza topluyor.

Bild gazetesinin birinci sayfasında, ''Tüm zamanların en büyük imza kampanyası. Almanya Klinsi için mücadele ediyor'' başlığıyla verilen bir haberde, Klinsmann'ın görevde kalması için vatandaşların imza atabilecekleri boş bir bölüm yayınlandı. Klinsmann'ın görevde kalması için 10 geçerli sebebin olduğu ifade edilen haberde, Klinsmann'ın Alman futbolunu yeniden canlandırdığı, yurtseverlik duygusunu uyandırdığı, heyecanıyla herkesi beraberinde sürüklediği, takım çalışmasıyla neler yapılabileceğini ve Almanya'nın dünyaya açık ve sempatik bir ülke olduğunu gösterdiği kaydedildi.

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004