Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Paranın zirvesinde Merkez polemiği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Halkbank’ın merkezinin İstanbul’a taşınacağını hatırlatırken, ‘’Yakın gelecekte Ziraat Bankası’nın merkezini de İstanbul’a taşıyoruz. BDDK ve SPK gibi finansla doğrudan ilgili kuruluşlarımızın da merkezlerini İstanbul’a taşıma niyetimiz var’’ dedi.

Babacan bu arada, aldıkları yeni bir kararla, Merkez Bankası İdari Merkezinin de İstanbul’a taşınacağını açıkladı. İstanbul’un finans merkezi olmasını destekleyecek bir başka önemli girişimlerinin ‘’aracılık maliyetlerinin sıfırlanması’’ olacağına işaret eden Babacan, Dünya Bankası-IMF İcra Direktörleri Kurulu 2009 yıllık toplantılarının, İstanbul’da yapılacağını da bildirdi.

2009 yılı sonbaharında yapılacak toplantıya 184 ülkenin ekonomiden sorumlu bakanları ve merkez bankası başkanları, ayrıca uluslararası ekonomi ve finans dünyasının en üst düzey isimlerinin İstanbul’da ağırlanacağını vurgulayan Babacan, ‘’Yatırım bankaları, ticari bankalar, yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcileri, bu toplantıların yapıldığı şehirlere mutlaka geliyorlar. Katılımcı sayısının 10 bini aşacağını tahmin ediyoruz’’ dedi.

MB: ‘’İstanbul’a taşınma kararımız yok’’

Merkez Bankası’nın konuya ilişkin duyurusunda, ‘’Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’’ Kanunu’nun 2. maddesinde, ‘’Bankanın merkezi Ankara’dadır’’ hükmü bulunduğu hatırlatıldı. Bununla birlikte İdare Merkezinin bazı birimlerinin İstanbul’a taşınması konusunun, geçmişte de bankanın gündemine geldiği ve yetkili organlarda değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, ‘’Bugün için İdare Merkezimizin İstanbul’a taşınması konusunda, bankamızın almış olduğu bir karar bulunmamaktadır’’ denildi.

/ ANKARA

04.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrik krizi kapıda

  Yüzde 20 daha ucuz gaz veriyoruz

  Paranın zirvesinde Merkez polemiği

  Dalgalanma yatırımları durdurdu

  “Türkiye büyüdü, ücretler geriledi’’

  Isınma maliyeti yazdan arttı

  Çalık, Ceyhan’da rafineri kuracak

  Nestle ve Erikli birleşiyor

  TMSF’den yüzde 50 indirim

  Off-shore mevduatları ödeniyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004